Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Begint vanaf Hoek eindelijk de victorie?

Om de hoek…….

bij de Westerscheldetunnel ligt tegenover Terneuzen het Zeeuws-Vlaamse dorp Hoek. Bekend van de karakteristieke molen, die al van verre zichtbaar is. Vlak na het bezoek van ONS Sneek aan Hoek, twee seizoenen geleden, kwam het dorp Hoek in het wereldnieuws door een grote brand vlak achter die blikvanger van het dorp (de molen Windlust uit 1857). De kerk van de protestantse gemeente Hoek brandde voor een deel af. Inmiddels is de kerk weer helemaal opgebouwd en de nieuwe kerk is alweer een poos in gebruik.

download

Hoekse SportVereniging Hoek

Na twee seizoenen afwezig te zijn geweest speelt de hvs Hoek weer op het niveau, dat ze ambieert. Maar misschien zit er nog wel meer in en moeten de ambities bijgesteld worden. Hsv Hoek is namelijk in de achtervolging op Noordwijk en Quick Boys nog geenszins uitgeschakeld in de titelrace. En daarnaast: bij winst aanstaande zaterdag in Sneek is de eerste prijs van dit seizoen een feit: het kampioenschap van de 2e periode. Dat geeft recht op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie.

Hsv Hoek heeft in het midden van de competitie een fraaie reeks uitslagen neergezet. De ploeg doet het daardoor momenteel goed. Vorige week echter liet het ASWH terugkomen van een 0-2 achterstand tot 2-2. En volgens onze verslaggever ter plaatse scheelde het maar weinig, of ASWH had alle 3 punten in Hendrik Ido Ambacht gehouden. Ten bewijze, dat ook hsv Hoek zijn kwetsbare momenten kent.

 

De historie

Wat de geschiedenis betreft: op maandag 16 januari 1950 werd tijdens een vergadering in het jeugdhuis “De Hoekse SportVereniging” opgericht. De vereniging zou allerlei takken van sport omvatten, zoals atletiekvoetbal, wandelsport en korfbal, maar zo ver is het nooit gekomen. Al snel bleek dat er meer belangstelling voor voetbal was en zo is het ook gebleven. Op een weiland, met een bouwkeet als kleedkamer voor beide teams en scheidsrechter, kwam de HSV in het seizoen 1950/1951 uit in de tweede klasse. Hoek werd direct in het eerste jaar van haar bestaan kampioen en vele kampioenschappen zouden nog volgen.

 

Hsv Hoek: nu

De ploeg bezet momenteel een prachtige 3e plaats met 45 punten uit 22 wedstrijden. En wie vóór het seizoen die plaats aan hsv Hoek zou hebben toebedacht, zou in elk geval niet als voetbalkenner gezien zijn. Maar het is toch echt de positie die de Zeeuw-Vlaamse 3e divisionist inneemt. En die het ook verdient. Hsv Hoek scoort gemakkelijk. Kyle Doesburg (vorig seizoen ASWH) is de topschutter met 16 doelpunten. Maar ook middenvelder Rik Impens kan er wat van: hij scoorde inmiddels 11 keer. Een interessante nieuwkomer dit seizoen is Jonathan Constansia, die o.a. voor Heracles Almelo uitkwam. Terwijl in de winterstop Karim Bannani  kwam (ex FC Dordrecht) om de verdediging te versterken. Op 17 november van het vorig jaar ontmoetten beide ploegen elkaar in Zeeuws-Vlaanderen. Het werd een nipte 2-1 (!) overwinning voor de gastheren (Hoek). Maar er had duidelijk méér ingezeten voor ONS Sneek.

unnamed (1)

Spelmoment uit de wedstrijd Hoek-ONS Sneek op 17 november 2018

ONS Sneek

ONS Sneek verspeelde afgelopen zaterdag opnieuw een punt in Harkema. Na 94 minuten voetbal stond de stand 1-1 op het scorebord. Een terechte stand gezien het spelbeeld. Maar de Snekers hadden gerekend buiten Jens Jurn Streutker. De centrale verdediger van de Harekieten, die volgend seizoen uitkomt voor SC Genemuiden, bereidde uit een corner  een aanval voor om hem zelf met een verwoestend schot af te ronden. Aan het doelpunt kleefde weliswaar een buitenspellucht. Maar het telde wel en bleek goed voor 3 punten voor de thuisclub. Droefheid alom bij de rijkelijk aanwezige ONS Sneek-supporters. Weer glipte een kostbaar punt door de vingers.

DSC_6661

Kansen voor zaterdag

Op papier staat ONS Sneek zaterdag voor een giga-klus. Punten pakken van de top-4 is bijna ondenkbaar. Wie evenwel de competitie tot nu toe in ogenschouw neemt ontdekt, dat iedereen van iedereen kan winnen in deze divisie. En, dat het van de vorm van de dag afhangt hoe de uitslag wordt. Daarom is de voorspelling van onze Pupil van de Week, David Minnema, dat ONS Sneek met 2-1 gaat winnen helemaal niet zo gek! Laat het nu een keer zó zijn, dat de 2-1 ONS Sneek ten deel valt in positief opzicht. In dát geval zal Omroep Zeeland waarschijnlijk tevergeefs naar Sneek afreizen om het behalen van de periodetitel van de 2e periode door hsv Hoek vast te leggen op beeld. Maar hoe sympathiek ons de Zeeuwen ook zijn, ONS Sneek heeft de punten best wel nodig, en daarom gunnen we de oranjehemden van harte (dit) succes!

 

Rond vijf uur zaterdagmiddag weten we meer.

 

Jan van der Veen

 

HOLLANDER Schilderwerken Pupil van de Week:

David

DAVID  MINNEMA

 

Delen