Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Sneek 1: De onbekende bekende: Jong Almere City FC

De onbekende bekende: Jong Almere City FC

door:                       Jan van der Veen

 ONS Sneek staat alweer voor de zevende maal in de startblokken voor een seizoen voetbal op het niveau van Topklasse/Derde Divisie. Een seizoen waarover op grond van de resultaten uit de oefenperiode geen zinnig woord is te zeggen. Maar waaraan we wel met een positief gevoel beginnen. ONS Sneek zag aan het einde van het vorig seizoen een leger aan spelers verdwijnen. Niet de minste namen waren daarbij. Dragende spelers en krachten die jarenlang van de hoofdmacht van de oranjehemden deel hadden uitgemaakt. Een brok ervaring verdween. Wat daarvoor in de plaats terug kwam was ten dele onbekend. En voor zover het wel bekend was, waren de nieuwelingen vooral jong! De gemidddelde ONS-supporter moest het eerst maar eens zien!

Inmiddels zijn we twee maanden verder. In die twee maanden heeft ONS Sneek 1 een aantal oefenwedstrijden gespeeld, die het hart van de toeschouwers sneller deden kloppen. Positieve resultaten stonden aan het eind van vele wedstrijden op het scorebord. Maar, wat misschien nog wel veel belangrijker is: het spel was enthousiast, het straalde iets uit, en het bracht het publiek zelfs in wedstrijden waarin geen echte belangen op het spel stonden op de banken. En je zag het gebeuren gaandeweg de oefenperiode: het was leuk om bij een wedstrijd van ONS Sneek te zijn!

DSCF3519a

Hoewel in de loop van de oefenperiode al wat hoofdlijnen zichtbaar werden, is het nog steeds een vraag, wie de elf namen zullen zijn die aanstaande zaterdag in de basis zullen starten in de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. Een krachtmeting, waarin het erom ging is door de Snekers nog niet gespeeld. Immers, zoals bekend, werd die, in de vorm van de eerste voorronde voor de KNVB-beker, op het laatste moment afgelast, omdat kort voor het eerste fluitsignaal in Heemskerk een vrijwilliger van ADO’20, de tegenstander van ONS Sneek in die eerste voorronde, onwel werd en met ernstige gezondheidsproblemen naar het ziekenhuis moest worden gebracht. We laten ons door de technische staf verrassen!

DSCF3466a

Tegenstander in de eerste competitiewedstrijd is een bekende. Tenminste, tegen Jong Almere City FC speelde ONS Sneek al eerder. Twee seizoenen om precies te zijn. En toen promoveerden de roodhemden naar de Tweede Divisie. Om na één seizoen weer terug te keren in de Derde Divisie. Via een heel ingewikkeld degradatiesysteem, waarbij de Beloftenteams, waaronder Jong Almere City FC, een wat andere positie innemen dan de overige teams was aan het eind van de vorige competitie duidelijk, dat Jong Almere City rechtstreeks moest degraderen, ook al eindigde het boven Barendrecht en VVSB. Jong Almere City is nu het enige Beloftenteam in de Derde Divisie. Jong FC Groningen is immers gestopt.

almere

Ten opzichte van twee seizoenen gelden zijn er nogal wat spelers van tóen verdwenen. Dat zit hem ook in de structuur van een Beloftenteam. Doel is: ontwikkeling van talent, dat moet doorstromen. Daarom aanstaande zaterdag geen Sylvester van de Water (hij viert momenteel successen met Heracles). Geen Mike Grim meer in het doel (via IJsselmeervogels verdedigt hij nu het doel van Eredivisionist RKC Waalwijk). En geen Khalid Tadmine. De prominente Nicky van Hilten draagt intussen het shirt met nummer 16 en behoort tot de selectie van de ‘grote jongens’. Wie bleven, dat zijn onder anderen Samuël Brobbey, Sam Krant en Mitchell Bergkamp (ja zeker: familie van…) En Jelle Goselink! En dát is een speler om zaterdag in de gaten te houden. Hij maakte vorig seizoen, in zijn eerste jaar bij ‘City’ de meeste speelminuten. En hij werd ook topscorer met 9 doelpunten. Op hem zullen Nick Kuipers en Denzel Prijor en hun mede-verdedigers vooral moeten letten. En verder hebben we in de elf die trainer Florian Wolf gaat opstellen natuurlijk te maken met allemaal technisch begaafde voetballers, die hun balletje wel kunnen trappen. Overigens werd Florian Wolf nog maar kort geleden als hoofdtrainer aangesteld, nadat de vorige trainer, Ivar van Dinteren, voor een avontuur in de Verenigde Staten had gekozen als assistent van de bekende Ron Jans. Ook voor deze 32 jaar jonge trainer dus een spannende start. Wat kan hij toevoegen aan Jong City in het nieuwe seizoen?

Zaterdagmiddag 24 augustus 2019 wordt er om 15.00 uur afgetrapt in het Yanmar stadion aan de Communicatieweg in Almere onder leiding van scheidsrechter A.Sahiner (uit Oss), geassisteerd door de assistent-scheidsrechters  A.M.Steeg en J.Hindriks.

We hopen op een mooie wedstrijd!

Delen