Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Oefenwedstrijd: FVC – ONS Sneek (dinsdagavond)

Dinsdagavond speelt ONS Sneek 1 een oefenwedstrijd. Op bekend terrein, want we reizen weer af naar het E. Wiardasportcomplex te Goutum, tegenstander is FVC (recent hebben we daar tegen Blauw Wit’34 geoefend). Bij FVC komen we een aantal bekenden tegen zoals hoofdtrainer Johan Groote, vorig jaar nog samen met zijn Cambuur selectie aanwezig in de O.N.S. kantine bij de boekpresentatie van Simon Kistenmaker. In de staf van FVC ook Watto van der Velde, jarenlang bekwaam fysiotherapeut bij ONS Sneek. Speler René Hoen heeft kort in de ledenadministratie van ONS Sneek gestaan.

FVC komt uit in de Eerste Klasse F van het zondagamateurvoetbal, en staat momenteel op een 5e plaats. Evenveel punten als de nummer 4 WVV (de oude club van maestro Jan Mulder) maar een wat minder doelsaldo. In de Top200 van voetbalverenigingen komen we FVC tegen op plek 165 (bron: de voetbaltrainer). De mannen van de altijd sympathieke Johan Groote spelen komende zondag in Emmen tegen de gelijknamige amateurs. Winst op av Emmen brengt ze naar de Top3 in de Eerste Klasse F (zondag).

Voor de Snekers zaak om weer het ritme te vinden, dit na de zevenklapper op Nieuw Zuid te Katwijk. Hoofdtrainer Chris de Wagt en interim trainer Marcel Frankena zullen zich ongetwijfeld richten op de jongens die na blessures en winterstop, weer in de juiste vorm moeten komen. De selectie zal er zaterdag weer moeten staan in het thuisduel tegen de wijdbroeken van Jong FC Volendam.

Wederom een melding aan de supporters uit Sneek: het sportpark is rookvrij! (De gemeente Leeuwarden en de sportverenigingen zijn hier actief mee, speciaal voor de jeugd). Altijd handig om de berichten van de Mediaredactie te volgen (afgelopen week toch weer een rij ONS-ers in de kleine kantine zonder PIN). En speciaal bericht voor een trio zeer gewaardeerde supporters: ondanks een moderne en goed geoutilleerde accommodatie in Leeuwarden, kennen we in Friese Amateurwereld nog geen verwarmde tribuneplaatsen….

Bron Wikipedia:

FVC (Friesche Voetbal Club) is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Leeuwarden opgericht op. Het standaardelftal speelt in het seizoen 2017/18 in de Eerste klasse zondag van het KNVB-district Noord.

Op 4 mei 1919 werd bij samenkomst van de zeven oprichters in de Prinsentuin de “voetbalvereniging Vitesse” opgericht. Later werd de naam gewijzigd in “Friesche Voetbal Club” (FVC).

De wedstrijd is dinsdagavond te volgen via #fvcons

FVC 1 (zon):

Spelers: Gido BoontjesRobin EdensLeon FaberCheriel GirdharieMartijn van Hijum; Stefan van HijumRené Hoen; Jeffrey HollanderRobin HollanderRick JansmaGijs KoppersJordy van LoonRick van LoonMohamed Mansaray; Jeffrey ReitsmaMick ReitsmaKalvin RobertJari TerpstraBrent WijbengaEmiel WijbengaJesse WijbengaKarst WoudaSander Schaafsma (Keeper);  Anko Uitterdijk (Keeper).

Staf: Sjoerd Wijbenga Leider; Johan Groote Hoofdtrainer; Pieter Herder Assistenttrainer; Rob Willemsma Verzorger; Harm Zwerver Materiaalman; Watto van der Velde Fysiotherapeut.

Delen