Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Chris de Wagt verlaat ONS Sneek aan het einde van het seizoen

Hoofdtrainer Chris de Wagt gaat ONS Sneek aan het einde van het seizoen 2017-2018 verlaten.

Zoals bekend is De Wagt, naast zijn hoofdtrainerschap bij ONS Sneek, ook in dienst bij sc Heerenveen als hoofdtrainer van het beloftenelftal.

ONS Sneek heeft de afgelopen periode met Chris de Wagt over verlenging van zijn contract gesproken. De club heeft daarbij de intentie uitgesproken met De Wagt te willen verlengen.

Daarnaast is er met samenwerkingspartner sc Heerenveen overleg gevoerd over de invulling van de dubbelfunctie die er momenteel is richting volgend seizoen. Uit die gesprekken is naar voren gekomen dat de combinatie met het hoofdtrainerschap bij ONS Sneek volgend seizoen niet meer te maken is.

Chris de Wagt is daarmee na Sandor van der Heide (momenteel assistent trainer bij De Graafschap) de tweede, relatief jonge, trainer die bij ONS Sneek in korte tijd carrière maakt en daarna werkzaam wordt bij een betaald voetbalorganisatie.

Logo sc Heerenveen

ONS Sneek levert met enige regelmaat spelers en trainers af aan het betaalde voetbal en vice versa. Dit past volkomen binnen het beleid van de club om zowel spelers als trainers de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen.

In een reactie gaf De Wagt aan het zeer goed naar zijn zin te hebben bij ONS Sneek, maar desondanks voor zijn kansen bij betaald voetbalorganisatie sc Heerenveen te willen gaan. ONS Sneek heeft hier begrip voor en wenst Chris veel succes toe bij zijn carrière als betaald voetbaltrainer.

De komende tijd zal de technische commissie in gesprek gaan met kandidaten voor het hoofdtrainerschap bij ONS Sneek.

 

Technische Commissie ONS Sneek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen