Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Column: de bal rolt weer

Een bijzondere week afgelopen week. Daar waar we als Snekers de focus hadden op een PodiumTV plaats voor SKS-skipper Douwe Visser (netjes 3e); kwam er eindelijk enig geluid t.a.v. een upgrade van de velden. Het was adviseur en oud-voorzitter Harm de Wagt die in diverse media de aandacht mocht vestigen op de al jarenlange slechte staat van de velden. Een week ook waarin menigeen nog op vakantie was; wedstrijden werden afgelast en/of op halve kracht gespeeld. Verder in alle organisatie onderdelen wel nieuws of activiteiten. Fantastisch de support vanuit de lokale politiek, van midden naar links en rechts, en de vele adhesie betuigingen van collega verenigingen. En vandaag het verbod van de KNVB om op veld 1 te spelen. Al jarenlang ontvangen we gasten en onze eigen spelers op een bijzonder slechte mat, triest dat het zover heeft moeten komen. (Zie ook reactie voorzitter Klaas Uil in LC).

Wat verder nog deze week: het Programma staat online, met o.a. een tweetal wedstrijden voor het eerste. Er wordt in ieder geval voor de KNVB Beker gespeeld in Opheusden. In de lokale katernen in de Neder-Betuwe al een aantal aankondigingen. We worden gastvrij ontvangen, iedereen is welkom, er wordt geen  <entree> geheven voor deze wedstrijd. Natuurlijk kunnen de Sneker euro’s wel gespendeerd worden (zie foto loket). ONS-ers staan bekend om hun voorliefde voor een broodje bal. Dat is al uit de periode van Geertje Koster c.s. die heerlijke ballen voor de voetballers vanuit de kantine maakte en serveerde. Dit kreeg als vervolg een Broodje Bal test bij uitwedstrijden. Zo was dat afgelopen weekend ook op Urk (diverse leden van de Vriendenclub en de Club van Honderd lieten zich de bal smaken, opvallend er was geen vis voorhanden), en in Opheusden hebben we die smaaktest wederom (zie foto van De Ballentent). De bal die stuitert kan terug naar de fabriek. De bal die mooi rolt, nemen we met een vleugje mosterd of pindasaus in de mond.

En dus zaterdag de verhuizing naar veld 4, het is de gemeente helaas nog niet gelukt om veld 1 tijdig licentiegerechtigd te prepareren. Spelen op veld 4 dat vraagt de nodige (facilitaire) handelingen. Uiteraard zullen we de Heemskerkers van het kasteel ontvangen, al is het met schaamrood op de kaken. De bal rolt weer…..

Voor de technische voorbeschouwing verwijzen we u naar het vervolgartikel op dit medium. Zie: http://www.onssneek.nl/wp/onbekend-dfs-uit-opheusden-opponent-in-de-beker/

En voor degenen die de préview hebben gemist van de nieuwe Presentatiegids:

 

Peter van Antwerpen.

Delen