Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Chris de Wagt ook hoofdtrainer beloften sc Heerenveen

Chris de Wagt zal dit seizoen, naast zijn functie als hoofdtrainer ONS Sneek, ook trainer van de beloften van sc Heerenveen worden.

Chris-de-Wagt-768x1086

Afgelopen week is er door sc Heerenveen contact met ONS Sneek gezocht om de interesse in De Wagt kenbaar te maken. Tijdens meerdere onderlinge gesprekken met zowel sc Heerenveen als Chris de Wagt is, rekening houdend met de belangen van onze club, gewerkt aan een werkbare constructie voor alle partijen.

De beloften van sc Heerenveen spelen hun wedstrijden normaal gesproken op maandagavond en trainen meerdere malen per week overdag. De impact op het jaarschema van ONS Sneek 1 is van dusdanig geringe aard dat wij daarom onze medewerking aan deze voor De Wagt mooie kans hebben gegeven. Ook hebben we mee laten wegen dat het gaat om een aantrekkelijke functie bij een Eredivisieclub waar we ook al jaren mee samenwerken. We gunnen Chris deze stap daarom ook van harte.

ONS Sneek heeft een goede band met de betaald voetbalclubs uit Noord Nederland en ziet met enige regelmaat talentvolle spelers de weg naar deze clubs bewandelen en omgekeerd. Daarnaast zijn er meerdere ambitieuze jonge trainers in dienst van de club. ONS Sneek biedt hen de mogelijkheid om, onder begeleiding van ervaren trainers, het vak te leren, opleidingen te volgen en zich te ontwikkelen als trainer.

Chris de Wagt heeft, tijdens en na zijn actieve carrière als speler bij ONS Sneek, een aantal jeugdselectieteams in de divisies en ONS Sneek 2 in de reserve hoofdklasse onder zijn hoede gehad voordat hij assistent werd bij ONS Sneek 1. Afgelopen seizoen werd De Wagt aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van derde divisionist ONS Sneek. Hij is dit seizoen samen met Hans Schrijver verantwoordelijk voor de A-selectie.

Eerder ging Sandor van der Heide, momenteel werkend als assistent trainer bij De Graafschap, hem als trainer van ONS Sneek al voor naar BVO Cambuur.

ONS Sneek wenst Chris de Wagt veel succes toe in zijn nieuwe baan bij sc Heerenveen en feliciteert samenwerkingspartner sc Heerenveen met zijn aanstelling.

Technische commissie

Delen