Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

KNVB: Besluitvorming over Voetbalpiramide verplaatst

De KNVB meldt op haar website www.knvb.nl dat de buitengewone bondsvergadering van 19 maart, waar gesproken zou worden over een verbeterde opzet van de voetbalpiramide, is verplaatst naar 16 april aanstaande. KNVB: “De afgelopen periode is achter de schermen hard gewerkt, maar het bondsbestuur ziet dat op een aantal punten meer tijd nodig is voor nadere uitwerking. Omdat in deze kwestie zorgvuldigheid vóór snelheid gaat, is besloten de vergadering te verplaatsen.”

Voetbal247 weet vervolgens te melden: “Onlangs lekte al uit de dat twee verkenners, die het ‘terug naar de tekentafel-traject’ hebben ingevuld met een rondgang langs clubs en bestuurders, tot een compromismodel heeft geleid waarbij het aantal beloftenteams in de Jupiler League zou worden gemaximaliseerd tot vier en in de Tweede en beide Derde Divisies twee. De overige beloftenteams zouden gaan spelen in een aparte beloftencompetitie. Daarnaast wordt gedacht aan een promotierecht in plaats van de (tijdens dit seizoen afgeschafte) promotieplicht. Wat de verkenners hebben voorgesteld met betrekking tot licentie-eisen (oa contractspelers) is niet bekend.”

Van de clubs/verenigingen zijn nog geen signaleren of berichten naar buiten gebracht t.a.v. de laatste ontwikkelingen m.b.t. de voetbalpiramide. Eerder werd wel bekend dat de standaard clubs geen behoefte hebben aan beloftenteams in hun competitie, of in ieder geval zo min mogelijk; en dat vanuit een onderzoek van MSC Meppel bekend is dat vooral een  regionale indeling wordt gewenst door een groot aantal verenigingen uit de hoogste divisies en hoofdklassen.

 

 

Delen