Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Column Joan van der Veen – De ONS Academy

Voorzitter van de technische commissie Joan van der Veen schrijft met enige regelmaat een column voor onssneek.nl. Hij geeft hierbij zijn kijk op actuele zaken die spelen bij ONS Sneek en inzicht in het werk van de TC.

De ONS Academy draait – kweekvijver voor talent – kom ook bij ONS Sneek

De komende weken staan er weer een aantal bijeenkomsten bij ONS Sneek op de rol. Misschien is het al opgevallen dat we steeds vaker kennissessies en info bijeenkomsten organiseren.

In de afgelopen twee jaar hebben we het in de TC vaak gehad over opleiden en informeren. En dan niet alleen je spelers, maar ook trainers, leiders, medewerkers, ouders enz. Het is een speerpunt geworden waar veel aan gewerkt is. En het begint te leven in de club, dat merk je aan alles.

ONS Sneek wil niet alleen spelers beter maken, maar ook trainers en andere specialisten de kans geven zichzelf te ontwikkelen. Bovendien willen we iedereen die bij ONS Sneek betrokken is blijven informeren over wat we allemaal doen en ook over wat de laatste ontwikkelingen in de club en in het voetbal zijn. Dat doen we allemaal onder de noemer ONS Academy.

Info bijeenkomsten

Het werk van een scheidsrechter

Afgelopen week was Hessel Steegstra op bezoek bij ONS Sneek. Hessel is een veel geziene gast bij ONS en altijd welkom. De assistent scheidsrechter hield een geanimeerd verhaal over zijn werk als profscheidsrechter. De avond was druk bezocht door vele vrijwilligers van maar liefst 10 clubs uit SWF. Zo zien we het graag. Delen van voetbalkennis zodat we er allemaal wat aan hebben.

Hessel-Steegstra

Preventie & Leefstijl Coaching

De komende weken staan er meer bijeenkomsten gepland. Zo gaan onze Fysiotherapeuten een lezing verzorgen over Preventie & Leefstijl Coaching. We willen allemaal betere voetballers worden, maar wat kun je daar nou eigenlijk aan doen buiten de uren die je op de club bent? Deze avond, die op 24 januari wordt georganiseerd, staat open voor leden, trainers, coaches, ouders en betrokkenen bij onze club.

Gezondheid wordt een steeds belangrijker thema in onze maatschappij. We spelen hier op in door in onze club in te zetten op voorlichting hierover. Daarom is de uitnodiging ook voor alle leden en hun ouders bestemd. Uiteraard ook met de voor ONS belangrijke achterliggende gedachte dat een fitte voetballer beter presteert.

180707_Fysio-actief-Sneek-Voetbal_LR_1

Wat doet een opmerking van een volwassene met een kind?

We steken veel energie in technische, tactische en fysieke ontwikkeling van spelers. Maar wat doet de opmerking van een volwassene eigenlijk met een kind? Dan komt het mentale aspect om de hoek kijken.

Vanuit die gedachte organiseren we een aantal workshops voor coaches en leiders van ONS Sneek. Deze worden verzorgd door sportpsycholoog Age Scheper en docent leiderschap Mark Postma. Beiden hebben de afgelopen maanden bij ONS Sneek meegelopen bij zowel het eerste als in de jeugdafdeling en hebben hun ideeën uitgewerkt in een aantal info avonden/workshops.

sportief-coachen

 

Trainersbijeenkomsten leiden op!

De trainers van onze vereniging hebben maandelijks een overleg onder leiding van Hoofd Opleiding Marcel Frankena.

Hierbij wordt er met elkaar gediscussieerd wordt over speelwijze, spelprincipes, maar ook zaken als teamprocessen, trainingsopbouw etc. In het verleden was iedereen vaak met zijn eigen team bezig. Nu is er meer sprake van team overstijgend overleg geïnitieerd door de club. Trainers ontwikkelen zich hierdoor, leren van meer ervaren collega’s en er vindt nu ontwikkeling van vakmensen plaats. Kijk bijvoorbeeld naar Arnoud Koster die als trainer van o15 is begonnen, daarna o17 onder zijn hoede had en nu assistent bij ONS 1 en hoofdtrainer van Jong ONS Sneek is. Een mooi voorbeeld van hoe het kan gaan. Mooi voor de club en mooi voor de trainer.

Bovendien, en dat is niet onbelangrijk, kunnen we met deze bijeenkomsten iedereen blijven informeren over de lijn van de club en waar we met zijn allen naar toe willen.

Leidersbijeenkomsten informeren

Aan het eind van de maand staat weer een leidersbijeenkomst op de rol. Dan worden de leiders van alle teams uitgenodigd door Marcel Frankena om te praten over de voorjaarscompetitie die er dan weer aan zit te komen of al gestart is. Vaste onderwerpen zijn leeftijdskenmerken van de groep kinderen waar mee gewerkt wordt, wat verwacht de club van de leiders en wat verwachten de leiders van de club.

Voetballen, trainen, werken, leren en plezier bij ONS Sneek

Al met al is ONS Sneek een lerende organisatie aan het worden. Een organisatie waarin je met veel plezier ervaring op kunt doen.

Jonge CIOS’ers werken bij het circuit met de jongste jeugd, trainers gaan op cursus en leren continue van elkaar, fysiotherapeuten en verzorgers leren het vak binnen de medische staf, jonge afgestudeerde sportpsychologen verrijken onze club met hun kennis en inzet en doen ondertussen belangrijke ervaring op. En zo kan ik nog veel meer opnoemen.

Ook bezoeken wij zelf bijeenkomsten van de KNVB en onderhouden we de contacten met de topamateurs en profclubs. Zo zien we wat er leeft in het voetbal en proberen we ONS Sneek voortrekker te laten zijn in het amateurvoetbal in Noord Nederland.

Een prachtige omgeving om in te kunnen werken of spelen. Dus mocht je dit lezen en ben je geïnteresseerd in een functie bij ONS Sneek. Bel of mail me gerust. Of wil je komen voetballen? Bel dan met Marcel Frankena.

We hebben jou ook echt iets te bieden.

 

 

Delen