Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Kansen voor ONS Sneek in Groningen?

Kansen voor ONS Sneek in Groningen?

 Zijn er aankomende zaterdagmiddag voor ONS Sneek kansen in Groningen? Op het menu staat in de 3e divisie A het duel tussen Jong FC Groningen, of zoals Groningen hen zelf noemt: ‘Groningen onder de 23’ , en de oranjehemden van ONS Sneek. Een echte derby in het Noorden. Al is het nog niet zo’n klassieker als de ontmoeting met bijvoorbeeld Harkemase Boys.

Veel kwaliteit

Maar dat doet niet af aan de kwaliteit van de wedstrijd. De 4 duels die ONS Sneek tot nu toe tegen de Groningers speelde waren alle wedstrijden op niveau. Jong FC Groningen is een voetballende ploeg, en moet het ook van goed verzorgd voetbal hebben. Voeg daarbij, dat je als voetbalploeg soms het geluk hebt in het bezit te zijn van een gemakkelijk scorende spits, dan behoor je al heel gauw tot de betere teams in zo’n 3e divisie. Dat overkwam Jong FC Groningen in het vorig seizoen. Met 58 punten uit 34 wedstrijden bezetten de bewoners van sportpark Corpus Den Hoorn uiteindelijk aan het eind van de rit de 5e plaats. Waarbij die makkelijk scorende spits in dit geval Michael Breij heette en er 21 inschoot.

DSC_7898

Tim Riksman (34) in duel met Ale de Boer op 26 mei 2018

Zoeken naar het juiste evenwicht

Michael Breij zal er komende zaterdag niet bij zijn. Hij maakt inmiddels deel uit van de selectie van FC Groningen 1, en speelde ook al voor de hoofdmacht. Daarbij lijkt Jong FC Groningen nog een beetje aan het zoeken naar het juiste evenwicht, gezien de wisselende resultaten. Voor een gelijkspel tegen SteDoCo hoef je je niet te schamen, evenals voor een minimale (1-2) nederlaag tegen Quick Boys. En de overwinningen op De Dijk en Achilles’29 zijn in de lijn van de verwachtingen geweest. De 12e plaats die de Groningers op dit moment innemen is ook maar betrekkelijk. Immers met 1 overwinning en de daarbij behorende 3 punten schiet je op dit moment zomaar een paar plaatsen in de hoogte, omdat het grote middengedeelte van de 3e divisie veel clubs kent die vlak bij elkaar in de buurt komen wat puntenaantal betreft.

DSC_7859

Wie kwam en wie blééf……

Kwaliteit om goede prestaties te leveren heeft Jong FC Groningen voldoende. Trainer Alfons Arts, die nog eens bijtekende voor het begin van dit seizoen, kan beschikken over een talentrijke selectie. Ook al ziet die er een beetje anders uit dan die van vorig seizoen. Zo vertrokken waardevolle krachten als David Brown en Joël Donald. Gingen Hampus Finndell en Kolbein Finnsson naar nieuwe clubs buiten Nederland. Werden Amir Absalem en Michael Breij toegevoegd aan de selectie van FC Groningen 1, en versterkte Robbert de Vos FC Emmen en Tim Waterink De Bataven. Allemaal spelers die in het afgelopen seizoen tegen ONS Sneek in het veld stonden. Daartegenover staat de komst van oud-Harkemase Boys-spelers Kellian van der Kaap en (via een jaar AZ) Matthijs Hardijk. En werd de 18 jaar jonge Thijs Dallinga aan de selectie toegevoegd. Thijs debuteerde een klein jaar geleden in de Eerste Divisie bij FC Emmen, en weet ook wel wat doelpunten maken is. Nogmaals: kwaliteit genoeg om het zaterdagmiddag ONS Sneek erg lastig te maken. Bovendien is het spel van de Snekers de afgelopen weken goed geanalyseerd door de staf van Jong FC Groningen, zodat van verassingen over en weer niet echt sprake zal zijn.

En hoe staat ONS Sneek ervoor?

De wedstrijd die ONS Sneek afgelopen zaterdag speelde tegen asv De Dijk was misschien niet de meest spectaculaire tot nu toe (hoewel: het laatste kwartier……). Maar er werd een regelmatige zege behaald op een bepaald niet slecht voetballend De Dijk. En dat betekent, dat ONS Sneek nog steeds in de winning mood is. Het trainersduo Raveneau/Koster, geassisteerd door stage-trainer Bas Beijen, zal ongetwijfeld weer een overwogen ploeg samenstellen, die zomaar kan afwijken van de week daarvoor. Omdat de selectie breed is, en soms in verschillende situaties verschillende spelers nodig zijn.

DSC_0128

Spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek-asv De Dijk

We zijn zeer benieuw naar het verloop van de wedstrijd op Corpus Den Hoorn, en zeker ook naar de uitslag. Of er kansen liggen voor ONS Sneek op 1 of meer punten? Zeker! Wanneer de gasten uit Sneek hun niveau halen van de wedstrijden tegen DVS’33 Ermelo en Kozakken Boys dan krijgt Jong FC Groningen de punten zeker niet cadeau. Misschien mede aanleiding om zaterdagmiddag een ritje naar Groningen te maken om ONSe jongens daar te steunen! Aanvang van de wedstrijd: 15.00 uur.

Scheidsrechter is dhr. Bilal Sahiner uit Oss.

door:                    Jan van der Veen

Delen