Revanche?

ODIN

ODIN’59

Tegenstander van ONS Sneek, aanstaande zaterdagmiddag is HSV ODIN ’59 uit Heemskerk. ODIN ’59 speelt haar wedstrijden op het rustieke sportpark Assumburg naast Slot Assumburg. Wanneer je dáár voetbalt moet je het gevoel hebben, dat je speelt op het slotplein. De club is opgericht op 17 december 1959. De clubkleuren zijn geel-blauw. ODIN ’59 is de afkorting voor Ons Doel Is Nuttig 1959.

Geschiedenis

ODIN ’59 debuteerde in het seizoen 2009/10 op het hoogste amateurniveau. Promotie naar de Hoofdklasse werd in het seizoen 2008/2009 op de laatste speeldag behaald door het kampioenschap in de Eerste Klasse. De club slaagde er niet in om te promoveren naar de Topklasse die in het seizoen 2010/11 werd geïntroduceerd, waardoor de club sinds die tijd actief was op het één na hoogste amateurniveau. Echter, in het seizoen 2015/16 werd ODIN ’59 kampioen in de Zaterdag Hoofdklasse A met promotie naar de Derde divisie (voorheen de Topklasse) als gevolg. Sindsdien speelden ONS Sneek en ODIN’59 vier maal tegen elkaar. In het seizoen 2016-2017 won ONS Sneek thuis met 1-0, maar verloor in Heemskerk ruim met 4-1. Vorig seizoen werd de thuiswedstrijd met 0-2 verloren. Maar ‘uit’ wisten de Snekers met 2-2 gelijk te spelen. Dat ene puntje betekende, achteraf, lijfsbehoud voor de oranjehemden.

DSC_6776

Weinig wisselingen

Toen speelde aan ODIN’59-zijde nog mee: Nick Burger. In de zomer maakte hij de overstap naar ONS Sneek. En hij is bij de oranjehemden inmiddels een vaste waarde. Bij de Noord-Hollanders waren er in de zomerperiode verder niet zoveel wisselingen. Of het moest zijn, dat Lars Boekel vertrok naar csv Jong Holland in Alkmaar. Een belangrijke versterking betekende de terugkomst van spits Eelke de Graaf. Na een jaar AFC Amsterdam keerde hij terug op het ‘oude nest’. Voor het 4e seizoen wordt ODIN’59 getraind door Richard Plug.

 

De actuele stand van zaken

ODIN’59 eindigde vorig seizoen als 8e in de derde divisie. Nu staan de Heemskerkers 11e met 11 punten uit 7 wedstrijden, 1 wedstrijd minder dan ONS Sneek, dat momenteel 13e is met 1 punt minder dan ODIN’59. ODIN’59 heeft nog een inhaalduel tegoed tegen FC Lisse. Vanwege de weersomstandigheden werd op de eerste competitiedag de ontmoeting tussen ODIN’59 en FC Lisse afgelast. Gastheer ONS Sneek staat dus 13e , met 10 punten uit 8 duels. Opvallend is, dat beide ploegen nog niet uitbundig hebben gescoord. ONS Sneek heeft met 9 doelpunten iets meer dan gemiddeld 1 doelpunt per wedstrijd. ODIN’59 doet het ietsje beter. Maar de 12 treffers die de Heemskerkers tot nu toe scoorden is maar een fractie beter.

DSC_1009

Afgelopen zaterdag

speelde ODIN’59 in eigen huis tegen DVS’33 uit Ermelo. De eerste helft kon ODIN’59 het allemaal nog wel bijbenen. Het miste (helaas voor hen) een strafschop. In de tweede helft daverde DVS’33 over de thuisclub heen. De Ermeloërs beginnen aardig op stoom te komen. En ze lijken aan te sluiten bij de top-2: Noordwijk en Quick Boys. De 0-4 overwinning van DVS’33 geeft de prestatie die ONS Sneek in Ermelo tegen hen leverde (het werd daar 0-0) nog meer reliëf. Helaas loopt het de laatste weken niet zo, zoals het tóen liep. Het is nauwelijks verklaarbaar hoe dat kan. We kunnen alleen maar hopen, dat dit een onderdeel is van een proces naar beter. Rn wanneer het scoren wat gemakkelijker gaat dan groeit het vertrouwen, en moeten de resultaten ook volgen. Afgelopen zaterdag was niet de beste wedstrijd van ONS Sneek tot nu toe. Maar, hóe kan het in het voetbal in enen omslaan……………Met zoveel kwaliteit in de gelederen moet het er toch uit kunnen komen. Ajax liet zien, dat je effectief moet proberen te zijn. De weinige kansen die zij kregen benutten ze 100{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab}.

Kansen tegen ODIN’59

Kansen zijn er tegen ODIN’59 zeker. De ploegen staan niet alleen in elkaars buurt op de ranglijst. Maar ze zijn ook kwa niveau aardig met elkaar te vergelijken. De vorm van de dag zal beslissend zijn. Dus: aanstaande zaterdag geen herfstvakantie voor ONS Sneek 1! Maar volop aan de bak. En zich revancheren voor de prestatie van afgelopen zaterdag! Kun je nog geïnspireerder aan de start kom?

Zaterdagmiddag vijf uur weten we meer!

Jan van der Veen