Combinatie van ONS 1 en ONS Onder 23 geeft Hardegarijp voetballes

Thuisclub laat het bij slechts 2-0 in kat en muis spelletje

Doelpunten: Lennard Feenstra en Steyn Potma

Wie gisteravond vroeg het Zuidersportpark in Sneek betrad zag de A-selectie van zaterdag hoofdklasser ONS Sneek intensief aan het trainen onder leiding van Jan Vlap. Er moest toch worden geoefend tegen zaterdag tweedeklasser Hardegarijp? Ja zeker, maar Jan Vlap had heel wat anders in zijn hoofd. Alleen de A-selectie spelers die nog speelminuten te kort kwamen werden ingezet. Dat waren er zes: Doelman Fariz Mesud (ex-Flevo Boys), de van vakantie teruggekeerde Joran Swart, Han van Dijk, Mark Westra, Jermaine Bregita en Niels Nadorp. Het zestal kreeg gezelschap van liefst tien spelers uit de Onder 23 van de oranje hemden. Het tiental bestond uit: Dennis Damstra (keeper), Pieter Abe de Jong, Jan Rein Boelsma, Gedeon Vita, Lennard Feenstra, David Bergsma, Gerhard Potma, Steyn Potma, Jurre Speelman en Jorn Dijkstra. De beginopstelling was: keeper Fariz Mesud en de veldspelers Pieter Abe de Jong, Joran Swart, Jan Rein Boelsma, Gedeon Vita, Lennard Feenstra, David Bergsma, Han van Dijk, Mark Westra, Jermaine Bregita en Niels Nadorp.

Heel pover

Het was maar goed dat ONS Sneek met een combinatieteam speelde. Wat Hardegarijp liet zien was wel heel pover. Het werd dan ook een kat en muis-spelletje. De kat spaarde duidelijk de muis. Gezien het aantal kansen had de thuisclub met korfbalcijfers moeten winnen. Het bleef slechts bij 2-0 na een 1-0 ruststand. Trainer Gerry Schouwenaar van Hardegarijp beleefde een zeer teleurstellende voetbalavond. Er werd geen duel gewonnen. Wanneer de bal al werd veroverd, dan werd die in negen van de tien gevallen ingeleverd bij de opponent. De beide keepers van ONS Sneek moesten zo goed als werkeloos toezien. Zo kan uw verslaggever nog wel een tijdje doorgaan. Trainer Jan Vlap merkte na dit oefenduel terecht op dat de spelers van Onder de 23 al een hoog niveau hebben bereikt. ONS Sneek onder 23 speelt a.s. zaterdag de eerste oefenwedstrijd. Dat is in en tegen Balk.

Eindelijk bingo

Er was nog maar nauwelijks afgetrapt of de eerste kans diende zich al aan voor de thuisclub. Even later leverde een vrije trap van Han van Dijk slechts een hoekschop op. In de tiende minuut kreeg Hardegarijp-doelman Jouke Vleer hulp van het houtwerk. David Bergsma haalde de trekker niet over bij een dot van een kans. In de twintigste minuut kreeg Jouke Vleer andermaal hulp van het houtwerk. Pas na een half uur moest doelman Fariz Mesud, die voor het eerst in de oefencampagne voor ONS Sneek in actie kwam, eindelijk aan de bak. Het balbezit van ONS Sneek was zo groot als dat van FC Barcelona in zijn beste jaren. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven. In de 32ste minuut was het dan eindelijk bingo. Na goed voorbereidend werk van Jermaine Bregita schoot Lennard Feenstra onberispelijk de 1-0 binnen. Het enige echte wapenfeit tot de rust van Hardegarijp was een schot in de 37ste minuut, dat slechts een corner opleverde.

Korte combinaties te ver doorgevoerd

Na de hervatting maakten nog maar vier A-selectie spelers deel uit van het combinatieteam van ONS Sneek. Voor keeper Fariz Mesud en Joran Swart zat het werk er op. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Hardegarijp kwam nauwelijks meer van eigen helft af. Direct na de hervatting kreeg Mark Westra tot twee keer toe een niet te missen kans maar hij faalde. Vooral in de tweede helft voerde ONS Sneek de korte combinaties te ver door. Pas in minuut 67 werd het 2-0. Een vloeiende en vlotte combinatie tussen Gerhard Potma en Han van Dijk stelde Steyn Potma, geen familie overigens van Gerhard Potma, in staat om de score uit te te breiden. ONS Sneek verzuimde hierna verder uit te lopen. De vijfde zege op rij van ONS Sneek in de oefencampagne werd behaald tegen veruit de lichtste tegenstander. Zaterdag a.s. oefent ONS Sneek in Harlingen tegen eersteklasser Zeerobben. Aanvang 15.00 uur. In dit oefenduel zullen de eerste contouren van de basiself van ONS Sneek wel zichtbaar worden. De veel opkomende linksback Pieter Abe de Jong van ONS Onder 23 was de beste man van het veld.