Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Column Joan van der Veen – 90 minuten lang – voor onze club uit ……

Voorzitter van de technische commissie Joan van der Veen schrijft met enige regelmaat een column voor onssneek.nl. Hij geeft hierbij zijn kijk op actuele zaken die spelen bij ONS Sneek en inzicht in het werk van de TC.

90 minuten lang – voor onze club uit ……

In de TC hebben we met elkaar afgesproken ons te blijven richten op zaken waar we zelf invloed op hebben. En dat is uiteindelijk het team zelf.

We hebben een selectie waar wij erg blij mee zijn. We hebben spelers die talentvol zijn, zich bij ONS Sneek verder willen ontwikkelen en zich voor onze club willen inzetten. Het “clubgefoel” is weer aan het terugkomen. Ze rijden vier keer per week naar de club en zetten zich, na een werk/studiedag, volledig in voor hun team en hun eigen ontwikkeling. Er wordt uitstekend getraind door de groep. En ze doen mee aan activiteiten van “Samen zijn we ONS” door op zaterdagochtend jeugdwedstrijden te begeleiden en bijvoorbeeld jeugdtrainingen te verzorgen. De jeugd geniet er enorm van. Eén van de mooie ontwikkelingen die er zijn in onze club.

WhatsApp Image 2019-10-12 at 10.57.59

Een getalenteerde spelersgroep past prima bij ONS Sneek en past bij alle ontwikkelingen die we de afgelopen jaren tot stand hebben gebracht in de jeugdafdeling en rondom Jong ONS. Spelers van wie we ook weten dat ze tijd nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen.

De Ranglijst

En dan staat het er, ONS Sneek 12 gespeeld, 3 punten. Dat doet iedereen die onze club een warm hart toedraagt pijn. De komende tijd moeten we werken aan het spelen van betere wedstrijden. Wedstrijden waarin het team 90 minuten lang de strijd aan gaat met de tegenstander. Wedstrijden waarin het team elkaar ook 90 minuten lang 100{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} blijft steunen en meters blijft maken bij het druk zetten of bij het compact blijven. Vanuit één gedachte. We moeten het samen doen en wij kunnen ze daarbij steunen. We moeten weer terug naar die goede wedstrijden die we ook in de competitie al een aantal keren hebben gespeeld. Wedstrijden waarin we uitstekend voetbalden en kansen creëerden.

DSC_8049

Onze trainersstaf, staf en medische staf doen er alles aan om de spelers wekelijks goed voorbereid de wedstrijd te laten starten. Er wordt professioneel gewerkt door iedereen rondom ONS 1, daar is de TC tevreden over. Ook de spelersgroep toont veel bereidheid te leren, traint altijd hard en start wedstrijden steeds vol goede moed. Wij zien, door de resultaten heen, ook bij meerdere spelers individuele ontwikkeling. Het resultaat voor het team zou eigenlijk ook een automatisch gevolg moeten zijn van voldoende ontwikkeling van alle individuen.

DSC_4249a

We zijn druk bezig met het nieuwe voetbaltechnische beleidsplan waarvan de subtitel is dat wij een club willen zijn die spelers en trainers een optimale omgeving wil bieden om zichzelf te ontwikkelen.   Ik heb geen enkele twijfel over de goede wil en inzet van iedereen die bij ons eerste elftal betrokken is. Wat dat aangaat hebben we een mooie groep dit jaar. En ik heb veel vertrouwen in het ontwikkelingspotentieel van ons elftal. Waar in Nederland krijgen spelers op deze leeftijd al zoveel wedstrijden op niveau in hun benen?

DSC_8362

Ontwikkeling tot stand brengen lukt alleen in een sociaal veilige omgeving, daar zijn alle sport experts het wel over eens. Een veilige omgeving ontstaat niet vanzelf. Daar moet je als vereniging aan werken. Wat de experts ook zeggen is dat een onveilig gevoel ten koste gaat van sportplezier, ontwikkeling en prestaties. Ik hoop dan ook dat ook onze supporters, sponsoren en iedereen die bij de club betrokken is ons team en de voltallige staf blijft aanmoedigen. Ik realiseer me dat dit het lastigst is tijdens en vlak na wedstrijden als iedereen nog vol adrenaline zit en al helemaal als er net verloren is en we onderaan staan. Maar we kunnen hierin echt het verschil maken als club.

Die positieve steun kunnen ze wel gebruiken. U kent het liedje vast, 90 minuten lang –  voor onze club uit …… Sneek!

We zijn tenslotte een vereniging. Samen zijn we ONS!

Delen