Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag cursus KNVB Verenigingsscheidsrechter (bij ONS Sneek)

Vorige week hebben we bij ONS Sneek, in het kader van de Week van de Scheidsrechter, smakelijk stil gestaan met de scheidsrechters. Een prachtige geste van het bestuur van ONS Sneek. Zeker zo mooi was de actie van LSC1890 om ook de scheidsrechters van uitwedstrijden van een heerlijke chocoladereep (een Tony’s) te voorzien. De scheidsrechters verdienen het, ze laten ons dat mooie spelletje spelen.

IMG-20171014-WA0002  DMGZ7yqXkAEzKDI

Het blijft zeker een kwestie van coachen en opleiden. Bij ONS Sneek loopt (talent)opleiden als een rode draad door de vereniging. Opleiden op het veld, maar ook mogelijkheden tot opleiden bieden in organisatorische functies. Opleiden en vorming is mogelijk in elke commissie (een ieder is een talent op zich).

In overleg met de scheidsrechterscommissie van ONS Sneek (Omer Adnan en Dick Heinen), was de eerste cursusavond van de training ‘KNVB Verenigingsscheidsrechter’ bij ONS Sneek. Het betreft een Regio-cursus van de KNVB waarbij Verenigingsscheidsrechters in vier avonden worden geïnstrueerd, of beter verder worden opgeleid en gevormd in het fluiten. Voordeel is dat je als personen met dezelfde hobby bij elkaar zit, en ervaringen kunt delen. Van elkaars ervaringen leren is zeer relevant, zeker ook voor de jonge cursisten. Cursusavond 1 werd gegeven in de bestuurskamer van ONS Sneek (met gastvrij een lekker plakje cake), de andere 3 avonden vinden plaats bij een vereniging van de andere deelnemers: sc Bolsward, SWZ Boso Sneek, HJSC, CVVO en LSC1890.

IMG-20171025-WA0001  IMG-20171025-WA0002

In totaal een groep met 21 personen, van verschillende verenigingen, die met regelmaat bij hun vereniging een wedstrijd fluiten. Namens ONS Sneek waren aanwezig: Tjalling Tjalsma, Paul-Dirk Buma, Aniek Zwaan, Mark de Boer, Michiel Zuidema en Rudolf Klein-Wassink. Cursusleider was Erwin Draaijer uit Drachten.

Ook interesse om te fungeren als Verenigingsscheidsrechter? Zie: Scheidsrechterscommissie ONS Sneek

IMG-20171024-WA0028

Delen