ONS Sneek JO15-1 is op 13 augustus gestart met de voorbereiding op het voetbalseizoen ‘18/’19. De twee trainingsweken werd er nog geen oefenwedstrijd gespeeld. De eerste krachtmeting, onder toeziend oog van assistent trainer Kevin Meijer, was bij SC Bolsward. Na een zwakke, nog wat onwennige eerste helft werd er orde op zaken gesteld en ruim gewonnen met 5-2.

De bekerloting resulteerde erin dat JO15-1 werd ingedeeld in de poule met twee competitiegenoten en een tweede team van een competitiegenoot. Als eerste werd er afgetrapt tegen vv Heerenveen JO15-2. Dit fysiek sterke team begon voortvarend aan de wedstrijd waardoor er een terechte 1-0 op het scorebord kwam in Heerenveen. Niet veel later maakte Mitchell ‘Midicosta’ Keller een doelpunt en werd de rust bij een 1-1 tussenstand gehaald. Na de thee werd het team een stuk sterker, wonnen we veel duels en was met name het veldspel beduidend dominanter. Uiteindelijk scoorden Anne en Ruben. Na de wedstrijd trok er een colonne naar Langweer, waar we werden opgewacht door Richard en Jolanda Portena, ouders van Rutger. Een lunch met broodjes hamburger, soep en andere lekkernijen werd genuttigd. Spelers en ouders konden hierdoor even contact met elkaar leggen buiten de directe voetbalsfeer. Leuk, gezellig en nuttig, want niet iedereen kent elkaar al goed in dit stadium .

In de tweede wedstrijd voor de bekercompetitie nam de ploeg het thuis op tegen SC Joure. Joure promoveerde vorig seizoen door kampioen te worden in de Hoofdklasse. In een eenzijdige eerste helft speelde ONS Sneek goed, maar scoorde niet, al leek dat een kwestie van tijd. De tweede helft was de wedstrijd identiek aan de eerste, echter werd nu vier maal het net gevonden. Matchwinner was Ruben Cuperus, die met drie doelpunten een groot aandeel had. De vierde goal werd gemaakt door Mitchell.

Voor de derde wedstrijd werd ONS gekoppeld aan LSC, eveneens uit onze stad. Een heuse stadsderby waarbij vooraf vaststond dat bij een gelijkspel werd doorgegaan naar de volgende ronde. Na een sterk begin van LSC werd duidelijk dat ONS minimaal gelijkwaardig was aan de stadsgenoot. Na een goede interceptie van Sybrand kwam de bal bij de alerte Mitchell. Die krulde de bal, via de binnenkant van de paal om de doelman heen en zo viel de bal binnen. Na een goede steekbal van de tegenpartij maakte LSC gelijk. In de tweede helft kwamen er nog twee doelpunten bij aan ONS zijde. De tweede van de dag was voor topscorer Ruben. De bal kwam in de kluts voor zijn voeten en de linkspoot schoot de bal binnen. De derde kwam op naam van nieuwkomer Sander Stevens op aangeven van de uit JO13 overgekomen aanvaller Arjen Stremler. Arjen herkende de situatie, gaf de bal breed waardoor Sander zijn eerste in het oranje shirt kon maken.

Komende zaterdag neem ONS het wederom op in Heerenveen tegen de plaatselijke VV. Echter dit keer niet tegen het tweede team maar tegen JO15-1. Heerenveen bekerde ook door, door twee dikke overwinningen en een gelijkspel tegen Heerenveense Boys.

De selectie van ONS JO15-1 bestaat uit de volgende spelers: Jorren Stegenga (k), Quinten van Geerenstein (k), Fenna Meijer ©, Rutger Portena, Danko Minnema, Lennard ten Napel, Bauke Rijpma, Merwin Jellesma, Harmen Boelsma, Anne Henk Dotinga, Sybrand Veldhuis, Sander Stevens, Arjen Stremler, Ruben Cuperus, Mitchell Keller en Gudata Mame. Het team komt uit in de 3e divisie Noord.