Korte terugblik op seizoen Jo15-1

Sportief gezien hebben de spelers van ONS Sneek Jo15 een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Enorme stappen werden gemaakt onder leiding van trainers Kevin Meijer en Joeri van Leeuwen. Zowel in het druk zetten, als ook in de opbouw, het kantelen en kansen creëren was de ontwikkeling goed zichtbaar. Op het eind van de competitie was de derde plaats in de 3e divisie dan ook verdiend te noemen.

Beker
In de beker werd de poule, met Heerenveen Jo15-2 en competitiegenoten SC Joure en LSC redelijk makkelijk overleefd waardoor er in oktober tegen Olde Veste (2e divisie) moest worden aangetreden. In deze wedstrijd bleek dat het team voetballend goed mee kon komen op dit niveau en uiteindelijk werd er terecht gewonnen. Vlak voor de winterstop speelden de oranjehemden een wedstrijd in de 2e knock out ronde tegen Zeerobben, in Harlingen. Een matige prestatie, in combinatie met onverzettelijkheid van de Harlingers die ook nog eens dodelijk effectief waren zorgde voor de uitschakeling van ONS O15. De focus kon in de tweede seizoenshelft volledig op de competitie worden gericht.

Tot de winterstop
De winterstop bleek een kantelpunt te worden in het seizoen. Voor de winterstop werd er met enige regelmaat gewonnen maar waren er ook drie nederlagen te noteren, waarbij Urk in Sneek wel de grootste indruk achterliet. Er werd gewonnen van LSC, Joure, WVV, MSC, LAC Frisia, Heerenveense Boys en ACV. Verder was er een gelijkspel te noteren bij laagvlieger vv Emmen. Tot de winterstop was het doelsaldo erg opvallend: 35 doelpunten voor, maar ook 30 tegen. De derde plaats was op dat moment al ingenomen.

Na de winterstop
Door enkele verschuivingen van posities leken de oranjehemden in de tweede seizoenshelft bijna niet te verslaan. Deze reeks werd al voor de winterstop ingezet met een overwinning op degradant MSC op 8 december. Pas op 23 maart scoorde LSC het eerste tegendoelpunt na de winterstop en door alle overwinningen kwam ONS dichtbij de koploper Urk en de uiteindelijke kampioen vv Heerenveen in de buurt. Met goed veldspel, prachtige doelpunten en zonder ”gestolen” punten werd er op 4 mei aangetreden op Urk. Deze wedstrijd leek totaal niet op het thuisduel. Voor elke meter werd gestreden en met het goede spel wist Urk geen raad. ONS kwam zelfs op voorsprong maar verzuimde enkele kansen daarna af te maken en zodoende afstand te nemen van Urk. Uiteindelijk zouden de mannen de wedstrijd niet weten te winnen. Daarna werd er nog twee keer gewonnen en eenmaal verloren tegen WVV. ONS Sneek wil ook via deze weg vv Heerenveen feliciteren met het kampioenschap.

Praag
Na het seizoen is men in het Pinksterweekend nog naar Praag geweest. In combinatie met Jo17 vertrokken we vrijdagochtend 7 juni om 04.00 uur naar ons hostel in Praag. Daar werden op zaterdag poulewedstrijden gespeeld tegen Slangerup (Denemarken), Hessen Kassel (Duitsland) en Neustrelitz (Duitsland). Tegen zowel de Deense tegenstanders als Neustrelitz werd de wedstrijd gewonnen. Tegen profclub Hessen Kassel werd er aan het kortste eind getrokken. Op zondag werd er gespeeld op het nationale trainingscomplex van de Tsjechische nationale elftallen tegen SC Borgfeld (spelend op het hoogste niveau en daar ook kampioen geworden in de regio Noord Duitsland). Deze ploeg bleek een maatje te groot waarna ONS zich kon opmaken voor de strijd om de plekken vijf tot acht. In deze ‘halve’ finale werd het opgenomen tegen Treubund en werd er gewonnen na penalty’s. Op zondagmiddag mochten we nog tegen het Franse Scherwiller spelen om de vijfde plaats. Ondanks een enorm veldoverwicht werd het slechts 1-0 in ons voordeel. Op maandags werd de reis naar Sneek weer ingezet, al met al een prachtige ervaring. Het seizoen werd afgesloten in het weekend van 15/16 juni. Zaterdags werd er gespeeld tegen de Onder 15 van profclub BK Häcken uit Zweden en werd er met 2-1 gewonnen. Op 16 juni, exact een jaar na de eerste oefenwedstrijd tegen Frisia, was Wolsum de locatie voor de afsluiting met barbecue en een terugblik op het seizoen.

Doorstroom
Na dit voetbalseizoen vertrekken Merwin (terug naar NOK/Bakhuizen), Danko (Workum) en Fenna (SC Heerenveen vrouwen). Veel succes bij jullie nieuwe uitdagingen. Verder stromen Quinten, Mitchell, Anne, Gudata en Rutger door naar de O17 leeftijdscategorie. Jorren, Bauke, Arjen, Sander, Harmen, Ruben, Lennard en Sybrand mogen hun kunsten ook komend seizoen in de ‘nieuwe’ O15 vertonen. Daarnaast was Simon al deels doorgestroomd vanuit de O15-2 naar de O15-1 en heeft al meerdere wedstrijden meegespeeld.
Tot augustus

JO15.1