Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Column Joan van der Veen – dynamische voetbalwereld

Voorzitter van de technische commissie Joan van der Veen schrijft met enige regelmaat een column voor onssneek.nl. Hij geeft hierbij zijn kijk op actuele zaken die spelen bij ONS Sneek en inzicht in het werk van de TC.

Dynamische wereld – Volop uitdagingen

Het mooie van bezig zijn in de sport is dat het een ontzettend dynamische wereld is. Er gebeurt altijd wel wat. De afgelopen weken waren bij ONS niet anders. Ik zal in deze column wat meer vertellen over het werk rondom ONS 1 van de afgelopen tijd. Dagelijks komen er namelijk zaken voorbij die onze aandacht nodig hebben.

Trainers die gaan en trainers die komen

Ondertussen is bekend geworden dat Chris de Wagt aan het einde van het seizoen naar sc Heerenveen gaat en heeft Hans Schrijver per direct afscheid genomen van ONS Sneek. Twee trainers die bij betaald voetbalorganisaties aan de slag kunnen. Voor hen mooie stappen, voor ons een uitdaging. De eerste stap is in ieder geval al gezet. We hebben afgelopen week Marcel Frankena aangesteld als vervanger van Hans Schrijver. Dat was het meest actueel en nog lastig zat zo midden in het seizoen. Met Marcel hebben we naar ons idee de juiste man. Marcel is het hele seizoen aanwezig geweest bij alle besprekingen van de TC en weet daarom hoe er gewerkt wordt bij het eerste. Ook hebben we Herman Kamminga en Arnoud Koster een uitgebreidere rol gegeven op de trainingsavonden. Hier hebben we de afgelopen periode de nodige tijd aan besteed. Mooi om te zien dat we de kwaliteit in eigen huis hebben en dat we hiermee het plotselinge vertrek van Hans Schrijver hebben opgelost.

Nieuwe hoofdtrainer

We nemen de tijd voor onze zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. De eerste gesprekken hebben al plaats gevonden. Dat moet iemand worden die past bij onze club en past bij de weg die we met elkaar hebben ingeslagen. Kennelijk is ONS een aantrekkelijke club voor trainers, want we worden volop benaderd door het trainersgilde. Iedereen noemt namen en veel trainers nemen de moeite om te solliciteren wat zeker gewaardeerd wordt. De lijst van mogelijke kandidaten is lang en ik heb er alle vertrouwen in dat we weer een goede trainer gaan vinden. Ook de positie van assistent trainer zal voor volgend seizoen weer ingevuld moeten worden. Maar daar beginnen we pas mee nadat we een hoofdtrainer hebben gevonden. Belangrijk is dat er een technische staf komt die elkaar aanvult.

Versterking voor het eerste – primeur voor ONS

Ondanks dat we een goede periode met veel punten voor de winterstop hebben doorgemaakt, moeten we niet vergeten dat we nog altijd te maken hebben met drie langdurig geblesseerde spelers. We hebben er daarom voor gekozen ons eerste elftal tussentijds te versterken. Voor het eerst hebben we gebruik gemaakt van de wintertransferperiode. Met Samir Merraki, gehuurd van VV IJsselmeervogels, hebben we onze aanvallende versterking in huis. Om dit mogelijk te maken is er ontzettend veel en goed werk verzet door iedereen die er bij betrokken is. Je moet dan denken aan meerdere gesprekken met o.a. IJsselmeervogels, Samir uiteraard, de KNVB en anderen in de club. Mooi dat we ook dit voor elkaar hebben gekregen met zijn allen.

079

Florentino Perez beveelt speler aan!

Wat momenteel echt anders is dan de vorige periode die ik in de TC heb gezeten (2008-2012) is dat wij volop benaderd worden door zaakwaarnemers. En daar zitten soms echt exotische verzoeken bij. Spelers uit Zuid Amerika die overal in Europa hebben gevoetbald (stage gelopen), nu ergens in de EU voetballen en die wel bij ONS willen komen als wij even een huis, auto, baan en uiteraard een vet salaris regelen. Ook trainers uit de verste uithoeken van Europa bieden zich aan. Als we die CV’s en aanbevelingen lezen, dan komen gedachten aan Messi en Ronaldo naar boven. Laatst kwam er zelfs een speler voorbij die door Florentino Perez aanbevolen werd. Hoe dan ook, we nemen de super positieve aanbevelingen altijd met een korreltje zout, maar we kijken er desondanks wel serieus naar. Je weet het tenslotte maar nooit. Maar die aanbeveling van de voorzitter van Real Madrid, daar hebben we toch wel erg hard om gelachen met zijn allen. Hij zelf ook!

Florentino Perez

Delen