Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Bijeenkomst: kansen Walking Football binnen SWF en de voetbalclubs

Een belangrijke ontwikkeling in het spectrum sport en bewegen is het Walking Football. Wandelvoetbal voor 55+ en anderen die niet meedoen aan de voetbalvormen voor 35+ en 45+. In Nederland zijn deze ontwikkelingen met name actief via BVO’s, maar soms zijn er ook lokale initiatiefnemers. Mooie nu is dat de ‘medewerkers sport’ van SWF een bijeenkomst in Bolsward hebben uitgeschreven voor een  kennismaking met Walking Football. Gezien de demografische ontwikkelingen in SWF zeker een kans voor de voetbalverenigingen; zeker verenigingen die aangeven open te staan voor samenwerking (met sport, met wijken, buurten etc.). Interessant is nog een project van het Nationaal Ouderenfonds die initiatieven ondersteunt waarbij ook migranten/allochtonen mee gaan doen met het Walking Football, ofwel ‘Old Stars’ programma.

——————————————————————————————————————————————

bron: Walking Football bijeenkomst in SWF

Wandelvoetbal bij uw vereniging?

De Buurtsportcoaches, SC Heerenveen en SC Bolsward hebben de handen ineen geslagen om Wandelvoetbal mogelijk te maken voor voetbalverenigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom naar de informatiebijeenkomst op woensdagavond 1 november en laat u informeren over de ondersteuningsmogelijkheden.

Wat is wandelvoetbal?

Meer dan 25{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} van de inwoners uit de gemeente Súdwest-Fryslân is ouder dan 60 jaar en dit aantal blijft maar stijgen. Het sportaanbod voor deze doelgroep is echter beperkt. SC Bolsward is 3 jaar geleden gestart met wandelvoetbal en dit blijkt een succes. Het klinkt misschien niet heel spannend. Maar wandelvoetbal is ontzettend leuk om te doen en natuurlijk goed voor de gezondheid. Bij Wandelvoetbal maakt het fysieke karakter van traditioneel voetbal plaats voor een rustigere vorm van bewegen. Wandelvoetbal wordt vooral tactisch gespeeld. Met wandelvoetbal krijgen mensen die niet meer kunnen of willen deelnemen aan het traditionele voetbal weer de kans om een balletje te trappen. Voetbalervaring is niet persé nodig.

Locatie: Wordt gekozen a.d.h.v. de aanmeldingen.

Programma:
19.15 – 19.30 uur          Inloop
19.30 – 19.45 uur         Ervaringen SC Heerenveen
19.45 – 20.00 uur        Ondersteuningsmogelijkheden
20.00 – 20.30 uur       Demonstratie team SC Bolsward
20.30 – 21.00 uur        Nabespreken en netwerken

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de verenigingsondersteuner René van Dam.
Aanmelden doet u door een mail met uw contactgegevens te sturen naar sport@sudwestfryslan.nl

Delen