Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verlies maar ook winst voor ONS Sneek in Harlingen tegen Zeerobben

Een vreemde kop boven een verslag van een voetbalwedstrijd. Ik zal het u uitleggen. Juni vorig jaar scheurde Yumé Ramos, de pure spits en goalgetter van ONS Sneek, de kruisband van zijn linker knie af. Een operatie en een langdurige revalidatie waren het gevolg. Afgelopen zaterdag was het precies een jaar geleden dat de aanvaller met de Argentijnse naam onder het mes ging. Het was de bedoeling dat hij tegen de zaterdag eersteklasser Zeerobben van de ambitieuze trainer Arjen Postma de eerste twintig minuten zou spelen. Het werd een half uur. Hoofdtrainer Paul Raveneau van ONS Sneek zei vooraf: ,,Niet de laatste, maar de eerste twintig minuten. Dan is hij na de warmingup nog helemaal fris’’.

37160993_1730395267073899_4762838922734600192_o

Als een kind zo blij

Over de lang verwachte rentree van Yumé Ramos was iedereen in het ONS Sneek-kamp tevreden. Niet alleen de technische staf van de zaterdag derde divisionist maar ook de door lang blessureleed geplaagde Ramos zelf. Onder de ogen van zijn  vader, zijn grootste supporter, en Ramos zijn echtgenote begon hij aan zijn  toch emotionele eerste half uur in de Friese havenstad. Nadat hij het kunstgrasveld van Zeerobben had verlaten en plaats had genomen op de tribune vroeg uw verslaggever aan Yumé Ramos wat hij vond van zijn heroptreden van dertig minuten. ,,Ik ben als een kind zo blij. Conditioneel kon ik het aan. Wat heb ik er lang naar toe gewerkt om weer te kunnen spelen. Ik hoop dat ik woensdagavond a.s. in Leeuwarden tegen Jong SC Cambuur weer iets langer kan spelen’’. De neutrale toeschouwer in een warm Harlingen zag dat zijn medespelers Ramos constant zochten. Dat was al de eerste winst. Scoren deed hij nog niet, maar de contouren van het sleuren en de honger naar de bal waren duidelijk zichtbaar.

37211151_1731712223608870_2132720269150650368_o

Een wonder

Na de verdiende 3-0 nederlaag in en tegen Buitenpost en het niet verdiende 2-1 verlies bij SC Genemuiden was er zaterdagmiddag weer geen winst voor ONS Sneek in de oefencampagne. Wie de wedstrijd heeft gezien kan niets anders concluderen dan dat het een wonder mag heten dat Zeerobben overeind bleef op eigen sportpark. In de eerste helft verscheen de formatie van trainer Arjen Postma maar sporadisch voor de kooi van Volken Huisman, die nu het doel van ONS Sneek verdedigde. Na de rust was dat wat vaker het geval. Dotten van kansen, zeker drie, waren niet aan de zaterdagclub uit Sneek besteed. Geluk ontbeerde ONS Sneek ook nog eens. Zo werd een bal uit de verlaten doelmond gekopt door een Zeerob en verrichtte Theo Nota, de tweede doelman van de dappere groen-witten, na de rust een wereldredding op een inzet van ONS Sneek-aanvoerder Ale de Boer. Trainer Arjen Postma van de opponent merkte terecht op dat het ONS Sneek ook ontbrak aan voldoende creativiteit in aanvallend opzicht.

