Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Boeiend oefenduel ONS Sneek tegen SC Heerenveen-combi

Boeiende oefenwedstrijd van ONS Sneek tegen sc Heerenveen-combi

door:       Jan van der Veen

 Na ACV en Harkemase Boys was op dinsdagavond 7 november Derde Divisionist ONS Sneek te gast op het sportpark Skoaterwâld in de gelijknamige nieuwbouwwijk van Heerenveen tegenover het Abe Lenstra Stadion. Gastheer was een combinatie van Jong SC Heerenveen en SC Heerenveen onder 19. Het werd een boeiende avond voor de aanwezige toeschouwers. En ondanks de frisse weersomstandigheden hielden de aanwezigen een warm gevoel over aan deze wedstrijd. Doel was bij beide ploegen om een aantal spelers minuten te laten maken. Bij ONS Sneek gebeurde dat door spelers, die tegen de basis aan zitten. Bij SC Heerenveen maakten een aantal spelers na een afwezigheid van kortere of langere tijd hun rentree.

DSCF0785

ONS Sneek begon overrompelend. En SC Heerenveen werd daardoor zo in het nauw gedrongen, dat het zichzelf strafte door eigen fouten. In de 3e minuut mocht Fabian Stevens op zo’n 27 meter van het doel een vrije schop nemen. Centraal verdediger Viktor Banki probeerde de bal uit te verdedigen. Maar hij kopte het leer (fraai overigens) in de verste hoek van het doel, onbereikbaar voor zijn ‘eigen’ keeper Jan Bekkema. Het duurde even aleer SC Heerenveen zichzelf had herpakt. Maar toen de Feansters eenmaal los waren werd duidelijk, dat zij een uitgebreide technische bagage bezitten en soms tot fraaie combinaties komen. Een fraaie solo van de Griek Christos Albanis over links tot op de achterlijn was de inleiding tot de gelijkmaker. Albanis plaatste de bal vanaf de doellijn op de vrijstaande Pool Jakub Wrzesniak, die van dichtbij intikte: 1-1, na 32 minuten. Vier minuten later werd het zelfs 2-1. Dezelfde Wrzesniak begon op het middenveld aan een solo die hij afsloot met een schot van afstand, dat met veel effect achter Volken Huisman in het ONS-doel plofte.

20171107_200030

De tweede helft was nog maar 3 minuten oud, toen de gelijkmaker in de touwen lag. Jelle Jan de Graaf nam op rechts een hoekschop. Hij plaatste de bal puntgaaf op het hoofd van Rein Werumeus Buning die vervolgens het leer hoog in de kruising kopte: 2-2. En ONS Sneek bleef druk zetten. Opnieuw bleek SC Heerenveen het daarmee moeilijk te hebben. Onder druk schoot één van de verdedigers via de keeper de bal in de 54e minuut in het eigen doel: 2-3.

Het slotakkoord schreef de thuisclub zelf in de 66e minuut. Christos Albanis soleerde door het midden van de defensie van ONS Sneek, lokte Volken Huisman uit zijn doel en passeerde hem vervolgens knap: 3-3. Daarna werd het allemaal wat minder. De krachten vloeiden weg na zoveel inspanning op een veld dat de aanblik gaf niet licht bespeelbaar te zijn. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kon een ieder, speler, staflid of toeschouwer uiteindelijk wel vrede hebben met de uitslag. Die gaf het spelbeeld aardig weer, en was de uitdrukking van een boeiende avond.

Wedstrijdgegevens:

Jong SC Heerenveen/SC Heerenveen onder de 19 jaar:                                             3-3    (2-1)

03  Viktor Banki    (ed)                                   0-1

32  Jakub Wrzesniak                                      1-1

36  Jakub Wrzesniak                                      2-1

48  Rein Werumeus Buning                         2-2

54  Jan Bekkema  (ed)                                   2-3

66  Christos Albanis                                       3-3

 

Schr.:                   W.Wiersma

Ass. schr.:           F.van der Werf & H.van der Bij

(basis-)opstellingen:

Jong SC Heerenveen/SC Heerenveen onder 19 jaar:

doel:                     Jan Bekkema

achter:                 Brian Bor, Viktor Banki, Tristan Borges (14: Jorginhio Soares), Quinzairo Boasman (46: Jamal Amofa)

midden:              Joshua Adney, Aleksander Palamar, Joshua Sanchez

Voor:                   Ivan Rako (Cain Seedorf), Jakub Wrzesniak, Christos Albanis

ONS Sneek:

doel:                     Volken Huisman

achter:                 Gustavo van der Veen-Rein Werumeus Buning, Lars Dommerholt, Kevin Meijer

Midden:              Frits Dantuma (56: Genridge Prijor), Tom Arissen (56: Davey Lohman), Fabian Stevens

voor:                    Jan Dommerholt, Patrick Amels, Jelle Jan de Graaf

 

 

Delen