Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Opnieuw kansen? – Voorbeschouwing ODIN’59-ONS Sneek

Opnieuw kansen? – Voorbeschouwing ODIN’59-ONS Sneek

ODIN

door:     Jan van der Veen

Aanstaande zaterdag trekt al wat zich betrokken voelt bij ONS Sneek-1 naar Heemskerk voor de uitwedstrijd tegen ODIN’59. ‘Ons Doel Is Nuttig’ is de laatste jaren een vaste tegenstander geworden, die het zelf met name de laatste paar jaar goed doet. Op dit moment bezetten de Heemskerkers op de ranglijst de 3e plaats met 37 punten uit 18 wedstrijden. Ze zijn daarmee nog steeds in de race voor promotie. En wie had dat durven voorspellen aan het begin van de competitie. Immers in de zomerperiode veranderde het gezicht van de selectie ingrijpend. Maar onder trainer Anthony Correira spelen de geel-blauwen zich van de ene verrassing naar de andere. Niet alleen in de competitie, maar ook in het Toto-KNVB-beker-toernooi. Pas diep in december moest ODIN’59 daarin in de Gelredome het hoofd buigen voor Eredivisionist Vitesse. Maar het werd zeker geen afgang. De uiteindelijk 4-0-nederlaag was geen monsterscore en mag, hoewel een nederlaag, toch met enige trots op de palmares van de club worden bijgeschreven.

In de competitie……..

Na de winterstop hervatte ODIN’59 de competitie met een 4-1 – nederlaag tegen DVS’33 uit Ermelo. Om zich op indrukwekkende wijze te herstellen tegen Ter Leede. Het werd tegen de Sassenheimers maar liefst 8-0. Met een hoofdrol voor de van BOL (Broek op Langedijk) overgekomen Sietse Brandsma. Hij heeft inmiddels 12 doelpunten op zijn conto staan. En hij maakt zijn overstap dus meer dan waar. Afgelopen zaterdag deed ODIN’59 alles nog eens dunnetjes over. In Veenendaal werd DOVO geklopt met 0-4.

Iets over onze tegenstander

Tegenstander deze middag is dus HSV ODIN ’59 uit Heemskerk. ODIN ’59 speelt haar wedstrijden op sportpark Assumburg naast Slot Assumburg. De club is opgericht op 17 december 1959. De clubkleuren zijn geel-blauw. ODIN ’59 is de afkorting voor Ons Doel Is Nuttig 1959. ODIN ’59 debuteerde in het seizoen 2009/10 op het hoogste amateurniveau. Promotie naar de Hoofdklasse werd in het seizoen 2008/2009 op de laatste speeldag behaald door het kampioenschap in de Eerste Klasse. De club slaagde er niet in om te promoveren naar de Topklasse die in het seizoen 2010/11 werd geïntroduceerd waardoor de club sinds die tijd actief was op het één na hoogste amateurniveau. Echter, in het seizoen 2015/16 werd ODIN ’59 kampioen in de Zaterdag Hoofdklasse A met promotie naar de Derde divisie (voorheen de Topklasse) als gevolg. Sindsdien speelden ONS Sneek en ODIN’59 zeven maal tegen elkaar. In het seizoen 2016-2017 won ONS Sneek thuis met   1-0, maar verloor in Heemskerk ruim met 4-1. In het seizoen 2017-2018 werd de thuiswedstrijd met 0-2 verloren. Maar ‘uit’ wisten de Snekers met 2-2 gelijk te spelen. Dat ene puntje betekende, achteraf, lijfsbehoud voor de oranjehemden. Vorig seizoen won ONS Sneek thuis met 2-0. Op Assumburg werd het (opnieuw) 2-2. En op 16 november jl. trok ODIN’59 in Sneek met 1-2 aan het langste eind. Dat gebeurde pas in het allerlaatste deel van de wedstrijd. Nadat het heel lang 0-0 had gestaan, en die stand eigenlijk ook wel de verhoudingen op het veld recht deed, scoorde ODIN’59 in 4 minuten tijd tweemaal door Jayson Halman en de al eerder genoemde Sietse Brandsma. Oud-Heemskerker Nick Burger verkleinde nog wel de achterstand tot 1-2. Maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet.

DSC_0427

ONS Sneek

ONS Sneek speelde ook afgelopen zaterdag weer een goede wedstrijd. In tegenstelling tot de voorafgaande weken trokken de Snekers nu wel de punten over de streep. De 4-1-zege op FC Lisse viel weliswaar royaal uit. Maar: mag dat ook eens, wanneer je weken lang sneu één of meer verdiende wedstrijdpunten mis loopt. De zege werd intens gekoesterd. En terecht.

DSC_3860

De vraag is nu: kan ONS Sneek de opgaande lijn in resultaten tegen ODIN’59 doortrekken? Dat zal niet gemakkelijk worden. Want, zoals hierboven al geschilderd, de Heemskerkers zijn in goeden doen. Wanneer ONS Sneek weet stand te houden, dan hebben de oranjehemden niettemin een kans. Daarvoor is wel dezelfde gedrevenheid en strijdlust nodig, die afgelopen zaterdag er zo vanaf spatte. En de concentratie, die ook afgelopen zaterdag zo van de ploeg afstraalde zal 90 plus extra minuten moeten worden vast gehouden. Dat lijkt het intrappen van een open deur. Maar het is de simpele realiteit. ‘Vanuit de kleedkamer tot terug ín de kleedkamer je tegenstander volgen!’ schijnt volgens de overlevering één van de trainers van de Snekers in de 70- er en 80-er jaren van de vorige eeuw eens zijn ploeg op het hart gedrukt te hebben. En zo is het maar nét!

DSC_0374

Zaterdagmiddag rond half vijf weten we méér.

Het duel op sportpark Assumburg in Heemskerk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter  F.R.de Winter uit Blaricum, geassisteerd door dhrn. R.D.Reinds en R.Leenstra.

 

 

 

Delen