Return halve finale een prooi voor ONS Boso Sneek O19:

Na de 6-0 overwinning op 27 mei speelden de oranjehemden de return tegen SWZ Boso Sneek. Bij de oranjehemden een ander basiselftal met het oog op de nog komende weken waarin zal worden gestreden om de beker tegen SV Urk en de finale van de nacompetitie tegen AZSV. Na de eerste, ruime overwinnig, kon het begeleidingsteam de ‘op scherp’ staande Matthijs Postma en Jan Dommerholt sparen.

Geloof
Het geloof van de tegenstander SWZ Boso Sneek was voor de wedstrijd al weg, iets wat voor een tamme wedstrijd zorgde. ONS Boso Sneek speelde de bal rustig rond op eigen helft en SWZ Boso Sneek had niet de wil om druk te zetten. Veelvuldig balbezit dus voor het team van trainer Chris de Wagt. Halverwege de eerste helft kwam Jelle de Graaf voorbij zijn tegenstander en gaf de bal voor. Davey Lohman die zich dit seizoen goed ontwikkelt heeft promoveerde de voorzet tot een doelpunt waarbij hij zijn oud ploeggenoot bij SC Bolsward kansloos liet. SWZ kreeg na een aanval vlak voor rust dé mogelijkheid op de 1-1 maar de linkerspits van de thuisploeg kreeg de bal wel langs keeper Johannes Tromp die echter niet handelend hoefde op te treden waarna de bal voorlangs rolde.

Tweede helft
De tweede helft was wederom een zelfde afspiegeling van de eerste. SWZ probeerde het veld klein te houden en ONS zorgde voor een rustige opbouw. Na een rush van de eerder genoemde de Graaf kwam de bal voor de voeten van Davey en deze schoot de bal, wederom, tegen de touwen 0-2. De krachten bij de thuisspelende ploeg namen zienderogen af terwijl ONS Boso Sneek juist fit leek. Een solo van Tom Arissen die het middenveld over kon steken om vervolgens de bal over de kansloze keeper vanaf een meter of 22 te schieten 0-3, was nog wel het hoogtepunt van de wedstrijd.
In de 70e min. verkleinde SWZ de achterstand, door een doelpunt van Jorn Wester 1-3, dit was tevens de eindstand.
Door de ruime marge konden de trainers van beide teams veelvuldig wisselen.

Opstelling: Johannes, Joël, Björn, Kevin, Chris, Tom (Habtamu), Jolt, Thomas (Joas), Jelle (Thierry), Ruud en Davey