Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek grijpt zijn kans tegen FC Lisse

ONS Sneek grijpt zijn kans tegen FC Lisse

ONS Sneek pakte uiteindelijk drie punten in een matige wedstrijd tegen FC Lisse. De eerste helft stond bol van de foutieve passes en misverstanden. Het doelpunt van FC Lisse was daarvan een voorbeeld. Oussama Siali waagde in de 17e minuut maar eens een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Iedereen dacht, dat de bal naast zou gaan, doelman Ditewig zag het leer niet aankomen, maar de bal belandde wel in de uiterste hoek van het doel: 0-1 voor FC Lisse. Bij de gelijkmaker, vlak voor rust, was er sprake van enige storing in de communicatie bij FC Lisse, waardoor de wel attente Klaas de Vries kon scoren. De wedstrijd leek op een gelijke eindstand uit te lopen, hetgeen beide partijen tot tevredenheid zou hebben gestemd, ware het niet, dat Ale de Boer een heel mooie aanval, opgezet door Michael Lanting en Curty Gonzalez doeltreffend voor de thuisclub afrondde: 2-1.

 DSC_0187

(foto HH)

door:                    Jan van der Veen

foto’s:                  Hubert Habers  (HH/fotograaf FC Lisse), en Jan Roelof Middeldorp (JRM)

Nog nooit bezette ONS Sneek op het niveau waarop het nu speelt op een derde van de competitie een plaats op de ranglijst hoger dan op dit moment. De Snekers klommen door de ‘driepunter’ tegen FC Lisse naar de zesde plek. En men staat niet nog een plaats hoger, omdat Harkemase Boys meer doelpunten heeft gescoord dan de Snekers. Aan het toch al comfortabele aantal van 16 punten voegden de Snekers door een 2-1 – zege op FC Lisse drie kostbare punten toe. Waardoor nu toch een aardig gat is ontstaan met de degradatiezone. Met in de eerste competitiehelft nog wedstrijden in het verschiet tegen Noordwijk en Quick Boys een rustgevend idee. Mochten deze wedstrijden onverhoopt geen punten opleveren, dat is er een buffer. Zodat bij een nederlaag niet direct de stormbal gehesen hoeft te worden.  Jammer genoeg was het resultaat van deze middag niet te danken aan flonkerend voetbal. Het ontbreken van spel dat het publiek op de banken krijgt was jammer. Maar de twee doelpunten van ONS Sneek waren wel van kwaliteit. Nu het resultaat er staat komt hopelijk ook het voetbal, dat het publiek de handen op elkaar doet brengen.

fullsizeoutput_ede

(foto JRM)

Een attent FC Lisse

FC Lisse moest een aanzienlijk deel van de selectie geblesseerd in Zuid-Holland achter laten. Normaal gesproken zijn Niels Buijs, Kevin van der Zwet en Koen Fokkema vaste waarden. Maar alle drie zijn (langdurig) geblesseerd, of op de terugweg, maar nog niet inzetbaar. Daar kwam vóór deze wedstrijd nog aanvoerder Rik Vermeulen bij. Zodat trainer-coach Robbert Ruiter danig moest improviseren. Toch kwam FC Lisse als de meest attente van beide ploegen uit de startblokken. Nadat Curty Gonzales in de 8e minuut de kracht had gemist om een fraaie dieptepass van Denzel Prijor met succes te bekronen, en Curty 3 minuten later uit een dito situatie alleen een corner wist te peuren, was het FC Lisse, dat brutaal het initiatief nam. En scoorde! Al gebeurde dat totaal onverwacht, en overrompelde de treffer eigenlijk iedereen, inclusief doelman Barry Ditewig. Oussama Siali, de rechter middenvelder van FC Lisse waagde vanaf 18 meter recht voor het doel maar eens een schot, kreeg ook alle gelegenheid van de ONS Sneek-defensie om aan te leggen, en plotseling lag de bal in de korte hoek van het doel. Waarschijnlijk zag doelman Barry Ditewig het leer niet aankomen, want ook de ervaren Sneker doelman keek verbouwereerd naar de bewuste hoek van het doel. Maar toen was het kwaad al geschied: 0-1.

DSC_0188

(foto HH)

Status quo

Vijf minuten later had Bert Koomen, één van de andere middenvelders van de gasten, FC Lisse al in redelijk veilige haven kunnen brengen. Maar zijn solo besloot hij in handen van Barry Ditewig te laten eindigen. Verder gebeurde er eigenlijk niet zo heel veel in het middengedeelte van de eerste 45 minuten. Ale de Boer had nog eens een aardige mogelijkheid uit een corner. Maar zijn inzet ging 30 cm. naast. En bij FC Lisse werden de personele problemen gaandeweg de wedstrijd alleen maar groter, toen ook gelegenheidsaanvoerder Lars Rauws al in de 26e minuut geblesseerd het veld moest verlaten. De nummer 17 van de gasten, Oussama Siali, was in deze wedstrijd een voortdurende bedreiging voor ONS Sneek. En vlak voor rust zou hij die reputatie ook waar hebben gemaakt, wanneer zijn gevaarlijke schot niet diagonaal voorlangs het doel zou zijn gegaan, maar erin. In de omschakeling pikte Frits Dantuma de bal op bij de hoekvlag van FC Lisse, goochelde het leer naar Yumé Ramos, die op de achterlijk stond. Yumé zette de bal knap voor het doel, waar Klaas de Vries scherp inlopend de bal steenhard in de touwen knalde: 1-1.

