Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Competitie duel tegen ODIN’59 eindigt in verlies

ONS Sneek maakt de kansen niet af en verliest

ONS Sneek en ODIN’59 speelden een leuke eerste helft in Sneek. Ondanks de vrij hoge temperaturen probeerden beide ploegen er iets van te maken. De rust leek aan te breken met 0-0. Maar Milo Cremers dacht daar anders over. Uit een corner van aanvoerder Ron Scheffer belandde de bal helemaal aan de andere kant van het strafschopgebied, waar Cremers koppend door een woud van benen doel Jim Hulleman wist te bereiken die het laatste tikje gaf: 0-1. Dat bleek voor de thuisclub een behoorlijke domper. Want na rust lukte het niet meer om in het eigen spel te komen. In de 53e minuut bereikte een onschuldig lijkende ingooi opnieuw Milo Cremers.  ONS Sneek-keeper Volken Huisman dacht dat de bal naast zou gaan. Maar tot ieders verbazing verdween hij bij de verste paal ín het doel: 0-2. Daarna was het over voor de thuisclub. ONS Sneek probeerde het nog wel, maar de counters van ODIN’59 waren gevaarlijker dan de aanvalspogingen van de Snekers.

door:     Jan van der Veen
Fotografie: MJFotografieHv

Misschien waren de verwachtingen bij ONS Sneek wel te hoog gespannen na de verrassende winst in de voorronde van de KNVB-beker op DFS uit Opheusden. De Snekers moesten diep gaan om woensdagavond de overwinning over de streep te trekken. En dat met een enthousiaste, gedreven, maar ook nog jonge ploeg. Een aantal spelers zit nog in de wachtkamer door schorsingen. Een aantal anderen zijn geblesseerd, of op de weg terug naar de basis. In elk geval kan trainer Chris de Wagt nog niet een beroep doen op een aantal ervaren spelers. In de eerste helft van het eerste competitieduel tegen ODIN’59 was daarvan nog niet direct iets zichtbaar. Beide ploegen eisten een evenredig deel van het spel voor zich op. Zo hier en daar deden zich voor beide doelen in de loop van de eerste 45 minuten ook wat kansjes voor. En het was bij ONS Sneek met name genieten van de rushes van Jan Dommerholt, en de technische hoogstandjes van Michael Lanting, en van de spontane ingevingen van Tim Oosterbaan en Tom Arissen. Waarbij we Klaas de Vries niet mogen vergeten. Wat een meters maakt die man! Opmerkelijk was, dat na het uitvallen van Frits Dantuma in de 36e minuut (vanwege een blessure) de onrust achterin wat leek toe te nemen, en het hele elftal wat voorzichtiger ging voetballen.

26082017_ONS_Sneek_-_ODIN_59_1

ONS wel degelijk kansen

Daarvoor was het eigenlijk een wonder, dat het nog 0-0 stond. In de 20e minuut kreeg Fabian Stevens een heel goede kans, en een mooie voorzet van Jan Dommerholt vond voor de goal geen afmaker. Voor hetzelfde had ODIN’59 aan de leiding kunnen staan. Een corner van rechts, natuurlijk genomen door de centrale man om wie veel bij de Heemskerkers draait: Ron Scheffer, bereikte Lars Boekel, die het leer voorlangs schoot, luttele centimeters vóór de doelllijn.

Op slag van rust: ODIN’59 op 0-1

Terwijl iedereen had gedacht met 0-0 de thee op te kunnen zoeken, kwam ODIN’59 toch op voorsprong. Een corner, genomen aan de linkerkant werd door Ron Scheffer over alles en iedereen getransporteerd naar de andere kant van het strafschopgebied. Daar stond centraal verdediger Milo Cremers klaar om de bal koppend in de mêlée van spelers vóór het doel te plaatsen. Tussen een woud van benen door hobbelde de bal via Jim Hulleman in het doel. Scheidsrechter Schaper floot meteen ook voor de rust.

