Bron: www.quickboys.nl

Voorbeschouwing ONS Sneek – Quick Boys

Voor de tweede achtereenvolgende keer staat Quick Boys tegenover een Friese tegenstander. Was Harkemase Boys afgelopen zaterdag te gast op Nieuw Zuid, aankomend weekeinde maken de blauwwitten de reis naar het noorden van het land om te spelen tegen ONS Sneek. De wedstrijd op het Zuidersportpark begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter E.R. Bijl uit Hendrik-Ido-Ambacht. Reis mee en steun Quick Boys in de uitwedstrijd tegen ONS Sneek!

Op stoom
Met zeven punten uit acht duels is de komende tegenstander van Quick Boys niet heel overtuigend begonnen aan het nieuwe seizoen. De laatste weken is de ploeg van de jonge trainer Chris de Wagt (32) echter op stoom geraakt. Net als Quick Boys boekten de oranjehemden twee overwinningen op rij. Achtereenvolgens Spijkenisse (5-1) en VVOG (2-1) werden verslagen. Daarmee staan de Friezen momenteel op de veertiende plaats in de Derde Divisie A.

Tegenvaller
In aanloop naar het nieuwe seizoen versterkte ONS Sneek zich onder andere met de ervaren doelman Barry Ditewig, middenvelder Michael Lanting en aanvaller Genridge Prijor. Een tegenvaller is de ernstige blessure van Yumé Ramos, de aanvalsleider van de Snekers die vorig seizoen goed was voor maar liefst 21 doelpunten.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden beide ploegen vier keer eerder tegenover elkaar. Quick Boys won beide thuiswedstrijden, terwijl in Friesland telkens de punten werden gedeeld. Sterker nog, het wachten is nog altijd op de eerste treffer in Sneek. Vorig seizoen won Quick Boys op eigen veld met 2-1 van ONS Sneek. Anthony Bentem en Max van Steen waren de doelpuntenmakers aan de zijde van de Katwijkers. Onder winterse omstandigheden eindigde de terugwedstrijd in Friesland zoals deze begon.

Stijgen met stip
Quick Boys beleefde een sensationele middag tegen Harkemase Boys in de vorige speelronde. De formatie van trainer Jan Zoutman keek bij het ingaan van de blessuretijd nog tegen een 1-2 achterstand aan, maar dankzij treffers van Yordi Teijsse (strafschop) en Arie de Vreugd werd alsnog de overwinning gepakt. Door deze driepunter stegen de blauwwitten naar de met VVOG gedeelde derde plaats op de ranglijst.

Busreis
De Supportersvereniging Quick Boys organiseert een busreis naar Sneek. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je op donderdagavond 19 oktober aanstaande tussen 20:00 en 21:30 uur in de kantine op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten bedragen slechts € 12,50 voor leden van de Supportersvereniging en € 15,00 voor niet-leden. Hier zit een lunchpakket bij inbegrepen.

Programma
In de negende speelronde van de Derde Divisie luidt het overige programma als volgt:
ACV – Scheveningen
DOVO – VVOG
DVS’33 Ermelo – Harkemase Boys
Jong FC Volendam – Jong FC Twente
Magreb’90 – Jong FC Groningen
ODIN’59 – Spakenburg
ASWH – Capelle
Jong Almere City FC – Spijkenisse