Thuisploeg uiterst moeizaam naar halve finale Districtsbeker Noord

Plaatsing voor de landelijke TOTO KNVB Beker 2024/25 is een feit

Beauty van Geoffrey Eekhof beslissend

tekst: Mark de Boer   foto’s: Rob Bosma

Jacht naar eerherstel

Vorige week zaterdag verloor ONS Sneek voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in competitieverband. Flevo Boys boekte op het Zuidersportpark een terechte 1-2 overwinning. Aan de ploeg van Arnoud Koster de taak om te laten zien dat dit slechts een incident was. In de jacht op eerherstel was op paaszaterdag DZOH uit Emmen de tegenstander in het kader van de kwartfinale van de Districtsbeker Noord. Een pittige tegenstander, gezien de formatie van trainer Karlo Meppelink op dit moment op een vierde plaats staat in de Eerste Klasse J.

Nordin Tahboun tussen twee Drentse verdedigers

Buma start in de basis

Bij de oranjehemden was iedereen aan boord en dus was er genoeg te kiezen voor de technische staf. Zij besloten dat Glenn Buma in het basisteam begon. Dit ging ten koste van Harmen Boelsma. Verder werd gestart met dezelfde opstelling als tegen Flevo Boys. Oftewel: op doel Max Wolfs, met voor zich in de achterste linie Geoffrey Eekhof, Glenn Buma, Joran Swart en Pieter Abe de Jong. Het middenveld werd gevormd door Stephen Adisi, Giovanni Aronds en Nordin Tahboun en voorin stonden Tim ten Voorde, Arjen Stremler en Jelle de Graaf. Op de bank namen, naast Boelsma, reservekeeper Ruben Pijlman, Jorn Dijkstra, Ruben Eijzenga en Mounir Loolofs plaats. Lars van der Brug, Lennard Feenstra, Nigel Hardenberg, Welmer van der Heide en Lars Wolke maakten hun minuten in ONS O23, dat met 3-2 won van Achilles Enschede.

Tim ten Voorde stoomt op, ziet ook Jorn Dijkstra

Lijn van de openingsfase wordt niet doorgezet

Al snel na het beginsignaal van leidsman Souhuwat konden de eerste kansen genoteerd worden. Zo werden de gasten al in de tweede minuut gevaarlijk vanuit een corner. Max Wolfs keerde een kopbal van Tim Hiemstra. Tim ten Voorde bracht vervolgens op de doellijn redding op een inzet van Bastin Boer. Maar ook ONS werd dreigend. Zo werd een venijnig schot van Nordin Tahboun prima gekeerd door DZOH-doelman Niels Roewen.

De amusementswaarde van de wedstrijd ging na het eerste pakweg kwartier echter flink omlaag. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en serieuze kansen waren op een paar vingers te tellen. Zo moest Wolfs alle zeilen bij zetten om een corner van de gasten niet in één keer in het doel te laten gaan. Daarnaast zag Jelle de Graaf een poging gekeerd worden door Roewen en voorkwam Wolfs vlak voor rust een Drentse voorsprong, toen Bjørn Jansen een poging ondernam na balverlies van Geoffrey Eekhof. De ruststand was een logische: 0-0.

Ruben Eijzenga wordt (al dan niet reglementair?) gestuit

Eekhof zet ONS op voorsprong

Het spelbeeld van de eerste helft werd in het tweede bedrijf voortgezet. Kansen waren, mede door de prima acterende defensies aan beide kanten, schaars. Zo werd aanvalsleider Arjen Stremler nauwelijks in stelling gebracht bij de Snekers. Na pakweg 2/3e wedstrijd werd er tweemaal gewisseld bij ONS. Stremler en Tahboun maakten plaats voor Ruben Eijzenga en Harmen Boelsma.

Waar de aanvallers het doel maar niet wisten te vinden, lukte dit nota bene rechtsback Eekhof in de 72e minuut wel. Hij besloot op randje strafschopgebied de bal maar eens op de pantoffel te nemen en vond de verre hoek: 1-0! Hij moest hierna echter wel meteen gewisseld worden, aangezien de kramp er flink inschoot. Mounir Loolofs loste hem af. Daarnaast werd in de slotfase De Graaf nog vervangen door Jorn Dijkstra. Pas vlak na deze wissel toonde scheidsrechter Souhuwat voor het eerst deze wedstrijd de gele kaart, waar dit al veel eerder had gekund. DZOH’er Navid Poyan ontving de gele prent vanwege een forse charge.

De winnende uithaal van Geoffrey Eekhof

Lachende gezichten bij een geblesseerde teamgenoot, je ziet het niet vaak…

Geoffrey Eekhof verlaat geblesseerd maar blij het veld

Absolute scrimmage levert geen doelpunt op

DZOH zocht na de goal van Eekhof wel iets meer de aanvallende stellingen op, maar wist lange tijd niet echt gevaarlijk te worden. Tot aan de 87e minuut. Toen was het vrouwen en kinderen eerst achterin bij ONS. Vraag niet hoe, maar de bal ging er in vier instanties niet in. Onder meer Stephen Adisi en Wolfs hadden er een voornaam aandeel in dat ONS de voorsprong behield. Met name DZOH-aanvoerder Daniel Sanafikhah zal nog wel eens terugdenken aan de enorme kans die hij kreeg, maar niet benutte. Overigens had ONS de wedstrijd ook zeker al in het slot kunnen gooien als het iets zorgvuldiger was geweest in de uitbraken.

Topdrukte voor het doel van Max Wolfs

Plaatsing voor de TOTO KNVB Beker is binnen

Na bovengenoemde scrimmage toonde DZOH zich niet meer voor het doel van Wolfs en zodoende werd na enkele minuten blessuretijd afgefloten, waarmee plaatsing voor de halve finale van de Districtsbeker Noord een feit werd. Hierin is competitiegenoot Blauw Wit’34 de tegenstander. De Leeuwarders wonnen overtuigend met 5-0 van zondag tweedeklasser Germanicus. De andere halve finale gaat tussen SVBO en d’Olde Veste’54.

Ook niet onbelangrijk: met de zege op DZOH werd plaatsing voor de landelijke TOTO KNVB Beker 2024/25 bewerkstelligd. Wie weet leidt dit wel tot een mooi bekeravontuur en komt er weer een tegenstander van het kaliber Ajax, FC Twente of FC Utrecht langs op het Zuidersportpark.

Max Wolfs houdt z’n doel schoon

S-Side viert eenjarig jubileum

De 1-0 overwinning op DZOH gaf extra cachet aan het eenjarig bestaan van supportersgroepering S-Side, die weer goed van zich liet horen vanachter het doel aan de stadzijde. Na afloop werd het feestje dan ook door de spelersgroep gevierd samen met de fanatieke fans van de S-Side.

De S-Side was weer van de partij op het vertrouwde stekje achter de goal aan de stadszijde