Weer vijf tegen DZOH voor ONS JO19-1

Na de bekeroverwinning vorige week tegen SC Rouveen in de kwartfinale werd er deze week weer eens voor de competitie gespeeld. Om iets na half 11 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd in de 4e divisie. Tegenstander deze wedstrijd was het vlaggenschip van de Emmense voetbalvereniging DZOH. In de heenwedstrijd werden de Emmenaren overklast, met name in de eerste helft, uitslag 2-5.

Vanaf de eerste minuut zou blijken dat ONS Boso Sneek weer veel aan de bal zou zijn, waarbij de tegenstander er voor koos om te loeren op de counter. Na het eerste fluitsignaal zochten de gastheren naar de openingsgoal, maar deze werd pa na rust gescoord. Voor de rust waren er kansen, zelfs een ‘niet te missen kans’ kon niet worden binnengeschoten door de oranjehemden. De technische staf was, tot aan de laatste fase (het scoren) tevreden over het veldspel en dit werd in de rust dan ook kenbaar gemaakt. Waar er na de winterstop niet altijd even goed werd gespeeld werd er dit keer weer volop gecombineerd.

Na de rust bleef het spelbeeld identiek, ONS aan de bal, DZOH afwachtend en hopend op een foutje. Deze kwam ook, de overtreding van keeper Arco Hogeterp werd bestraft met geel. Afgaand op de reactie van het DZOH kamp moest de arbiter echter een andere kleur kaart trekken. Na de vrije bal ging de trein weer rollen en scoorden bij ONS Jelle de Graaf, Jan Dommerholt (2x), Joël Brandsma (rechtsback die in de uitwedstrijd ook al scoorde) en aanvoerder Tom Arissen.

Al met al een verdiende uitslag. In de competitie blijft ONS Boso Sneek in het spoor van SC Cambuur. Het aantal verliespunten is slechts 3. SC Cambuur won bij stadgenoot SWZ Boso Sneek, waardoor het gat naar SWZ naar vier punten (met twee wedstrijden minder gespeeld) groeide. Nummer vier HZVV won van Buitenpost waardoor de top vier in de competitie inmiddels vrijwel vast staat.

ONS Boso Sneek speelt komende week de uitwedstrijd bij FVC, om 15.30 uur. Daarnaast zijn de mannen van trainer Chris de Wagt gekoppeld in de beker aan het onbekende NEC Delfzijl .
Deze wedstrijd is op zaterdag 15 april, inzet een plaats in de finale op zaterdag 10 Juni in Emmen.