Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Allemaal finales!!!

Allemaal finales?

Aanstaande zaterdag speelt ONS Sneek weer een heel belangrijke wedstrijd in de 3e divisie A. Tegenstander is debutant vv Eemdijk. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is redelijk groot (15 punten) . Maar er zijn nog 42 punten te behalen. Dus: de strijd is nog lang niet gestreden. En de posities zijn bij lange na nog niet bepaald. Bovendien bleek vv Eemdijk in de wedstrijd op 8 september van het vorig jaar een taaie en lastig te bespelen tegenstander. En al hebben de Eemdijkers dan nog niet zoveel punten geoogst, dat kan zomaar anders worden. Een voorbeeld daarvan is de wedstrijd die de groen-witten afgelopen zaterdag speelden tegen hsv Hoek. In de eerste helft was er geen krachtsverschil merkbaar. Wat heet: de beste kans was voor vv Eemdijk. Klaas Bout kopte op de paal! In de 2e helft zette hsv Hoek orde op zaken. En in een kwartier tijd draaide het de wedstrijd om. Dat kan! Maar dan praten we ook over één van de succesrijkere ploegen (hsv Hoek) in de 3e divisie A, op dit moment.

download

In de schaduw van…..???

Het is de hekkensluiter van dit moment overigens best wel gelukt om uit de schaduw van de twee ‘grotere broers’ in Spakenburg te treden. Allereerst voetbalt vv Eemdijk best aardig. Maar ook de mate van gastvrijheid is groot. Zodoende heeft de derde club in Bunschoten-Spakenburg zich een plekje veroverd in de harten van menige tegenstander. Maar daarvoor krijg je geen competitiepunten, zo weet men ook in Eemdijk. En daarom is vv Eemdijk vol aan de bak. Een trainerswissel was de eerste opmerkelijke verandering. Ruud van de Geest, eerder assistent van de hoofdtrainer, heeft de groep nu onder zijn hoede. En uit het verre Marokko werd een verse kracht aangetrokken: Rafik el Hamdi. Rafik is voor elke tegenstander een onbekende grootheid. Maar vv Eemdijk zal hem zeker niet hebben aangetrokken om hem 90 minuten op de bank te laten zitten. Zodoende kunnen we wel eens met een heel andere ploeg worden geconfronteerd dan in het najaar van 2018 in Bunschoten binnen de lijnen aantrad.

DSCF2283

Het pontje uit de videoclip van drs. P

De geschiedenis van vv Eemdijk

Op Eemdijk wonen ongeveer een kleine 1000 mensen. En er is 1 voetbalclub: vv EEMDIJK. Het dorp werd bekend om zijn pontje. Dat pontje speelde onder andere een rol in een ‘clip’ van drs. P. Het verhaal gaat, dat 3 vrienden, Willem van de Geest, Evert Hoolwerf en Dolf Veldhuizen het verlangen om in Eemdijk een voetbalclub te hebben in daden omzetten. In de vroege zomer van 1979 besloten zij hun vakantieplannen op te geven en hun vakantiegeld te steken in de oprichting van vv Eemdijk. Aanvankelijk speelde de club op bescheiden niveau. Maar langzaam maar zeker ontplooide het aanwezige talent in de club zich en steeg vv Eemdijk naar de 1e klasse. Toen in 2015 de nacompetitie werd gewonnen  was promotie naar de Hoofdklasse een feit. In een zeer spannende competitie in de Hoofdklasse B werd vv Eemdijk het afgelopen seizoen kampioen. En promoveerden de groen-witten naar de Derde Divisie. De club telt 9 seniorenteams en 10 jeugdteams. De club kreeg in het verleden geen toestemming van de gemeente om op Eemdijk zich te vestigen, en daarom koos hij er voor om in het industriegebied ‘De Kronkels’ in het om de hoek gelegen Bunschoten-Spakenburg te gaan spelen. Vv Eemdijk heeft daar een fraai plekje gevonden om zijn thuiswedstrijden te spelen. Op 8 september jl. speelde ONS Sneek daar de 3e wedstrijd van de competitie. Het werd een 0-1-zege door een doelpunt van Martijn Barto.

DSCF2272a

Spelmoment uit de wedstrijd vv Eemdijk-ONS Sneek op 8 september 2018

Tijdens de winterstop wist vv Eemdijk dus Rafik el Hamdi (uit Marokko) te strikken voor de rest van het seizoen. Samen met topschutter Yannick Bouw (9 dp) en oud-ONS Sneek-speler Renco van Eeken vormt hij een gevaarlijk hart van de ploeg.

En ONS Sneek???

Temidden van allerlei wisselingen met het oog op het volgend seizoen staat de focus strak gericht op het behalen van punten. Bijna was het afgelopen zaterdag zover, dat er weer eens 3 punten aan het totaal konden worden toegevoegd. Maar…..het verhaal is bekend: in de ‘dying seconds of the game’ wist Achilles’29 in Groesbeek met 10 spelers tegen de 11 van ONS Sneek toch nog 1 punt op De Heikant te houden. En de laatste minuten van een wedstrijd waren wéér fataal voor ONS Sneek. Overigens is het spelen tegen een ploeg met een man minder zeker niet altijd een  voordeel, zo blijkt maar weer eens!. Maar zaterdag a.s. mag dat niet weer gebeuren. Een positief punt is, dat beide spitsen, Martijn Barto en Yume Ramos, het net hebben laten bollen. En dat geeft hopelijk hen beiden zoveel vertrouwen, dat daardoor de toekomst voor ONS Sneek doelpuntrijker wordt dan de 20 achter ons liggende wedstrijden.

Belangrijke wedstrijden

De komende weken zijn wel heel belangrijk voor beide clubs. Maar zeker óók voor ONS Sneek. Met de duels tegen vv Eemdijk en SJC (Noordwijk) voor de boeg liggen er kansen……….maar ook valkuilen. Aan dat laatste willen we niet denken. Maar dat kan alleen maar, wanneer we er in de komende 14 wedstrijden voor blíjven gaan! Daarbij kunnen de mannen binnen de lijnen niet zonder onze steun. Laten we daarom aanstaande zaterdag als één man achter onze jongens gaan staan. En hen als 12e man nét dát stukje extra geven, waardoor zij binnen de lijnen een resultaat kunnen neerzetten, waar we in Sneek en omstreken helemaal blij van worden! Met ónze steun kán het!

Zaterdagmiddag rond 5 uur weten we méér!

door:                    Jan van der Veen

Hollander Schilderwerken Pupil van de Week is:

_20190202_143125

MAURIN  WIERSMA

 

Delen