Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

De eerste van allemaal finales: ONS Sneek-DOVO

ALLEMAAL FINALES

Hoewel we nog maar begin maart zijn kun je toch wel spreken van het feit, dat de voetbalcompetities al in een beslissend stadium zijn gekomen. In de winterstop hebben een aantal clubs zich nog enigszins kunnen versterken. En daardoor zijn de resultaten van een deel van die ploegen inderdaad opvallend verbeterd. Vanaf nu zullen de teams het zelf moeten doen. En zijn er geen aanvullingen in het personeelsbestand meer mogelijk.

Eén van de ploegen die wel versterking heeft aangetrokken is de tegenstander van vanmiddag, vv DOVO uit Veenendaal. DOVO is opgericht op 23 april 1933, en is daarmee ouder dan ‘overbuur’ (op het sportpark Panhuis in Veenendaal) GVVV, dat dateert van 1947. DOVO heeft een rijke historie in het zaterdagvoetbal. Het speelde bijna steeds op het hoogste niveau daarin. Alleen de laatste 10 jaar was dat niet altijd het geval. In de meeste van die jaren waren de Veenendalers voetballend er wel klaar voor, maar zat het op het laatste moment tegen. Maar met de promotie via de nacompetitie aan het eind van het vorig seizoen kwamen de rood-witten terug op het hoogste amateurniveau.  Vv DOVO is ‘Door Ons Vrienden Opgericht’, maar heeft tal van bekende voetballers voortgebracht. Bekende spelers bij de rood-witte formatie waren: Frans Adelaar, Michel Boerebach, Ronald Spelbos, Jan Gaasbeek en onze eigen keeper Barry Ditewig. Wanneer ONS Sneek vanmiddag aantreedt tegen deze tegenstander komt een heel stuk zaterdagvoetbal-geschiedenis dus mee.

Trainer is de ook in Friesland wel bekende Gert Kruijs. De 56-jarige trainer-coach leidde alweer een hele poos geleden SC Cambuur in de Ere- en (later) Eerste Divisie, van 1998 tot 2002. Vanaf 2016 staat hij aan het roer bij DOVO.

DOVO bezet momenteel de 10e plaats op de ranglijst van de Derde Divisie met 29 punten uit 22 wedstrijden. Het heeft in Joshua Patrick een makkelijk scorende spits (14 van de 35 doelpunten). Daarnaast scoorde Marley Berkvens 7 maal en Quincy Arends 5 maal. Arends zal er zaterdag niet bij zijn vanwege een blessure. In Veenendaal, in de heenwedstrijd, liet DOVO zien, dat met name voorin veel gevaar voor de tegenstander rondloopt. En het is zaak om je vooral niet te laten overrompelen.

De laatste weken zijn de resultaten van DOVO wat minder dan aan het begin van de competitie. Vanaf de hervatting van de competitie na de winterstop wist DOVO enkel van Magreb’90 te winnen en speelde het tweemaal gelijk tegen Spijkenisse en Capelle. Reden, waarom DOVO zich in de winterperiode versterkte met Joey Godee , afkomstig van Helmond Sport en Dominique Kivuvu (30 jaar – Angolees van afkomst, speelde laatstelijk bij FC Oss). Beide spelers hebben veel ervaring opgedaan in het betaalde voetbal en kunnen dragende krachten worden.

DSC_1592

De eerste wedstrijd tussen ONS Sneek en DOVO was een spektakulaire. Na een 0-2-achterstand wist ONS Sneek met 3-2 vóór te komen om uiteindelijk op 3-3 te eindigen. In dat opzicht leek de wedstrijd, die ONS Sneek afgelopen zaterdag in en tegen Scheveningen speelde daar wel een beetje op. Met dát verschil, dat ONS Sneek in Scheveningen direct attent was. En in de eerste helft telkens weer een antwoord wist te geven op de klappen die de thuisclub uitdeelde. Jammer, dat het in de tweede helft helemaal fout ging. Alle positieve energie van de eerste 45 minuten bleken uiteindelijk geen punten op te leveren.  Zouden dát bonuspunten zijn geweest, dat is aanstaande zaterdag niet aan de orde. Wil ONS Sneek ploegen als Jong FC Twente, VVOG, Harkemase Boys en DOVO in het zicht houden om het risico in degradatiezorgen te komen wat te spreiden, dan zal er gewonnen moeten worden. Om dát te bewerkstelligen zullen we met zijn allen achter onze jongens moeten blijven staan. Dat moet toch goed voelen voor de mannen in het veld, en extra kracht geven om voor de vijfde keer je te ontworstelen aan de ploegen onder de rode streep.

Zaterdagmiddag tegen vijf uur weten we meer.

door:                    JanvdVeen

 

HOLLANDER SCHILDERWERKEN PUPIL vd WEEK:

roan bakker

                               ROAN  BAKKER

Delen