26082017_ONS_Sneek_-_ODIN_59_3

ODIN’59 langzaam wat sterker

In de tweede helft verscheen Ale de Boer in de basis ten koste van Tim Oosterbaan. Maar Ale heeft dermate weinig wedstrijdritme, dat hij ook nog niet helemaal uit de verf kwam. De kansen werden gestadig groter voor ODIN’59. En in de 51e minuut had Levy van Nispen de 0-2 moeten laten aantekenen. Maar hij miste van dichtbij. Twee minuten later was het wel raak! Jim Hulleman mocht een ingooi nemen. Hij kan dat ver! En hij zag, dat Milo Cremers zijn ingooi door transporteerde richting doel. Velen dachten, dat de bal naast zou gaan. Inclusief keeper Volken Huisman. Maar de bal verdween wel in het doel: 0-2. Vanaf dát moment moest ONS Sneek nog meer komen. Een vielen er in de verdediging meermalen enorme ruimtes, waarvan ODIN’59 echter geen gebruik wist te maken. Een solo van Mart Willemse had beter lot verdiend, maar ging (gelukkig voor ONS Sneek) voorlangs. Jan Dommerholt beantwoordde dat wel met een actie over rechts, waarop Fabian Stevens te zacht inschoot. En Levy van Nispen kreeg een schietkans op de rand van het strafschopgebied. Maar zijn schot ging net over. De grootste mogelijkheid kreeg invaller Ahmed al Mahdi. Hij ging alleen op Volken Huisman af. Deze maakte het hem dermate moeilijk, dat hij in een moeilijke positie terecht kwam, waaruit hij toch de bal richting doel kreeg. Maar Klaas de Vries verijdelde in een uiterste poging deze kans.

Alles overziende………….

kwam de overwinning uiteindelijk wel terecht bij de ploeg die daarop het meeste recht kon laten gelden. Maar het gevoel bekruipt je, dat we lang nog niet alle mogelijkheden van dit ONS Sneek hebben gezien. Met name de komende weken zullen belangrijk zijn voor het proces van groeien van dit elftal. En zal de integratie van de nieuwe spelers met de basis van vorig seizoen gestalte moeten krijgen. Dat er voldoende potentie in de ploeg zit, is duidelijk! Daarom: niet getreurd! We houden moed, en gaan voor een periode, waarin het resultaat ons weer wat vrolijker maakt.

Daarbij is de bekerwedstrijd van ONS Sneek tegen de hoofdmacht van FC Twente een nieuwe uitdaging!

 

ONS Sneek-ODIN’59    0-2  (0-1)

45+3.  Jim Hulleman  0-1,  53. Milo Cremers  0-2

 

Schr:                     D.Schaper (Dokkum)

Ass.schr.:            C.R.Veen & L.Fledderus

 

Kaarten:               Arton Musliu, Tim Oosterbaan, Iloba Achuna, Lars Dommerholt (ONS Sneek)

Nick Burger, Jim Hulleman (ODIN’59)

 

Opstellingen:

 

ONS Sneek:

doel:                     Volken Huisman

achter:                 Frits Dantuma (36. Iloba Achuna) , Rein Werumeus Buning, Lars Dommerholt, Klaas de Vries

midden:              Tom Arissen, Michael Lanting, Tim Oosterbaan (46. Ale de Boer)

voor:                    Jan Dommerholt (75. Patrick Amels), Fabian Stevens, Arton Musliu

 

ODIN’59:

doel:                     Barry van Dijk

achter:                 Lars Boekel, Denzel Meijer, Milo Cremers, Mart Willemse

midden:              Nick Burger, Ron Scheffer (59. Jurjen Dikker), Jim Hulleman

voor:                    Nigel Hardenberg (71. Thom de Vries), Levy van Nispen (62. Ahmed al Mahdi), Jeffrey Klijbroek

 

 

 

Delen