Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing SDC Putten – ONS Sneek

Zet ONS Sneek de opgaande lijn door tegen SDC Putten?

Tekst en fotos:                 Jan van der Veen

Statistische gegevens:   Foeke Zijlstra

Geen punt in de pocket, en toch positief!?

Na drie wedstrijden in de Hoofdklasse B staat ONS Sneek nog steeds met lege handen. Tenminste, wat punten betreft. En toch is er reden tot optimisme. Gerekend vanaf de eerste competitiedag is er een duidelijke opgaande lijn in het spel te ontdekken. Het is ook bijna logisch, dat de ploeg er op de eerste competitiedag nog niet kon staan. Meer dan de helft van de basisspelers is nieuw of kon vorig seizoen niet rekenen op een basisplaats. De automatismen zijn er nog niet. En het gevoel voor elkaar in het veld moet nog groeien. Maar afgelopen zaterdag lieten de ‘elf van Jan Vlap’ zien, dat men elkaar steeds beter weet te vinden. En een groot deel van de tweede helft was daarvan het mooiste bewijs.

Sneu verlies tegen Swift

Maar, afgelopen zaterdag glipte óók ver in de extra tijd de Snekers een verdiend punt door de vingers. In een poging de broze 1-1 te behouden grepen de oranjemannen te weinig resoluut in, waar Swift het lef had om het tot het laatste toe te proberen de volle buit mee naar Amsterdam te nemen. Swift slaagde en liet ONS Sneek ontgoocheld achter. Het feit, dat het geen slechte prestatie is om gelijke tred met avv Swift/Amsterdam te houden doet de trainer van de tegenstander van ONS Sneek van a.s. zaterdag, SDC uit Putten, waarschuwen voor het gevaar voor zijn ploeg, dat men ONS zal gaan onderschatten. Cesco Agterberg, een trainer die zijn sporen in het amateurvoetbal wel heeft verdiend, kent ONS Sneek vanuit zijn trainerschap bij Excelsior Maassluis en ASWH, en weet daardoor, dat de Snekers soms tot verrassende dingen in staat zijn.

De tegenstander uit Putten

SDC Putten is voor ONS Sneek ook niet een geheel onbekende. Voor de competitie troffen de beide ploegen elkaar voor het eerst op 15 september 1979 in Putten. Het was de tweede wedstrijd in de toenmalige hoogste klasse van het zaterdagvoetbal. ONS Sneek verloor met een legendarisch elftal met Foeke Zijlstra, Wieger Sinnema, en Ruurd Heerschop (om maar eens een paar namen te noemen) in Putten met 2-0. Het duurde bijna 22 jaar voordat er opnieuw een ontmoeting tussen beide ploegen was. Ditmaal was de inzet een plaats in de Hoofdklasse. In Dronten op het terrein van de asv Dronten verloor ONS Sneek na een spannende en sfeervolle wedstrijd met…………..2-0. In het seizoen 2004-2005 speelden beiden weer in dezelfde klas. En de laatste keer, dat de Snekers met de Puttenaren de degens kruisten was in het seizoen 2010-2011. ONS Sneek besliste toen de beide wedstrijden in zijn voordeel (thuis 3-1, uit 2-1).

Geen bekende namen

Wanneer we de opstelling van de laatste wedstrijd van SDC Putten (afgelopen zaterdag ‘uit’ tegen SC Genemuiden) erbij pakken springen ons niet zo heel veel bekende namen in het oog. Nadere bestudering leert ons, dat de ploeg van Cesco Agterberg bestaat uit een goede mix van ervaren en jonge spelers. In de aanval vinden we terug Mauro Franken. Hij kwam aan het begin van het seizoen over van Sportlust’46 uit Woerden, maar heeft een verleden bij Ajax za. De 27-jarige spits heeft een leeftijdsgenoot in de aanvalslinie in Jurrian van den Brink. Hij speelt al vanaf 2015 bij de Puttenaren en kwam destijds van streekgenoot WHC. Keeper Martin van Barneveld rijpte bij Jong Vitesse en Almere City. Vóór hem staat in de verdediging de 26-jarige Rob Buter. Je kunt hem een ‘zoon van de club’ noemen.  Hij komt voort uit de jeugd van SDC Putten. Iwan Bos, al sinds 2007 bij SDC, is met zijn 34 jaar één van de oudsten in het team. Hij vormt met de 19-jarige Bruce Lücke een duo in de defensie.

Tot nu toe………

zijn de resultaten in deze competitie voor SDC Putten wat wisselend. Na twee wedstrijden voerden de blauw-witten de ranglijst van de Hoofdklasse B fier aan. ‘Uit’ tegen Noordscheschut werd het een 5-1-zege. En thuis tegen asv De Dijk wonnen de Puttenaren met 3-0. Afgelopen zaterdag was er in Genemuiden de confrontatie met één van de kampioenskandidaten, de plaatselijke ‘Sportclub’. SDC Putten speelde, naar verluid, geen slechte wedstrijd. Maar met name in het afmaken van de kansen bleek thuisclub Genemuiden scherper (2-0). Ondanks deze nederlaag blijft SDC Putten één van de kanshebbers in de Hoofdklasse B. En is de formatie bijna een ‘zekertje’ voor het linker rijtje.

Een zware tegenstander

Er wacht ONS Sneek derhalve een zware tegenstander op het fraaie sportpark De Putter Eng aan de zuidrand van Putten. Een schitterend clubgebouw, een kunstgrasveld als een biljartlaken en een ruime zit- annex  staantribune maken, dat er vooraf al ‘sfeer’ is. ONS Sneek zal het dus niet gemakkelijk krijgen om het eerste puntje binnen te halen. Echter op het véld moet het gebeuren, en niets is in voetbal onmogelijk. En daarom gaan we voor een punt. Maar dan zal alles bij de Snekers moeten kloppen. We gunnen het de spelers en de staf zo!

Mocht u naar Putten willen afreizen om ONSE jongens te steunen dan is het verstandig om eerst nog even de website van SDC Putten te bezoeken. Want aanmelden voorafgaande aan de wedstrijd is een must. Daar staat, hoe u dat moet doen. Dit om een teleurstelling bij aankomst in Putten na 115 autokilometers te voorkomen.

We hopen op een mooie wedstrijd!

Delen