Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Biedt bvv Barendrecht perspectief?

Biedt bvv Barendrecht perspectief?

 download

Het wordt zo langzamerhand tijd, dat ONS Eerste Elftal een positieve impuls krijgt door een heuse winstpartij. Na 12 competitiewedstrijden staat op de ranglijst achter onze jongens het schamele puntentotaal van 3. En dat is niet erg motiverend. Toch verliezen we de moed niet. En het gevoel is, dat er een kentering mogelijk is. Ondanks……………..

Desilusie bij Excelsior’31

….ondanks de gigantische desillusie die we vorige week opliepen in Rijssen bij Excelsior’31. Een 6-1 nederlaag voelt als een beste draai om de oren. En laten we eerlijk zijn: het wás ook niet best, wat we aan tegenspel boden aan de thuisclub. Excelsior’31 is een gewaardeerde tegenstander. En we hebben het nooit gemakkelijk gehad in het verleden tegen de rood-witten. Meestal kwamen we puntloos weer in Sneek terug. Maar een ONS Sneek in goeden doen had afgelopen zaterdag ontegenzeggelijk kansen gehad. Excelsior’31 heeft geen wonderploeg. En juist tegen ploegen die op papier elkaar niet veel ontlopen moeten de punten worden veroverd. De wedstrijd in Rijssen was daarom een desillusie na twee nipte nederlagen, maar vooral heel aanvaardbaar spel tegen de amateurs van Ajax en ODIN’59.

 DSC_6736

Spelmoment uit de wedstrijd Excelsior’31-ONS Sneek  op 23-11-2019

Barendrechtse Voetbalvereniging Barendrecht.

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd op het programma tegen BVV BARENDRECHT. Drie-en-eenhalf jaar geleden speelden we voor het laatst tegen deze club. Maar kennen we hen nog?

De club werd opgericht op 12 februari 1926 en speelt zijn thuiswedstrijden op Sportpark de Bongerd. Barendrecht is met ruim 2.000 leden de grootste amateurvoetbalclub van de regio Rijnmond. Barendrecht deelt op het gebied van jeugdopleiding zijn ervaring en expertise op structurele basis met Feyenoord.

Sinds de oprichting van de Hoofdklasse speelt Barendrecht op het hoogste amateurniveau, met uitzondering van drie seizoenen in de eerste klasse. Gedurende het Hoofdklassetijdperk werd Barendrecht in 1998 kampioen van de Hoofdklasse B en in 2010 van de Hoofdklasse A. In het seizoen 2009/10 plaatste Barendrecht zich via het behaalde kampioenschap in de Hoofdklasse A voor de in het seizoen 2010/11 ingevoerde Topklasse waar het sindsdien in speelde. Succestrainer was Jack van der Berg, mede verantwoordelijk voor de imposante succesreeks van bvv Barendrecht in die jaren. Sinds het seizoen 2015/16 werd het getraind door Adrie Poldervaart, nadat Jack van den Berg na negen seizoen terugkeerde naar ASWH. Onder leiding van Poldervaart plaatste Barendrecht zich op 30 april 2016 voor de nieuwe Tweede divisie. Na het behalen van zijn Coach Betaald Voetbal-diploma werd Poldervaart gecontracteerd door Excelsior Rotterdam. Per 1 januari 2019 beleefde Barendrecht de terugkeer van succestrainer Van den Berg, die een contract voor anderhalf jaar overeenkwam.

Het eerste vrouwenelftal van BVV Barendrecht speelt in de Hoofdklasse.

De positie van hoofdsponsor van BVV Barendrecht is per 2019/20 vacant. De tenues worden vanaf het seizoen 2015/2016 gesponsord door het Barendrechtse Klupp.

Wisselingen.

BVV Barendrecht kreeg in de zomerperiode te maken met nogal wat wisselingen. Nieuw zijn bij de BVV onder anderen Tim Eekman (over van Kozakken Boys), Stanley Husen (van ASWH), Peter de Lange (Spijkenisse), Bram de Bruin (vv Capelle) en Niels Vorthoren (ex-Capelle). Daarnaast zijn er ook een aantal vaste waarden in het elftal. Dat wil zeggen: spelers die we in de laatste ontmoetingen (in 2015 en 2016) bij de rood-witten ook tegen kwamen. We noemden al Tim Eeekman. Hij speelde in 2016 nog in het shirt van Barendrecht. Na een kort uitstapje van één seizoen naar Kozakken Boys keerde hij terug op het oude nest.

Verder komen we nog de namen in opstellingen van toen tegen van Max van Dijk, Danny Monster en niet te vergeten Daniël Esajas. Niet er meer bij is middenvelder Joey Jongman. Hij was voor bvv Barendrecht een belangrijke speler. Maar hij koos 1½ seizoen gelden voor vv Katwijk. Mogelijk dat de rol van bepalende speler wordt overgenomen door Peter de Lange. Van oorsprong speler voor Barendrecht maakte hij een rondreis langs de velden van vv Capelle, Spakenburg, ASWH en Spijkenisse om dit seizoen weer uit te komen voor zijn ‘oude liefde’ bvv Barendrecht. Hij scoorde tot nu toe al 8 maal. En dat is voorwaar niet mis!

 ONS Barendrecht 2015-16

Spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek-bvv Barendrecht op 14–11-2015  (2-0)

Gewenning

Bvv Barendrecht verkeerde lange tijd in het gezelschap van ONS Sneek in de onderste regionen van de 3e divisie. Het had een lange periode van gewenning nodig voor het nieuwe team voordat het ging ‘draaien’.Maar de laatste weken hebben de Barendrechters zich ontworsteld aan de staart van de ranglijst. Met 19 punten uit 13 wedstrijden bezet de formatie van de (ook al teruggekeerde) trainer Jack van der Berg een keurige 8e positie. Met als recente (knappe) prestaties: een 0-2 zege in Ermelo op DVS’33 en een 3-1-thuisoverwinning op VVSB.

Perspectieven voor ONS Sneek

We helpen onze jongens niet door bij voorbaat al uit te sluiten, dat tegen bvv Barendrecht de ommekeer niet mogelijk is.

Maar helemaal uit de lucht gegrepen is de hoop op beter ook niet. Nogmaals: een ONS Sneek in goeden doen heeft in de afgelopen weken bij een aantal tegenstanders best respect afgedwongen. En laten we er nu eens vanuit gaan, dat ONS Sneek zaterdag inderdaad ‘in goeden doen’ is. Dan treft het een tegenstander tegen wie (in tegenstelling tot vorige week Excelsior’31) de statistieken niet tégen ONS Sneek zijn. In het recente verleden speelde ONS Sneek vaak een goede wedstrijd tegen de club uit Rijnmond met een rijke geschiedenis. En haalden de Snekers ook nog wel eens wat punten binnen. De favorietenrol ligt zaterdag bij bvv Barendrecht. Maar laat ONS Sneek nu maar eens zien, hóe gevaarlijk je als ‘underdog’ kunt zijn.

 

We hopen zaterdagmiddag rond een uur of vijf met een glimlach op het gezicht van het veld te kunnen stappen.

 

Jan van der Veen

Hollander Schilderwerken Pupil van de Week is:

Joshua van de Berg

JOSHUA VAN DER BERG

Delen