Derby ONS Boso Sneek VR1 – SC Stiens VR1

Altijd mooi het spelen van Derby’ s. Het geeft een stukje extra aan een wedstrijd. Een uitslag kun je vaak nooit voorspelen. Als speler gaf mij dat altijd een extra kick. Hierdoor werd de concentratie, de wil om te winnen en inzet tot ver voorbij de 100{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} gezet. Wedstrijden waar je al weken naar uitkeek.

Dat zal bij onze ONS Boso Sneek vrouwen 1 niet anders zijn lijkt mij. Tot op de bot zullen ze gemotiveerd zijn om een goed resultaat te halen tegen S.C. Stiens. Deze twee ploegen in het vrouwen voetbal hebben iets met elkaar waar misschien niet altijd de vinger opgelegd kan worden. Laten we het erop houden een stukje gezonde concurrentie in de provincie Fryslân.

Hopelijk brengt de pupil van de week Thyrsa Groenia de ploeg geluk en houden we de 3 punten in Sneek. Deze keepster van onze MO-11 is in 2 jaar tijd 2 keer kampioen geworden. Dus een winnaars mentaliteit heeft deze keepster al wel. Najaar seizoen 2016 de laatste keer. Ook nu gaat Thyrsa met haar ploeg weer als de brandweer met 7 punten uit 3 wedstrijden. Thyrsa is lekker bezig met haar keepers werk. Naast de trainingen bij ONS Boso Sneek gaat ze speciaal elke zondag nog naar de keeperschool in Heerenveen Jeffrey school van Jan Lukken. Een topper in wording.

Ook voor beide trainers zal dit een bijzondere wedstrijd worden. Zowel Rudy Mann als Tjamme Valk stoppen aan het einde van dit seizoen als trainer. 4 seizoenen lang hebben beide trainers de degen gekruist. Niet alleen in competitie verband maar ook in KNVB – beker verband. Twee tactisch sterke trainers met ieder zijn eigen identiteit. Prachtig om dat langs de kant mee te maken hoe de heren elkaar de loef proberen af te steken.

Trainer Rudy Mann stopt als trainer bij ONS Boso Sneek vrouwen 1. Zijn werk en familie vergen nu meer aandacht. Zoals op de website www.onsbososneek.nl aangegeven is als vervanger aangetrokken trainer Mark Postma. De huidige trainer van SDS Vr1.

Trainer Tjamme Valk zal bij S.C. Stiens het technisch kader van de vrouwen afdeling gaan versterken als hoofd opleiding vrouwenvoetbal. Als vervanger is aangetrokken trainer Wybe Pieter Zijlstra. Nu nog trainer bij Be Quick Dokkum Vr1.

In de competitie is S.C. Stiens altijd wel een titel kandidaat geweest. Alleen was er altijd weer een ploeg te sterk aan het einde van de competitie. Zo ook nu. Heerenveense Boys is fier koploper met 40 punten uit 16 wedstrijden. S.C. Stiens is tweede met 36 punten uit 16 wedstrijden. ONS Boso Sneek kan de punten goed gebruiken om uit promotie/degradatiewedstrijden te blijven. Met 19 Punten uit 15 wedstrijden staat de ploeg van Rudy Mann en Robert van der Meulen net boven de goede kant van de streep. Gaat het dan zo moeilijk. Ja/nee mogen we wel concluderen. Een wat mindere eerste periode van het seizoen is hier debet aan. Die werd gevolgd door een heel goede serie in de tweede periode. 2 Weken terug in Hoogeveen knokte de ploeg nog voor een periode titel bij V.V. de Weide. Door een gelijkspel is die titel in Hoogeveen gebleven. Om maar aan te geven met welke goede serie de vrouwen bezig zijn op dit moment in de 1ste klasse B. Ik blijf het zeggen vergis u niet! Het is het 4de niveau van het Nederlands vrouwenvoetbal.

Tja wat de stand zal zijn rond de klok van 17:00 uur? Gezien de stand is S.C. Stiens de favoriet en aan zijn zij aan hun stand verplicht om de 3 punten in de koffer te stoppen.

Ik duim voor de 3 punten op de tafel in de kantine ONS Boso Sneek als het feestgedruis, samen met Vr2 en Vr3, los kan barsten voor een feestje vrouwenvoetbal ONS Boso Sneek. Een prachtig initiatief van onze vrouwenafdeling om dit gezamenlijk te organiseren. Ik zeg kom dat zien op het Zuidersportpark. De ondersteuning door supporters kunnen de vrouwen goed gebruiken.

Door Klaas Uil