Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

De koploper komt op bezoek: ONS Sneek versus Jong Almere City FC

EEN GROTE UITDAGING: thuis tegen Jong Almere City FC

De tegenstander van ONS Sneek 1 aanstaande zaterdag is de jongerentak (oftewel: het beloftenteam) van Almere City FC, één van de jongste betaald voetbal organisaties in ons land. Dat laatste heeft veel te maken met de korte historie van de plaats, waarnaar de club is genoemd. De geschiedenis van Almere City FC begint dan ook, voor wat het betaalde voetbal betreft pas in 2001. Maar de club heeft diepere ‘roots’. En die komen uit bij BVC Amsterdam (bijnaam: De Zwarte Schapen). De Beroeps Voetbal Club Amsterdam werd gesticht in 1954, en in 1958 verkocht aan de legendarische Dé Stoop, die de club liet fuseren met het later roemruchte DWS, dat op zijn beurt zou opgaan in FC Amsterdam. Vervolgens richtte de supportersclub van de Zwarte Schapen een nieuwe club met die naam op, die uiteindelijk in Almere ging spelen, omdat dáár nog geen voetbalclub op niveau bestond. Ten slotte gingen de Zwarte Schapen in Almere op in het project Omniworld Sport BV, en droeg de voetbalclub de eerste jaren na de entree in de voetbalwereld in 2001 de naam FC Omniworld. In 2010 heeft de club zijn naam veranderd in Almere City FC. De club debuteerde op 19 augustus 2005 in het betaalde voetbal (in de Gouden Gids Divisie) in een uitwedstrijd tegen Eindhoven.

Zowel de eerste selectie van Almere City FC als Jong Almere City FC spelen hun wedstrijden op het weidse Fanny Blankers Koen Sportpark in het Yanmar Stadion, dat plaats biedt aan ongeveer 3000 toeschouwers .

Momenteel wordt de eerste selectie getraind door Jack de Gier en Jong Almere City FC door Ivar van Dinteren, die een kleine 300 wedstrijden als speler in het betaalde voetbal speelde, met name in de shirts van FC Groningen en FC Zwolle.

Vergeleken bij vorig seizoen doet Jong Almere City FC het heel wat beter dan toen. Stond het in het vorig seizoen bijna de hele competitie beneden de ‘rode (degradatie-) lijn’, op dit moment is het de trotse koploper in de Derde Divisie. Dat heeft de ploeg onder andere te danken aan de eclatante 8-1-zege, afgelopen zaterdag, in het eigen stadion tegen Spijkenisse, en het verrassende verlies van Spakenburg bij ODIN’59 in Heemskerk. Daardoor was het een stuivertje wisselen aan de kop tussen Jong Almere City FC en Spakenburg. De ruime zege van de Almeerders is overigens geen uitzondering. Ook vorig seizoen zat er ‘in het rijtje’ een dergelijke uitslag. Toen was VVOG het slachtoffer. Het tekent de speelwijze van de ploeg uit de polder. Wanneer het ‘loopt’ dan kan de tegenstander ook volledig worden weggespeeld. Wanneer het tegen zit, dan is de tegenstander ‘het haasje’. Belangrijk zal het voor ONS Sneek zijn om de eerste storm te overleven. We denken nog even terug aan die gedenkwaardige dinsdagavond in februari jl. In de inhaalwedstrijd op de laatste dag van februari speelde Jong Almere City FC tegenstander ONS Boso Sneek volledig aan flarden. Althans dat dácht men. Want na een stormachtig begin en de 2-0 voorsprong die Almere in no time had opgebouwd verdween die voorsprong ook weer binnen de kortste keren. Je hebt dus een kans tegen deze ploeg. Al dient ook gezegd te worden, dat ‘Almere’ in de zomerperiode ook voor het Beloftenteam aardig heeft ingekocht. Daarbij gevoegd, dat een aantal ‘ervaren’ krachten uit het vorig seizoen waarschijnlijk zaterdag a.s. ook weer acte de présence zullen geven, dan is ‘thuis’ tegen Jong Almere City FC best wel een uitdaging!

Bij Jong Almere City FC wisselt men zo nu en dan van doelman. Volgens ingewijden keept aanstaande zaterdag Mike Grim, de zoon van oud-Ajax en Cambuur-keeper Fred Grim. Verder maken van de selectie mogelijk deel uit: de watervlugge Silvester van der Water en de makkelijk scorende spits Khalid Tadmine.

Ondanks dat de opdracht om in deze wedstrijd de draad van het punten verzamelen weer op te pakken behoorlijk zwaar lijkt, hoeven we alle hoop op puntenwinst niet op te geven. Elke club heeft zo nu en dan wel eens een dag, dat het tegen zit. ONS Sneek had dat vorige week tegen Quick Boys misschien ook wel een beetje (naast, dat Quick Boys gewoon een goed voetballend team bleek). En waarom zou het zaterdag niet eens andersom………..?

Zaterdagmiddag om vijf uur weten we meer!

De leiding is zaterdagmiddag in handen van scheidsrechter Jeroen Sanders uit Doetinchem, geassisteerd door de assistent-scheidsrechters, dhrn.  L.T.de Koning en L.M.W.Andy. Er is (wederom) geen 4e official.

 

door:      Jan van der Veen

 

Delen