Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Column Joan van der Veen – Trots

Voorzitter van de technische commissie Joan van der Veen schrijft met enige regelmaat een column voor onssneek.nl. Hij geeft hierbij zijn kijk op actuele zaken die spelen bij ONS Sneek en inzicht in het werk van de TC.

Trots

Gisteren werd bekend gemaakt dat we weer de beste club van Friesland zijn geworden in de verkiezing van alle clubs van Nederland. De regionale media berichtte er uitgebreid over.

Voor het zesde achtereenvolgende seizoen heeft De Voetbaltrainer de Top 200 van amateurclubs samengesteld op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team. Ze kijken hierbij bij de jeugdteams naar de twee hoogst spelende teams in de categorieën Onder 19/17. Daarnaast kijken ze naar het hoogst spelende team in de Onder 15/14/13.

We staan in Friesland al die jaren al op 1 en landelijk op plek 47. En dat is op dik 4500 voetbalclubs best een mooie positie, zeker als je realiseert dat ONS Sneek geen o14 heeft en op dat vlak veel punten laat liggen in deze competitie.

onsneekmetinternetadres

Een voetbalclub ben je met zijn allen

Trots op de positie van één in Friesland. Dat mag iedereen bij ONS zijn. Dat ben ik ook.

Maar het is maar een lijstje en de gebruikte criteria zijn altijd subjectief. We moeten ons er ook niet op blind staren. Er is meer. Een voetbalclub ben je met elkaar en daarin schuilt de werkelijke kracht van een club. Want of je nu voetbalt in Jo9-1 of het 4e, bij de dames of in de zaal, op derde divisieniveau of in de derde klasse, wekelijks de was doet, het wedstrijdsecretariaat runt, de lijnen trekt, sponsoren bezoekt of sponsor bent, bestuurt, je zoon of dochter aanmoedigt, scheidsrechters ontvangt, kinderen een geweldige dag bezorgt als pupil van de week, meehelpt in de kantine, stukjes op de site plaatst, kleedkamers schoonmaakt, supporter bent van het eerste of welk ander team dan ook, assisteert bij trainingen of de hoofdtrainer bent, met elkaar ben je ONS Sneek.

Met elkaar vormen we de club, we hebben elkaar allemaal nodig. In de TC kunnen we niks zonder al die hulp achter de schermen. Alle plannen en ambities van ONS Sneek kunnen zo de prullenbak in. Als ik het moet schatten dan zijn er bijna honderd mensen in onze club die op de één of andere manier meehelpen bij het runnen van de vereniging. En daarin schuilt de werkelijke kracht van onze club.

Een voetbalclub ben je samen, samen maken we duidelijke keuzes en bepalen we de richting van de club. Vervolgens helpt iedereen mee. We moeten altijd blijven hameren op dit belangrijke gegeven. Zonder al die belangeloze hulp zouden we nooit kunnen presteren wat we presteren met elkaar.  Mensen als Tineke Voordewind die al jaren de was doet voor de club, Fred Groenia die alle wedstrijden steward is en veiligheidszaken doet, Harmen van der Pol die meehelpt bij trainingen van het circuit en coach is van het team van zijn zoon, Harry Wagenaar die al jaren iedere zaterdagmorgen alle vlaggen ophangt en de cornervlaggen klaar zet. Maar ook een man als Hans Feenstra die als gastheer de ontvangst in de Business club verzorgt of Paul Buma die al jaren leider is van het team van zijn zoon en in de kantine staat en altijd voor de club klaar staat. Ik kan er nog tientallen noemen. Al die stille krachten die staan echt op 1, die zorgen er uiteindelijk voor dat wij deze positie hebben bereikt.

Dat we bovenaan in zo’n lijstje van Friese clubs staan, dat is mooi meegenomen en het resultaat van jaren samen optrekken in de voetballerij. Dat we het met elkaar doen, daar ben ik nog het meest trots op.

Ik hoop dat we dat nog jaren samen kunnen blijven doen. Wij zijn ONS Sneek.

 

 

 

 

Delen