ONS Sneek uit de beker! Snekers verliezen met 3-0 in Heemskerk bij ADO’20

wedstrijdgegevens:           Rob Bosma

tekst:                                    Jan van der Veen

foto’s:                                   Rob Bosma

ONS Sneek is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de 2e voorronde van de TOTO KNVB Beker. In de uitgestelde wedstrijd tegen ADO’20 verloren de Snekers op sportpark De Vlotter met 3-0. Een verdiende zege voor de thuisclub. Daarover bestaat geen misverstand. Jammer was, dat het enthousiasme, waarmee de Snekers na de rust uit de kleedkamer kwamen niet werd beloond. Of liever: ONS Sneek beloonde zichzelf niet. Nog teveel duels gingen verloren. Het passen was te vaak onzuiver. En men kon elkaar nog niet zo gemakkelijk vinden. Waardoor ONS Sneek ook geen recht kon laten gelden op méér. Omdat er een heel andere ploeg staat dan in het vorige seizoen ontbreken de automatismen. Hopelijk lukt het in de komende weken wat meer verband in de ploeg te krijgen. Lukt dat, dan zit er potentie genoeg in het team om tot resultaten te komen. Daarom: er is zeker geen reden tot paniek.

DSC_4641

Voorafgaande aan de wedstrijd werd met de naast betrokkenen (familie en hulpverleners) stil gestaan bij het gebeuren op 17 augustus, toen vanwege ernstige gezondheidsklachten bij een medewerker van ADO’20 de wedstrijd was uitgesteld. Een mooie gedachte van het bestuur van ADO’20 om op deze wijze nog een moment hier aandacht aan te besteden. Voor alle betrokkenen is het heel indringend geweest.

De start van thuisclub ADO’20 was overrompelend. Al na twee minuten deed zich de eerste kans voor. Maar een doelpunt werd het nog niet. Het was uitstel. Want ADO’20 opende in de 5e minuut de score door Sead Mazreku. Hoewel de thuisploeg kansen had op meer werd er voor rust niet gescoord. Integendeel….Met het verstrijken van de tijd leek ONS Sneek beter in de wedstrijd te komen. Een schot van Jan Dommerholt (in de 22e minuut) miste nog kracht. Maar een inzet van Sam Crowther oogde al gevaarlijker. Met name in het laatste kwartier kwam ONS Sneek meer op de helft van de tegenstander en nam de druk van Sneker zijde ook toe.

DSC_4668

Na rust opnieuw een enthousiast ONS Sneek, dat de hoop deed herleven in de harten van de meegereisde supporters. Maar toen invaller Maurizio Brenna in de 62e minuut er na een foutieve inschatting van de situatie door de ONS-defensie 2-0 van maakte was het eigenlijk wel bekeken. Een goede aanval van ONS Sneek in de 64e minuut strandde op de keeper. En een solo van invaller (bij ONS Sneek) Ruendel Martina eindigde niet in een goal, maar in een gele kaart wegens een Schwalbe. In de 84e minuut maakte Meraj Allahdad aan alle onzekerheid een einde (zo die nog bestond). Een mooie aanval via Rick Neele en Maurizio Brenna over links bracht Allahdad in stelling. Hij bracht vervolgens de 3-0 op het scorebord.