Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Column Joan van der Veen – de TC vergadering

Voorzitter van de technische commissie Joan van der Veen schrijft met enige regelmaat een column voor onssneek.nl. Hij geeft hierbij zijn kijk op actuele zaken die spelen bij ONS Sneek en inzicht in het werk van de TC.

De TC vergadering

Gisteravond hadden we de 2e TC vergadering van dit seizoen. Daarbij waren aanwezig de TC leden (Marcel, Leo en ik), de technische staf ONS 1 (Paul en Arnoud), de medische staf (Ilse) en het teammanagement (Eelco). We hebben bijna dagelijks contact met elkaar, maar gebruiken deze vergadering om het hele team bij te praten over alles wat er de afgelopen maand is gebeurd.

We werken met een agenda waarbij iedereen vooraf onderwerpen kan aanleveren. De vergadering start na de training van het 1e. Een laat tijdstip, maar we willen niets van de trainingstijden van het eerste afhalen omwille van een vergadering. Best een toer om met zo’n grote groep vakmensen het tempo er in te houden en de agenda af te werken voordat de zon opkomt.

Pyama mee

De 1e TC vergadering vorige maand hebben we voornamelijk gebruikt om met elkaar te praten over de hoe we samenwerken met elkaar, de doelstellingen die we met elkaar nastreven en de pijlers waar we aan willen werken dit seizoen. Gisteravond stond meer in het teken van elkaar bijpraten, de praktische kant van het doorlopen van een seizoen en het door ontwikkelen van wat we aan het doen zijn.

Een paar onderwerpen die gisteravond de revue passeerden zijn:

  • Een update door Paul Raveneau van de ontwikkelingen rondom ONS 1.
  • Presentatie over de voorbereidingen op de het komende programma van Jong ONS door Arnoud Koster.
  • Een opzet voor structuur in ontwikkelpunten van onze talenten door Marcel Frankena.
  • Ilse Bootsma van Fysio Actief over de nieuwe dependance voor fysio behandelingen voor alle leden op ons sportpark, informatie avonden die voor leden en ouders georganiseerd gaan worden en de moeizame zoektocht naar een verzorger voor ONS 2.
  • Een aantal praktische vragen vanuit het teammanagement over zaken die spelen rondom ONS1.
  • Een presentatie van NAC Sport (video analyse) die afgelopen week werd gegeven aan de selectietrainers en dat al volop in de jeugdafdeling gebruikt wordt en wat we daar nog meer mee kunnen doen.
  • De kwaliteit die we willen nastreven bij alles wat we doen.

 

Na afloop hebben we ieder weer een aantal onderwerpen die op onze actielijst kunnen en waar we de komende maand aan werken.

Naast deze TC vergaderingen zijn er nog veel meer overleg momenten. Denk aan het trainersoverleg, leidersoverleg, themabijeenkomsten met ouders/leden, overleg met de jeugdcommissie etc. etc. Daar vertel ik een andere keer wel weer eens over.

Enthousiast

Ik kom altijd enthousiast bij deze vergaderingen weg. Iedereen heeft volop ideeën en dat is prachtig. Samen werken we aan een beter ONS Sneek. Ik kan bijvoorbeeld ook enorm genieten van een man als Eelco Dijkstra die net als ik ook een drukke zelfstandig ondernemer is. Hij was gisteravond aanwezig terwijl hij de hele nacht nog moest werken in zijn bakkerij. Na afloop ineens door naar de bakkerij om weer van alles lekkers te maken voor ons Sneekers. Dat is nog eens passie voor zijn club en zijn werk bij ONS.

Voor mij als voorzitter TC is het een genot om met een groep mensen te werken die allemaal enorm houden van sport, deskundig en enthousiast zijn over de koers van beter willen worden, betrokken en loyaal naar elkaar zijn en op een professionele manier hun functie bij ONS Sneek uitoefenen.

Daar geef ik ze graag de ruimte voor en krijg ik zelf ook veel energie van. Dat maakt een vrijwilligersfunctie bij een ambitieuze sportclub ook zo mooi!

 

 

 

 

Delen