37197759_1731712386942187_725642477075169280_o

Chapeau

Op zijn plaats is een chapeau voor Zeerobben, dat veel korter in training was en nog geen oefenduel had gespeeld, maar er toch in slaagde de twee klassen hoger spelende gasten op een 1-0 verlies te trakteren. Beide teams waren verre van compleet. Zo ontbraken bij ONS Sneek van de A-selectie Barry Ditewig, Justin van der Dam, Jan Dommerholt, Klaas de Vries, Serge Fatima, Samir Merraki, Michael Lanting, Curty Gonzales, Tim Oosterbaan, Tom Arissen en Kevin Meijer. Zeerobben moest het stellen zonder de op het oude nest teruggekeerde Jordy Torenbeek, Higor da Silva, Marijn Helfferich, Jan Dirk van Looy, Stijn Schakenbos, Allard Sijm Sprenger, Marcel Visser, Albert Beuker, Steven Beuker en last but not least Dylan Drent. Laatstgenoemde is hoofdklasse-kaatser en laat hem nu zaterdag de uitnodigingspartij in Makkum winnen. ONS Sneek startte in Harlingen met Volken Huisman, Tiemen Hendrik Landman, Nick Kuipers, Ale de Boer, Joël Brandsma, Denzel Prijor, Frits Dantuma, Nick Burger, Genridge Prijor, Jelle de Graaf en Yumé Ramos. In defensief opzicht in een 5-3-2 opstelling, aanvallend in een 3-5-2 formatie. Dit moet nog wennen, maar per wedstrijd gaat het beter.

37232331_1731733296940096_568179127643799552_o

Ware plaag

In de eerste helft onderscheidde Tiemen Hendrik Landman zich bij ONS Sneek. Bij vlagen was hij toen een ware plaag voor de defensie van Zeerobben wanneer hij opstoomde over links. Nadat eerste doelman Jacob de Vries van Zeerobben een schot van afstand van de goed spelende Frits Dantuma had gestopt, had Genridge Prijor in de tiende minuut de score moeten openen voor ONS Sneek maar hij faalde in zeer kansrijke positie. Tien minuten later vloog een schot van afstand van Yumé Ramos net naast. Even later kon Ramos pas op het laatste nippertje van scoren worden afgehouden. Na ruim twintig minuten het enige echte gevaar van de gehele eerste helft van de kant van Zeerobben. In tweede instantie kwam Volken Huisman als winnaar uit de strijd. Na een half uur kwam bij ONS Sneek Mehmoud Henfish voor Ramos binnen de lijnen. Een knap schot van Tiemen Hendrik Landman trof  evenwel geen doel. Nadat een rush van de snelle Genridge Prijor over rechts was gestopt, zag diezelfde Genridge Prijor geen kans om van een meter afstand raak te schieten.

IMG_2906
Paul Ravenau benadrukt steeds actief wat hij in het veld wil zien

Cliché

In de tweede helft een dot van een kans voor Jelle de Graaf, maar ook hij kreeg van heel dichtbij de bal niet achter Zeerobben-doelman Theo Nota die Jacob de Vries was komen vervangen. Een schuiver van afstand van Nick Kuipers sorteerde ook geen effect. In de 62ste minuut twee wissels bij ONS Sneek. Davey Lohman en Chris Wijnja voor Frits Dantuma en Genridge Prijor. Om voorin meer stootkracht te krijgen verhuisde Ale de Boer naar de frontlinie. In de 69ste  minuut leek Ale de Boer dan eindelijk ONS Sneek op een dik verdiende voorsprong te zetten, maar doelman Theo Nota kreeg nog net een voet tegen de inzet van heel dichtbij. Het cliché wanneer jezelf niet scoort, dan doet de teenstander het wel, deed ook opgeld in Harlingen.

Schitterende kopbal

In de 73ste minuut leidde een vrije trap van Kristian Feenstra de niet meer verwachte en ook niet verdiende 1-0 voor de thuisclub in. Het was David van der Pol, het afgelopen seizoen nog actief bij SWZ Boso Sneek, die schitterend raak knikte (zie foto). Na afloop was er bij ONS Sneek de discussie over of het wel verstandig was geweest een vrije trap te veroorzaken. Het had maar weinig gescheeld of Zeerobben was ook nog op 2-0 gekomen in de tachtigste minuut. Dat was wel veel te veel van het goede geweest. Twee knappe schoten van Nick Burger aan de andere kant hadden meer verdiend dan over en net naast. Rest nog te vermelden dat A-junior Ezekiel Vita zijn debuut maakte in het eerste elftal van ONS Sneek.

SiVi

Zeerobben.goal

 

 

 

Delen