Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Sneek-Jong Almere City FC: Revanche in de tweede competitiehelft?

Revanche in de tweede competitiehelft?

door:      Jan van der Veen

We maken de tussenbalans op

De eerste competitiehelft zit er, sinds afgelopen zaterdag, op! Wanneer we een tussenbalans opmaken, dan bekruipt ons een dubbel gevoel. Enerzijds is daar het goede, aantrekkelijke voetbal, dat we in veel van de 16 competitiewedstrijden hebben mogen zien. En de progressie die spelers individueel en als team hebben gemaakt. Anderzijds zijn daar de nuchtere cijfers, die vertellen dat het goede en aantrekkelijke voetbal zich nog niet in klinkende munt (lees: wedstrijdpunten) heeft uitbetaald. De hoop is, dat dat in de komende 16 wedstrijden wél gaat gebeuren. En, dat ONS Sneek nog een rol van betekenis kan spelen, eerstens in het rechter rijtje.

DSC_2330

Geen punten in Harkema

ONS Sneek sloot afgelopen zaterdag de eerste competitiehelft af met de uitwedstrijd in Harkema tegen Harkemase Boys. ONS Sneek speelde opnieuw een goede wedstrijd. De Snekers kregen ook meerdere doelrijpe kansen. In de tweede helft waren ze de meerdere van de thuisclub. En toch bleven de punten in Harkema bij de ‘Boys’. ‘Op effectiviteit afgetroefd’, schreef de pers. En misschien is dat ook wel zo. Maar het spel van onze hoofdmacht was reclame voor het voetbal. Maar met mooi voetbal ben je dus niet verzekerd van wedstrijdpunten. Niettemin is de wedstrijd tegen Harkemase Boys een aanknopingspunt voor de toekomst. En ook al blijft ONS Sneek door dit resultaat in de hoek waar de klappen vallen, het gat met de concurrentie richting veiliger oorden is nog steeds niet onoverbrugbaar.

DSC_0120

Jong Almere City FC: lastige opponent

De tweede competitiehelft begint zaterdagmiddag met een thuiswedstrijd tegen JONG ALMERE CITY FC. In de eerste wedstrijd van dit seizoen was ONS Sneek een maatje te klein voor de Almeerders. Het werd uiteindelijk 6-0. Dat zegt niets voor de wedstrijd van zaterdagmiddag. We beginnen gewoon weer op 0-0. Met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Maar Jong Almere City FC bleek in de afgelopen seizoenen een lastige opponent te zijn. Het heeft stuk voor stuk technisch begaafde spelers, die het spelletje beheersen. In het Yanmar-stadion in Almere waren op 24 augustus van het vorig jaar met name Kenneth Aninkora en Stijn Meijer (elk met 3 doelpunten) de grote uitblinkers. Wanneer deze spelers elkaar weten te vinden, dan is de Jonge FC voor elke tegenstander onnavolgbaar. Op het middenveld acteert dan nog eens aanvoerder Sam Krant, die ook kan voetballen! Dat viel op bij Sparta in Nijkerk. Zodanig, dat de Veluwenaren Krant hebben ingelijfd voor het komende seizoen. De mannen van trainer Florian Wolf sloten de eerste competitiehelft in een aantrekkelijke wedstrijd af met een 1-0 – zege op VVSB. En daarmee staan ze voorlopig 7e op de ranglijst.

almere

Almere City FC: de geschiedenis

De oorsprong van de club begint in 1954 bij BVC Amsterdam (Beroeps Voetbal Club Amsterdam, bijnaam De Zwarte Schapen). Deze club werd verkocht aan Dé Stoop die de club in 1958 liet fuseren met DWS tot DWS/A (Door Wilskracht Sterk Amsterdam) en in 1962 als DWS ging spelen en later (in 1972 met Blauw Wit en in 1974 met De Volewijckers) tot FC Amsterdam zou fuseren. De supportersvereniging van het oude BVC richtte op 20 april 1959 een nieuwe club op, “De Zwarte Schapen”. De club speelde in Diemen en ging met investeringen van Kurt Vyth na vijf opeenvolgende promoties van de derde klasse van de afdeling Amsterdam naar de tweede klasse KNVB, dan het op één na hoogste amateurniveau. In 1978 fuseerde de club met A.V.V. Argonaut (opgericht in 1932) en ging als Argonaut-Zwarte Schapen (A.Z.S.) spelen in Amsterdam. In 1986 won de club de KNVB beker voor amateurs. De club heette tussen 1988 en 1992 FC De Sloterplas. De club speelde op sportpark Spieringhorn. In 1995 verhuisde de club uit Amsterdam, vlak nadat voor het eerst in de historie de hoofdklasse werd bereikt, met trainer John Rep. Na één jaar in Almere degradeerde de club in 1996, maar keerde een jaar later terug in de Hoofdklasse. De naam werd in 1997 veranderd in Sporting Flevoland. Het geheel viel later onder het Omniworld project en vanaf 2000 werd de naam FC Omniworld. Ingaande het seizoen 2010/11 heeft de club zijn naam veranderd in Almere City FC.

Almere City FC stelde in het seizoen 2017/18 pas in de laatste wedstrijd van het seizoen de play-offs om promotie naar de Eredivisie veilig. In de play-offs versloeg Almere City FC in de eerste ronde MVV Maastricht met 1-3 en 3-2. In de halve finale schakelde het eredivisionist Roda JC uit. De laatste horde moest worden genomen tegen De Graafschap. Na de 1-1 in Almere was De Graafschap in Doetinchem met 2-1 nét iets te  sterk, waardoor Almere City FC promotie miste. Vanaf het seizoen 2018/19 voetbalt Almere City FC op echt gras.

Kansen voor ONS Sneek?

Je ziet met de week ONS Sneek groeien. Er móet toch een moment komen, waarop zich dat dóór vertaalt in wedstrijdpunten. Waarom zou dat niet kunnen tegen Jong Almere City FC? De beide ploegen die zaterdag tegenover elkaar in het veld staan hebben dezelfde intentie: ze willen allebei voetballen, en ze moeten het ook daarvan hebben. Belangrijk zal de vorm van de dag zijn. Eén ding is zeker: onze jongens en hun begeleiders gáán ervoor.

We hopen op een boeiende wedstrijd.

Scheidsrechter is:  dhr. M.Oosting uit Oldekerk, geassisteerd door de heren:  G.van Mun en J.B.van Dijk

Hollander Schilderwerken Pupil van de Week is:

JORN BLANKHORST

1578980596794_pupil van de week foto Jorn Blankhorst

 

 

 

Delen