Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Beloften ONS Sneek winnen verrassend van A-selectie

Op zaterdag 25 april j.l. speelde onze huidige A-selectie een oefenwedstrijd tegen onze beloften. De ,,oudjes’’ wonnen toen met 4-1 van de jonkies. Afgelopen zaterdag vond op het Zuidersportpark de herhaling van dit oefenduel plaats. Met dit verschil dat de beloften verrassend met 1-2 aan het langste eind trokken. De winnende treffer viel uitgerekend in de laatste seconden. Er werd dan ook niet meer afgetrapt. Onze hoofdtrainer Jan Vlap was lang niet tevreden over het spel van zijn A-selectie. Gelijk had hij. Er ging veel mis bij de in oranje hesjes gehulde eerste elftalspelers. Het tempo lag te laag, er werd veel balverlies geleden en de slordigheden over-heersten. Vooral achterin en in de passing. De gelijkmaker van de beloften na de vroege 1-0 door Jermaine Bregita was daar een sprekend voorbeeld van.

Heus arbitraal trio. In het team van Jan Vlap was gelukkig Patrick van der Veen weer van de partij. Hij miste het eerste oefenduel tegen de beloften. Hij zat toen in quarantaine vanwege het corona virus. Er deden deze zaterdagmiddag geen testspelers mee. Het is de bedoeling dat nog twee spelers aan de A-selectie worden toegevoegd. Dat is beslist geen overbodige luxe aangezien de nieuwe A-selectie op dit moment negentien spelers telt onder wie drie keepers. Onze technische commissie is dan ook druk in de weer om de A-selectie op volle oorlogssterkte te krijgen. Wat zaterdag-middag opviel was dat deze onderlinge oefenwedstrijd werd geleid door een heus arbitraal trio, dat bestond uit scheidsrechter Sven Keller uit Leeuwarden met als assistenten Klaas Krijgsheld uit Ureterp en Jens Bleeker uit Sint Annaparochie. Dit trio was voor zijn taak berekend.

Hulp van houtwerk. Ons eerste elftal had de gehele wedstrijd (3x 25 minuten) wel duidelijk meer balbezit, kreeg ook voldoende kansen om meer dan één doelpunt te fabriceren, maar door goed keeperswerk van Sybren Terlouw, die wel twee keer hulp kreeg van het houtwerk, bleef het bij één treffer. Ook de scherpte voorin ontbrak bij de aanvallers van onze hoofdmacht. De beloften kregen ook genoeg kansen om  te scoren doordat de defensie van de A-selectie onnodig te vaak open huis hield. Dat was ook het geval bij de 1-2 van de voet van Melik Ismail na goed voorbereidend werk van de snelle Gerhard Potma. Makkumer Jorn Dijkstra tekende voor de 1-1 van de beloften.

SiVi

Delen