Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

De laatste loodjes voor ONS Sneek 1……..

De laatste loodjes……………

 Aanstaande zaterdag wacht ONS Sneek de confrontatie met een tegenstander, die je met recht een ‘oude bekende’ mag noemen. In de laatste 20 jaar speelden de Snekers vaker tegen DVS’33 uit Ermelo. En een aantal keren ging het wel degelijk om iets. In feite is dat zaterdag ook het geval. Beide ploegen hebben een groot belang te verdedigen in het onderlinge duel.

DSC_0202

Spelmoment uit DVS’33 Ermelo-ONS Sneek op 16 december 2017

DVS’33 Ermelo strijd nog volop mee in de 3e periode om het kampioenschap daarvan. Een periodetitel geeft recht op nacompetitie met de nummers 15 en 16 van de Tweede divisie en de drie periodekampioenen van de Derde Divisie zo. De Veluwenaren zitten momenteel in een flow, en dan is denken aan promotie via deze weg niet meer een utopie. Dat DVS’33 Ermelo het zover zou brengen was halverwege de competitie nog niet te vermoeden. Aan het einde van het kalenderjaar 2017 ontmoetten ONS en DVS elkaar in Ermelo. En DVS’33 Ermelo zat op dat moment in een heel wisselvallige periode. Toch had het er toen al alle schijn van, dat de mannen van Bert van Hunenstijn verder zouden reiken dan het ‘rechter rijtje’. De ploeg speelt goed en verzorgd voetbal. Hij heeft in Maurice de Ruiter de bedenker van vele verwachte en onverwachte mogelijkheden. Kay Velda geeft vanaf het middenveld stuur aan de ploeg. En in de voorhoede zijn het de snelle Benjamin Roemeon en Daniël van Warven die maar een beetje ruimte nodig hebben om tot scoren te komen. Maurice de Ruiter is topscorer van de club met 16 treffers, Daniël van Warven scoorde tot nu toe 11 maal, Benjamin Roemeon 10 maal en Göhkan Yasar 9 maal. Daarmee behoort DVS’33 Ermelo tot de schotvaardigste ploegen van de Derde Divisie. Maar, wat misschien ook niet onbelangrijk is: het heeft op twee na de minst gepasseerde verdediging. Die staat, zo bleek op 16 december ook in de sneeuw in Ermelo tegen ONS Sneek, als een huis.

Al met al wordt het zaterdagmiddag geen gemakkelijke opgave voor  ONS Sneek. Bovendien, wanneer ONS Sneek in het verleden punten aan de confrontatie met DVS’33 overhield, dan werden die met name behaald in Ermelo. In Sneek zijn de geel-zwarten immer een lastig te bestrijden tegenstander geweest. Toch hoeft de Sneker oranjeformatie vanwege deze statistieken niet te wanhopen. Feit is ook, dat DVS’33 veel punten verzamelde tegen tegenstanders die op de ranglijst boven hen stonden. Denk aan Scheveningen, Quick Boys, Spakenburg en Jong Almere City FC. Net als ONS Sneek heeft DVS’33 Ermelo het doorgaans wat lastiger tegen tegenstanders die onder hen staan. Maar het is een prestatie van formaat om momenteel de 3e plaats te bekleden. En daar kom je niet zomaar! Afgelopen zaterdag werd Jong Almere City het slachtoffer van de dadendrang van Maurice de Ruiter c.s. Met 4-1 gingen de youngsters uit Almere ‘kopje onder’ .

ONS Sneek heeft een ander belang: lijfsbehoud zonder nacompetitie. Het speelde afgelopen zaterdag in Utrecht tegen Magreb’90. Je kon zien, dat er voor de Snekers veel was om te verliezen. Dát mocht in elk gevál niet. En winnen (ook vanwege het doelsaldo) zou het liefst met zo hoog mogelijke cijfers moeten. Magreb’90 is echter in de Derde Divisie één van de beter voetballende ploegen. Dat zou je aan het puntenaantal niet aflezen, maar het is wel zo. En de Utrechtenaren maakten het de Snekers erg moeilijk. Al leek dat er met de rust (0-2 voor ONS Sneek) nog niet op, dat het voor de oranjehemden fout zou kunnen gaan. Uiteindelijk werd het 2-4 in het voordeel van ONS Sneek. En was een belangrijke missie volbracht. Grote man was Ale de Boer met 3 doelpunten.

DSC_0438

Ale de Boer legt aan voor zijn derde treffer in de wedstrijd tegen Magreb’90

ONS Sneek moet nog 5 punten verzamelen in de komende 4 wedstrijden om nacompetitie te ontlopen. Elk punt is welkom. Wanneer ONS Sneek een goede dag heeft dan is het voor elke tegenstander een moeilijk te bespelen ploeg. En is ook tegen elke tegenstander puntenwinst mogelijk. Zaak is opnieuw: bij de les te blijven en van meet af aan er bovenop te zitten. Alleen, wanneer je het zelf DVS’33 Ermelo lastig maakt heb je tegen de Veluwenaren een kans.

Als één man gaan we achter Ale de Boer en zijn mannen staan. En laten we nu ook eens die belangrijke 12e man zijn voor ónze jongens!

 

door:                    Jan van der Veen

Delen