Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Clash van twee oude bekenden: ONS Sneek-vv Capelle

Clash van twee oude bekenden

Tegenstander van zaterdag aanstaande, vv Capelle, is een inmiddels oude bekende voor ONS Sneek. Voor het 5e achtereenvolgende seizoen treffen beide ploegen elkaar. Frappant is, dat ONS in Capelle nog nooit verloor, maar thuis de meeste punten aan de gasten moest laten. Dat maakt, dat we niet op voorhand durven te zeggen, dat de punten wel in Sneek zullen blijven. Maar altijd zijn de duels tussen de beide opponenten boeiende wedstrijden. En dat belooft voor aanstaande zaterdag dus veel.

Beide ploegen hebben een wat moeizame competitiestart. Vv Capelle deed van zich spreken in de voorronden van de KNVB-beker met grote zeges op Nuenen en Altius. Dat resulteert in het feit, dat de ploeg op woensdag 20 september in de Eerste Ronde van de KNVB-beker aantreedt tegen Roda JC. En in dat duel bepaald niet kansloos is. In de competitie speelden de groen-witten thuis met 0-0 gelijk tegen Jong FC Volendam. De competitieopening tegen Jong FC Twente ging echter verloren met 2-1.

Na het 0-2 verlies thuis tegen ODIN’59 herstelde ONS Sneek zich vorige week zaterdag tegen Spakenburg met een verdienstelijke remise: 1-1. In de eerste helft was Spakenburg sterker en kansrijker dan de Snekers. Maar het wist niet verder te komen dan het scoren van één doelpunt, vlak voor rust. Na de thee kreeg ONS Sneek hoe langer hoe meer grip op het spel van de thuisclub. En het doelpunt van invaller Curty Gonzales was van grote schoonheid. Uiteindelijk betekende het ook, dat er een punt mee naar Sneek ging.

Vv Capelle zag na het vorig seizoen een aantal ervaren krachten vertrekken. Burak Dogan, Joey Kleijn, Dwight Krolis, Quincy Oosterom en Jordao Pattinama gingen naar elders. De voor ONS Sneek meest bekende aanwinst bij vv Capelle is Jorn van Lunteren. Hij was mede verantwoordelijk voor het feit, dat ONS Sneek in het afgelopen seizoen niet met de volle winst uit Rijnsburg vertrok, waar de Boys de vorige club van Jorn was. Daarnaast bleven vaste krachten als Frank Karreman, Wilmer Kousemaker, Jami Jaliens en Gertjan Rothman (om maar een paar namen te noemen).

Hoewel ONS Sneek met name in Opheusden (tegen DFS in de beker) en in Spakenburg prima presteerde is het voor het trainersduo De Wagt/Schrijver fijn, dat er in de breedte op meer spelers een beroep gedaan kan worden dan in de afgelopen weken. Geweldig, dat Ale de Boer vorige week de hele wedstrijd kon uitspelen. En dat ook de invalbeurt van Curty Gonzales positief uitpakte.

De schorsing van Barry Ditewig zit er na deze wedstrijd op. Gustavo van der Veen heeft nog een paar wedstrijden ‘langs de lijn’ voor de boeg, maar ziet ook het einde van zijn schorsing in zicht komen.

Wat het zal worden? Natuurlijk gaan we voor de volle winst! Maar de loop van de wedstrijd zal ons leren, of we daarmee ook te hoog grijpen. Bovenal hopen we vanmiddag op een fijne ontmoeting. En we wensen al onze gasten en eigen supporters welkom op het Zuidersportpark en een genoeglijke middag!

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. C.J.L.P.Berben uit Breda, geassisteerd door de heren M.Dal en M.A.Bronts. Er is (opnieuw) geen 4e official.

door:     Jan van der Veen

 

Delen