DSC_0210

(foto HH)

Betere tweede helft

Hoewel de kwaliteit van de wedstrijd nooit die van de absoluut mogelijke top bereikte, werd de tweede helft aardiger om naar te kijken dan de eerste helft. Hoewel het percentage fouten en misverstanden hoog bleef, kropen beide ploegen wat meer uit hun schulp, waardoor het allemaal wat leuker werd om aan te zien. De creatieve linksbuiten van de gasten, Luca Tarani, gaf daarvoor het startsein door na een solo in het zijnet te schieten. Maar het was wel een mooie actie. Bas Buimer had een kans, toen Nick Kuipers zijn vrijwel enige fout in deze wedstrijd maakte door een bal van het lichaam af te laten springen. Maar ook Bas miste de juiste richting in de afwerking. Wellicht de beste kans kreeg invaller Bryan Iliohan, Maar hij zag zijn kopbal uit een voorzet van Oussama Siali vakkundig door Barry Ditewig geplukt.

DSC_0181 (1)

(foto HH)

Michael Lanting

Wanneer je een brede selectie hebt, moet je keuzes maken. De keuze die trainer-coach Paul Raveneau deze middag maakte was: Michael Lanting op de bank te laten beginnen. Dat Michael echter van onschatbare waarde voor het elftal is, bewees hij nadat hij in de 71e minuut toch in het veld was gekomen voor de geblesseerde Frits Dantuma. Eerst stuurde hij Jelle Jan de Graaf met een puntgave assist op pad. De uitstekend keepende ex-Cambuur-keeper Erik Cummins had alle moeite om zijn schot buiten de palen te houden. En vervolgens stuurde hij in de 80e minuut een hele fraaie dieptepass in de richting van Curty Gonzales, die links van hem Ale de Boer in kansrijke positie zag staan. En met de precisie van een horlogemaker prikte Ale de bal in het doel, voorbij Erik Cummins: 2-1.

fullsizeoutput_efd

(foto JRM)

Of dat helemaal conform de verhouding in het veld was, laten we maar in het midden. Feit is wel, dat, waar in het vorige seizoen het kwartje steeds de verkeerde kant op viel, het ONS Sneek nu eens een keer mee zat. En, waar beide ploegen zich al leken verzoend te hebben met een (terechte) puntendeling, pakte ONS Sneek verrassend alsnog de volle winst. Want FC Lisse had geen adequaat antwoord. Wat heet: ONS Sneek kreeg nog een uitstekende mogelijkheid op 3-1. Opnieuw stond Michael Lanting met een assist op Curty Gonzalez aan de basis. Achteraf had Curty beter voor eigen eer kunnen gaan, maar onzelfzuchtig betrok hij de ‘koud’ in het veld staande Martijn Barto in het spel, die over schoot.

fullsizeoutput_f09

(foto JRM)

Vol verwachting……………..

gaan we de tijd tegemoet, waarin de verwachting als thema ook centraal zal staan in andere sectoren dan het voetbal. Wat aangaat de verwachting met betrekking tot ONS Sneek weten we eigenlijk nog steeds niet waar we precies staan. Er zit nog veel meer in het elftal dan er nu uit komt. De resultaten van de oranjehemden zijn hoopgevend voor de komende tijd. Met wedstrijden in het verschiet tegen het opvallend presterende hsv Hoek, het zo verrassend sterk debuterende Noordwijk, dat momenteel de ranglijst aanvoert, en runner-up Quick Boys zal blijken, waar ONS Sneek wérkelijk staat. En we hopen natuurlijk, dat de opgaande lijn zich zodanig voortzet, dat ONS Sneek ook tegen deze tegenstanders een stevige vuist kan maken, zodat de hele Derde Divisie weet, dat je met die ‘kleine’ club uit het Friese Sneek toch maar rekening moet houden. En met de constatering, dat het nog lang gezellig bleef in het home van de cvv in de Waterpoortstad, gaan de Snekers een vrije zaterdag tegemoet, waarop FC Lisse in Heemskerk het eerder afgelaste duel tegen ODIN’59 gaat inhalen, zodat op de dag, waarop de Goede Sint weer voet op Nederlandse bodem zal zetten, 18 november, alle clubs met 11 gespeelde wedstrijden de competitie hervatten.

 fullsizeoutput_f0c

(foto JRM)

Wedstrijdgegevens: 

ONS Sneek – FC Lisse:                                  2-1  (1-1)

  1. Oussama Siali 0-1, 44. Klaas de Vries  1-1,  80. Ale de Boer  2-1

Toeschouwers:  450

Schr.:                    D.Schaper  (Dokkum)

Ass.schr.:            M.Dal & G.Malki

Kaarten:              geel:      (51) Yumé Ramos  (ONS Sneek)

Opstellingen:

20181103_145940

ONS Sneek:

doel:                     Barry Ditewig

achter:                 Denzel Prijor, Nick Kuipers, Serge Fatima

midden:              Frits Dantuma (71. Michael Lanting), Nick Burger, Ale de Boer, Klaas de Vries

voor:                     Jelle Jan de Graaf (81. Jan Dommerholt), Yumé Ramos (74. Martijn Barto), Curty Gonzalez

FC Lisse:

doel:                     Erik Cummins

achter:                 Lars Rauws (26. Tom Enthoven), Justin Valk, Boyd Stevens, Leroy Oehlers

midden:              Oussama Siali, Bert Koomen, Thierry Monteny

voor:                     Bas Buimer, Rowdy van der Putten (78. Ayoub Ait Afkir) ), Luca Tarani (67. Bryan Iliohan)

Autoland Van den Brug Man of the match:  ALE DE BOER

fullsizeoutput_ee6

(foto JRM)

Hollander Schilderwerken Pupil van de Week:

Theo Siede

THEO SIEDE DE VRIES

 

Delen