Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

4-1 Winst tegen SC Genemuiden – 4 x Prijor

ONS Sneek sluit eerste voorbereidingsblok af met 4-1 zege op SC Genemuiden

Matige eerste helft, veel betere tweede 45 minuten

Drie doelpunten van snelle Genridge Prijor, tweelingbroer Denzel schiet ook raak

Door Simon Visser (Journalist) en Jan Roelof Middeldorp (fotograaf)

De broertjes waren op dreef (foto JRM)
De broertjes waren op dreef (foto JRM)

Eindbalans
De eindbalans van het eerste voorbereidingsblok van zaterdag derde divisionist ONS Sneek kan worden opgemaakt. Het eerste deel van de voorbereiding op de voor de oranjehemden
startende competitie op zaterdag 24 augustus a.s. omvatte twaalf trainingen en vijf oefen- wedstrijden. Van de vijf oefenduels werden er vier gewonnen. Alleen het eerste ging verloren.
In de slotfase in De Knipe tegen SC Heerenveen onder negentien (2-1). Op maandag5 augustus a.s. verwacht Paul Raveneau zijn oranje brigade terug op het kunstgras van het Zuidersportpark. Naast de nodige trainingen wordt er nog twee keer geoefend. Op zaterdag 10 augustus a.s. thuis tegen zondag hoofdklasser Hollandia uit Hoorn en op dinsdag 13 augustus a.s .eveneens op eigen veld tegen zaterdag hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord met Yumé Ramos en Roelof Strikwerda, beiden ex-ONS in de gelederen. Voor de KNVB-beker speelt ONS Sneek op zaterdag 17 augustus a.s. in Heemskerk tegen de zondag Derde Divisionist ADO’20. Een week later volgt dan het eerste competitieduel seizoen 2019-2020 in Almere tegen Jong Almere City FC.

Wedstrijdritme opdoen
Welke waarde moet eigenlijk worden gehecht aan het winnen van vier van de vijf test wedstrijden? Het belangrijkste is, dat wedstrijdritme wordt opgedaan en dat de technische staf van ONS Sneek alle beschikbare spelers van de A-selectie in actie heeft gezien en zich een eerste oordeel kan vormen over de definitieve samenstelling van de basis elf. In de resterende twee oefenwedstrijden zullen de contouren van het basisteam ongetwijfeld zichtbaar worden. Wie alle vijf oefenduels heeft gevolgd, goed heeft gekeken en opgelet heeft kunnen conclu- deren, dat bepaalde zekerheden zich al hebben aangediend. Het winnen van oefenwedstrijden is ook altijd goed voor het zelfvertrouwen. Eén ding is wel heel duidelijk geworden in de oefencampagne, het danig verjongde ONS Sneek is enorm gretig.

De jeugd ........ (foto JRM)
De jeugd …….. (foto JRM)

Liesklachten
Vanwege liesklachten wacht aanvaller Ruendel Martina nog altijd op zijn eerste speelminuten bij ONS Sneek. Intussen traint de van het Groninger Oranje Nassau afkomstige aanvaller wel weer met de groep mee. Het gaat dus de goede kant op. De van Pelikaan S aangetrokken verdedigende middenvelder Wesley Tankink maakte vanwege hamstringklachten maar weinig speelminuten in de oefenwedstrijden. Wel doet hij ook mee met de groepstraining. Dinsdagavond tegen SC Genemuiden ontbraken Nick Kuipers en Jan Dommerholt. Nick.
Kuipers kwam afgelopen zaterdagmiddag j.l. thuis tegen Urk bij een landing zo ongelukkig terecht, dat hij een hielblessure opliep. Jan Dommerholt kwam gisteravond door liesklachten niet in actie. Nog altijd is Tiemen Landman niet inzetbaar.

Stramien
Trainer Paul Raveneau hield ook tegen SC Genemuiden vast aan een bepaald stramien. De meeste spelers, die een uur hadden geoefend tegen Urk kwamen tegen SC Genemuiden pas het laatste half uur binnen de lijnen. Begonnen werd met de volgende elf: Doel: Joep van de Haar. Verder de veldspelers Rannick Schoop, Pieter Mulder, Kevin Meijer, Joël Brandsma, Davey Lohman, Sidney de Jong, Nick Burger, Tyson Dos Santos, Sam Crowther en Genridge Prijor.

Davey Lohman ging voorop in de strijd (foto JRM)
Davey Lohman ging voorop in de strijd (foto JRM)

Onberispelijk
Al in de derde minuut kwam ONS Sneek tegen SC Genemuiden op voorsprong. Na knap voorbereidend werk van centrumspits Sam Crowther passeerde de snelle Genridge Prijor van rechts onberispelijk doelman Patrick Jansen, overgekomen van het uit de zaterdag hoofdklasse B gedegradeerde CSV Apeldoorn: 1-0. SC Genemuiden herstelde zichuitstekend van de vroege achterstand. ONS Sneek werd naar achteren gedrukt. Het veelvuldig balbezit en het goede positie-combinatiespel van de gasten resulteerde niet in echt grote kansen. ONS Sneek, dat vooral achterin slordig speelde, verder veel onnodig balverlies leed en precisie met name in de eindpass miste, was in de counter wel constant gevaarlijk.

