“Gerben Visser scoort overal” wordt waar gemaakt

Fraaie doelpunten van  Gerben Visser (2) en Han van Dijk

Gisteravond opende zaterdag hoofdklasser ONS Sneek op het eigen Zuidersportpark de oefencampagne in de voorbereiding op het seizoen 2021-2022 met een 3-0 overwinning op zaterdag tweedeklasser VVI uit Idskenhuizen. In de eerste 45 minuten kwam een toen heel matig voetballend ONS Sneek niet aan scoren toe evenals VVI. Na de rust kwamen de gasten er niet meer aan te pas. De eindstand had veel hoger kunnen zijn, maar een handvol kansen werden niet verzilverd.  ONS Sneek slaagde er in topscorer Gerben Visser van stadgenoot SWZ Sneek aan zich te verbinden. Wanneer de voortekenen niet bedriegen, dan kunnen de oranjehemden nog veel plezier beleven aan de Lemster spits. Gerben Visser scoort overal wordt er gezegd. Dat werd waar gemaakt. In de tweede helft deed trainer Jan Vlap een beroep op hem. Niet vergeefs. Twee keer schoot hij onberispelijk raak.

Voor de rust ging er veel mis bij de thuisclub. Wel was er meer balbezit, maar daar werd niets meegedaan. VVI trok zich masaal terug op eigen helft, maar in de omschakeling was de ploeg van trainer Bas Bijen bij vlagen gevaarlijk. In het eerste half uur had ONS Sneek op achterstand gezet moeten worden. Zo kreeg Pieter Wijnja een dot van een kans. Pas in het laatste kwartier van de eerste  helft werden  de gastheren gevaarlijk. Na de hervatting kwamen bij ONS Sneek Gerben Visser en de van Buitenpost over gekomen Rik Weening binnen de lijnen. Dat betekende de ommekeer. Ook de negentienjarige Giovanni Arends, overgeheveld van ONS Sneek onder 21 naar de A-selectie, kreeg  45 minuten speeltijd. Niet alleen door de wissels ging ONS Sneek veel beter voetballen. Het tempo, dat voor de rust veel te laag was, werd aanmerkelijk opgeschroefd. Bovendien was de gretigheid er nu ook. Met als gevolg wel goed lopende combinaties. VVI kwam in de tweede helft nauwelijks meer van eigen helft af. Doelpunten aan de kant van de oranje mannen konden dan ook gewoon niet uitblijven.

Geduchte versterking

ONS Sneek heeft een A-selectie, die twintig spelers telt, onder wie drie keepers. Van de twintig kregen Rico Cordes en doelman Fariz Mesud, voorheen Flevo Boys, tegen VVI geen speelminuten. Cordes ontbrak vanwege  een voetblessure terwijl Mesud herstellende is van een blessure. Trainer JanVlap begon met de volgende elf: doelman Sybren Terlouw en de veldspelers Nick Kleen, Patrick van der Veen, Joran Swart. Gabriel Fernando, Kevin Mennega, Han van Dijk, aanvoerder Wesley Tankink, Rik Koelewijn, Jermaine Bregita en Niels Nadorp. Na 32 minuten kwamen Mark Westra, Glenn Buma en Vladik Drakopulo in actie voor Patrick van der Veen, Gabriel Fernando en Wesley Tankink. Niet alleen Gerben Visser en Rik Weening betekenden in de tweede helft een geduchte versterking voor de equipe van Jan Vlap. Dat was zeker ook van toepassing op de jeugdige middenvelder Giovanni Aronds, die ondermeer een groot aandeel had in de derde treffer van de club uit de stad van De Waterpoort.

Schitterende doelpunten

De hoogtepunten uit de eerste oefenwedstrijd van de Friese zaterdag hoofdklasser waren de drie schitterende doelpunten. In de 53ste minuut opende Gerben Visser de score uit een fraai genomen vrije trap. Doelman Reginald Bokma van VVI was kansloos, hoewel Gerben Visser opmerkte dat hij niet eens strak in de hoek was. Drie minuten na de openingstreffer was het al weer bingo. Uit veruit de beste ONS Sneek-aanval van de gehele wedstrijd werd het 0-2 en hoe. Buitenposter Rik Weening, die vertelde het uitstekend naar de zin te hebben bij zijn nieuwe club, trok over rechts op volle snelheid ten aanval. Zijn voorzet exact op maat belandde bij Gerben Visser die achter het standbeen langs het net vond. In de 63ste minuut kopte Han van Dijk knap de 3-0  binnen na fraai voorbereidend werk van Giovanni Aronds. Niet onvermeld mag blijven, dat de ene keer, dat VVI na de rust gevaarlijk werd, ONS Sneek bofte dat Rutger Portena de lat deed trillen boven doelman Tristan Boersma, die in de tweede helft keepte. VVI raakte steeds vermoeider, waardoor ONS Sneek volop kansen kreeg om de score te verdubbelen, maar dit naliet. In de slotfase raakte Vladik Drakopulo van ONS Sneek op het oog ernstig geblesseerd. Volgens zijn medespelers bleek de blessure mee te vallen. Zaterdag a.s. oefent ONS Sneek thuis tegen eersteklasser FC Burgum. Aanvang 15.00 uur.