Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ASWH: een tegenstander van formaat!

ASWH: een opgave van formaat!

De tegenstander van ONS Sneek, a.s. zaterdagmiddag, is ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. ASWH is opgericht door vijf vrienden op 1 augustus 1929. De naam van de club kreeg na de Tweede Wereldoorlog de vaste betekenis: Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht. Daarvoor circuleerde als betekenis ook: Altijd Sporten Wij.

ASWH speelt al een lange reeks van jaren mee in de top van het zaterdagvoetbal. De club werd kampioen van de Hoofdklasse A en zaterdag- en algemeen amateurkampioen van Nederland in 2005. In 2006 schakelde het SC Cambuur uit in de 2e ronde van de KNVB-beker (4-2). En in diezelfde KNVB-beker kwam de ploeg op 29 oktober 2013 (in de 3e ronde) tot een geringe 4-1-nederlaag in de Arena tegen Ajax. De club speelt in Hendrik Ido Ambacht op het omvangrijke sportcomplex: sportpark Schildman. Trainer is Cesco Agterberg, die ook het volgend seizoen de Ambachters onder zijn hoede zal hebben. De van SC Heerenveen bekende Marten de Roon, geboren in Zwijndrecht, speelde in de jeugd van ASWH, en heeft bij die club dus zijn roots.

Op 24 mei 2014 troffen ONS Boso Sneek en ASWH elkaar in de kwartfinale van de landelijke amateurbeker. ONS Boso Sneek verloor toen ‘uit’ met 6-2. Net als in 2005 won ASWH vervolgens in dit seizoen de Supercup. De uitwedstrijden ten de Ambachters in het vorige en in dít seizoen gingen voor ONS Sneek allebei met 4-1 verloren. De competitiewedstrijd in Sneek in het vorig seizoen eindigde in 0-0. In hoeverre deze statistieken de kansen van thuisclub ONS Sneek aangeven zullen we aan het eind van de middag weten.

DSC_1663

Spelmoment uit de wedstrijd ASWH-ONS Sneek op 18 november 2017

ASWH staat momenteel 11e op de ranglijst met 34 punten uit 26 wedstrijden met de doelcijfers  32-39. De twee jaar geleden van Spakenburg overgekomen Peter de Lange is topscorer met 11 doelpunten. De ex-sv Hoek-spits Kyle Doesburg (hij speelt volgend seizoen, naar verluid, opnieuw voor sv Hoek) heeft 8 doelpunten op zijn conto staan. Verdediger Jerry Tieleman is voor ONS Sneek een man om in de gaten te houden. Hij scoort vaak tegen de Snekers.

Feit is wel, dat ASWH uit het paasweekend naar Sneek komt met in de binnenzak een 2-1 overwinning op Jong FC Twente. Een week daarvoor behaalde ASWH een verdienstelijk gelijkspel (1-1) in Katwijk tegen Quick Boys. Dit, na een periode waarin de resultaten wat minder waren geweest. De recente resultaten geven echter wel aan, dat we in ASWH met één van de sterkere ploegen uit de Derde Divisie te maken hebben.

ONS Sneek speelt dit seizoen zeer wisselvallig. Na een dramatische seizoenstart leek de ploeg op weg naar meer stabiliteit in de prestaties. Maar de resultaten van het afgelopen weekend logenstraffen dat weer helemaal. De knappe overwinning op VVOG werd weer helemaal weggepoetst door de 3-0-nederlaag in het cruciale duel in en tegen Spijkenisse op paasmaandag. Daardoor is het onderin ongemeen spannend geworden. Bedenk daarbij ook nog eens, dat de einduitspraak van de rechter over het uitspelen van de wedstrijd Capelle-Magreb’90 mogelijk wordt: dat het laatste gedeelte moet worden overgespeeld, te beginnen met 0-0, en dat niet Magreb’90 (zoals nu in de stand verwerkt) de 0-1 winst op zijn conto mag bijschrijven, maar Capelle alsnog de winst aan zich trekt, dan gaan we een zeer spannende slotfase van de competitie tegemoet in de strijd om degradatie en p(romotie)/d(egradatie)-plaatsen met elke week voor ONS Sneek, Capelle, Spijkenisse en ACV finales.

Hopelijk geeft het resultaat van a.s. zaterdagmiddag vooreerst weer even wat lucht. Maar dan is het vanaf de allereerste minuut een zaak van: meteen er bovenop! Laten we met zijn allen onze jongens daarin steunen!

 

Jan vd Veen

 

Delen