Beker opponent DFS Opheusden wint oefenwedstrijd

Op woensdag 23 augustus spelen we de belangrijke bekerwedstrijd tegen DFS (Door Fusie Sterk). DFS komt uit in Hoofdklasse B, en is zeker een niet te onderschatten tegenstander in deze 2e kwalificatieronde voor de KNVB beker. Beide teams zijn vrijgesteld van de 1e kwalificatieronde. De winnaar mag mee in de loting van de eerste landelijke ronde; waar ook de BVO’s (op de nummers 1 t/m 4 na) worden opgenomen in de warme of koude balletjes.

DFS speelde afgelopen zaterdagmiddag haar tweede oefenwedstrijd en wist maar liefst met 8-1 te winnen. De 1e oefenwedstrijd was ook een winstpartij. Zie ook onderstaand verslag van de (nieuwe) website van DFS. Ook bij DFS wordt nog gesleuteld aan de selectie, lezende: de op proef zijnde  en de meetrainende. We gaan het zeker meemaken op woensdag 23 augustus in Opheusden, gemeente Neder-Betuwe. Aanvang is 18:00 uur.

DFS speelde vandaag haar tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen tegen SVL Langbroek.
Opstelling DFS Opheusden: Jasper Heusinkveld (46. Noah Tomatala), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Melvin van Osenbruggen, (52. Jim van Alst) Lorenzo Davids (52. Jean Willy Mapinga), Arjan Goorman , Luciën Dors (52.Alex Scheffer), Marc Harlaux, Noë Bokila (69. Rafal Wójt), Thijs Hendriks. DFS heerste vanmiddag negentig minuten in de wedstrijd tegen eersteklasser SVL. De thuisploeg bepaalde het wedstrijdbeeld tegen de bezoekers die maar sporadisch in de buurt van de DFS-goal kwamen. Nadat DFS diverse mogelijkheden onbenut had gelaten kwam de thuisploeg na ongeveer vijfentwintig minuten op voorsprong. De opgestoomde verdediger Sanders verzilverde een assist van Hendriks tot de verdiende 1-0. Zeven minuten voor rust schoot Thijs Hendriks vanuit een strafschop de 2-0 binnen. De bezoekers bepaalden daarna voor de rust, via een beauty van een goal, de stand op 2-1. Lorenzo Davids strafte vervolgens een fout van de SVL-doelman genadeloos af, 3-1. Thijs Hendriks zorgde vier minuten voor de pauze, na een perfecte voorzet van Dors, met zijn hoofd voor de 4-1 ruststand.In de tweede helft verving Tomatala doelman Heusinkveld binnen de krijtlijnen. Niet veel later kwamen de meetrainende Jean Willy Mapinga, Van Alst en Scheffer in het veld voor Melvin van Osenbruggen, Davids en Dors. Na achtenzestig minuten voerde de op proef zijnde Noë Bokila, na een rebound, de score op tot 5-1. Inmiddels kwam Rafal Wójt in het veld voor Bokila. In de slotfase voerde DFS het klassenverschil verder op. Via de watervlugge meetrainende Jean Willy Mapinga werd het 6-2. Daarna tekende Marc Harlaux voor de 7-1 en zorgde Alex Scheffer voor het slotakkoord door een fout van de doelman af te straffen, 8-1. Het spel vanmiddag was zeer hoopgevend op weg naar de KNVB-bekerwedstrijd tegen ONS Sneek. DFS beschikt over een goed voetballende ploeg met ervaring, fysieke kracht en veel voetballend vermogen, wat vertrouwen geeft in de voorbereiding op de wedstrijden in de Hoofdklasse B. De eerstvolgende oefenwedstrijd voor DFS staat op dinsdag 15 augustus om 20:00 uur op het programma tegen tweedeklasser Tricht.