Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Alle teams leveren komend seizoen scheidsrechters

Alle teams leveren komend seizoen ook af en toe scheidsrechters

Alle teams gaan volgend seizoen ook scheidsrechters leveren voor wedstrijden van jongere teams. ONS doet dit om ook volgend seizoen te waarborgen dat voor alle wedstrijden een scheidsrechter beschikbaar is.  Het afgelopen seizoen is dat met veel moeite gelukt.

In de omgeving zijn inmiddels vele verenigingen waarbij dit systeem al eerder is ingevoerd en volledig is geaccepteerd.  Het zorgt ook voor meer betrokkenheid binnen de vereniging en voor meer begrip voor de positie van de scheidsrechter.

Uiteraard blijven we gebruik maken van de huidige pool van (pupillen)scheidsrechters.

Daarnaast zal de scheidsrechtercommissie volgend seizoen aan de leider van een team het verzoek kunnen doen een speler aan te wijzen als scheidsrechter voor een wedstrijd van een jonger team. Het team is dan verplicht om een scheidsrechter te leveren. Er is dus geen sprake van vrijblijvendheid.  Uiteraard krijgt de aangewezen scheidsrechter instructies mee en wordt waar nodig begeleid.

In principe gaat het als volgt:

  • Spelers van de seniorenteams fluiten de wedstrijden van JO19 en JO17
  • Spelers van JO19 fluiten de wedstrijden van JO15
  • Spelers van JO17 fluiten de wedstrijden van JO13
  • Spelers van JO15 en de pupillenscheidsrechters fluiten de wedstrijden van JO12 en JO11 (8 tegen 8)
  • Spelers van VR1 fluiten de wedstrijden van MO15

Een speler die gaat fluiten kan daarnaast altijd meespelen met zijn eigen team.  Aan de KNVB wordt het verzoek gedaan om voldoende tussentijd tussen de twee wedstrijden te laten.

De uitwerking van het bovenstaande plan dat is goedgekeurd door het bestuur zal de komende tijd plaatsvinden.

Aan het begin van het nieuwe seizoen zal een avond worden georganiseerd rondom de spelregels en de uitleg van spelsituaties.  Hiervoor vragen we de KNVB een betaald voetbalscheidsrechter een avond te laten verzorgen.  Deze avond is voor de huidige (pupillen)scheidsrechters, maar ook voor de spelers die hun spelregelbewijs moeten halen vóór het nieuwe seizoen, want dispensatie wordt niet meer verleend door de KNVB. Ook de spelers van de teams die volgend jaar scheidsrechters gaan leveren en daar nu al naar uitkijken zijn van harte welkom. De aankondiging en de uitnodigingen zullen over enige tijd volgen.

 

Dick Heinen

Delen