Genridge Prijor was in bloedvorm. Hij scoorde 3 x (foto JRM)
Genridge Prijor was in bloedvorm. Hij scoorde 3 x (foto JRM)

Strafschop
Uit een strafschop kwam SC Genemuiden in de 23ste minuut verdiend op 1-1. Rannick Schoop haalde toen Jermain Baicadila, die eerder bij het Meppeler Alcides speelde, onderuit.
De goed leidende arbiter Jeen Boringa uit Leeuwarden aarzelde geen moment. Van elf meter schoot Omar Kavak onhoudbaar raak.

Een counter van ONS Sneek in de 26ste minuut resulteerde in een uitstekende redding van SC Genemuiden-keeper Patrick Jansen. Vier minuten later schoot Tyson Dos Santos namens ONS Sneek nipt naast uit een goede voorzet van de over rechts opkomende back Rannick Schoop. Vier minuten voor de rust een geweldige pass over grote afstand van Tyson Dos Santos over rechts op Genridge Prijor, maar een doelpunt leverde het niet op,

Paal brengt redding
In het begin van de tweede helft tegen een ongewijzigd ONS Sneek was SC Genemuiden heel dicht bij een voorsprong. De paal bracht evenwel redding voor de thuisclub bij de inzet van Jens Jurn Streutker (ex Harkemase Boys) na een vrije trap. In de 53ste minuut ging diezelfde Jens Jurn Streutker enorm in de fout. Daarvan profiteerde op snelheid de alerte Genridge Prijor: 2-1. Tevens het bewijs, dat SC Genemuiden andermaal een lesje kreeg in effectiviteit.
De wedstrijd kantelde helemaal in het voordeel van de oranjehemden na het wisselen van zeven spelers na exact een uur spelen. Denzel Prijor, Jelle de Graaf, Tom Arissen, Jordy de Hoedt, Oege Sietse van Lingen, Han van Dijk en Nick Kleen maakten hun opwachting. Keeper Joep van de Haar, Joël Brandsma, Genridge Prijor en Tyson Dos Santos mochten blijven staan.

Jelle de Graaf viel goed in (foto JRM)
Jelle de Graaf viel goed in (foto JRM)

Zes nieuwe krachten
SC Genemuiden begon aan de tweede helft met zes nieuwe krachten. Die zes waren: Doelman Robert Riezebos, Bert Jan Brouwer, Mathias Breman, Sijmon Eenkhoorn, Ramon Beens en Rik van Dalfsen. Trainer René van der Weij handhaafde Jens Jurn Streutker, Rick Doorn, Frank Kuurman, Kay Velda en Jermain Baicadila. Met de nuance, dat de wissels bij ONS Sneek stukken beter uitvielen dan die bij SC Genemuiden. Na een uur voetbal kwamen de groen-witten er niet meer aan te pas. Daarvoor was een duidelijke verklaring. SC Genemuiden was later dan ONS Sneek in training gegaan en had nog maar één oefenduel gespeeld. Afgelopen zaterdag thuis tegen zondag derde divisionist HSC’ 21 uit Haaksbergen, die met 0-1 verloren was gegaan.

Nick Kleen was weer snel (foto JRM)
Nick Kleen was weer snel (foto JRM)

Verdediger van formaat
Met de entree van zeven verse krachten ging het tempo aanzienlijk omhoog bij de
oranjehemden. Een tempo, dat de gasten niet meer konden bijbenen. Niet alleen Genridge Prijor kan sprinten, op links liet ook de jeugdige Nick Kleen zien, dat hij zeer snel is.
Dat werd SC Genemuiden in de 71ste minuut noodlottig. Nick Kleen bediende op snelheid Genridge Prijor, die prompt de 3-1 liet aantekenen. Dertien minuten voor tijd verkeek doelman Robert Riezebos van de gasten zich volkomen op een schot van afstand van de opstomende verdediger Denzel Prijor. Dat betekende 4-1. Niet alleen Genridge Prijor blonk uit. Tweelingbroer Denzel liet opnieuw zien een verdediger van formaat te zijn in de zaterdag derde divisie.

Denzel Prijor maakt de 4-1
Denzel Prijor maakt de 4-1 (foto JRM)

Goed voor het zelfvertrouwen
Wat was nu de grote winst voor ONS Sneek in het treffen met SC Genemuiden? Zonder meer de schotvaardigheid van Genridge Prijor. Heel goed ook voor zijn zelfvertrouwen. De twee Prijors lijken de eerste zekerheden te zijn voor trainer Paul Raveneau bij het samenstellen van zijn basis elf. Uw verslaggever, die terugkeert voor het tweede voorbereidingsblok, wenst de technische staf, de begeleiding rond de A-selectie en uiteraard onze spelers een fijne rustpauze toe. Die rustpauze is meer dan verdiend.

Paul Raveneau kan tevreden terugzien :) op trainingsstart nieuwe seizoen.
Paul Raveneau kan tevreden terugzien 🙂 op trainingsstart nieuwe seizoen. (foto JRM)
De TC van ONS Sneek heeft veel en goed werk geleverd (foto JRM)
De TC van ONS Sneek heeft veel en goed werk geleverd (foto JRM)
Delen