Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

De polder in…..Voorbeschouwing za. 19-03-2022:  Flevo Boys-ONS Sneek

De polder in

Aanstaande zaterdag speelt ONS Sneek de uitwedstrijd op het sportpark Ervenbos in Emmeloord tegen Flevo Boys. Voorafgaande aan de competitie behoorden de rood-witten tot de favorieten voor de titel. Het was daarom des te verrassender dat in de allereerste competitiewedstrijd in Sneek ONS na de onderlinge confrontatie als winnaar van het veld stapte. Sindsdien is er wel het één en ander gebeurd. De wedstrijd tegen de Boys uit Emmeloord bleek meteen de beste wedstrijd van de Snekers in de huidige competitie tot nu toe. En Flevo Boys herstelde zich van de valse start in Sneek. Helemaal precies zijn de verhoudingen niet in te schatten, omdat er nogal een verschil is tussen de clubs in de Hoofdklasse B in het aantal gespeelde wedstrijden. Maar het prestatiebeeld van Flevo Boys is te wisselend om hen op dit moment nog als titelkandidaat te zien. Echter de selectie kent een aantal namen die indruk maken. En je mag dus rustig zeggen, dat ONS Sneek zaterdag één van de betere teams uit de Hoofdklasse B ontmoet.

Spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek-Flevo Boys op za. 28-08-2021

Hoog oranjegehalte

Wat opvalt is, dat Flevo Boys een hoog ‘oranjegehalte’ kent. Maar liefst 4 spelers uit de selectie hebben een ONS Sneek-achtergrond. En dan hebben we het over keeper Volken Huisman, verdediger Roelof Strikwerda, de op vele plaatsen inzetbare en technisch begaafde Frits Dantuma en de man die ONS Sneek in het verleden aan veel doelpunten heeft geholpen en doelpunten-maken nog steeds niet is verleerd: Yume Ramos. De kans is groot dat het merendeel van deze vier zaterdag aanstaande acte de présence zal geven. Maar niet alleen zíj verdienen aandacht. Daar is ook bijvoorbeeld rechterspits Johan Tiems die in de gaten gehouden moet worden. In de wedstrijd van Flevo Boys tegen NSC Nijkerk, afgelopen zaterdag, liet hij zien de nodige kwaliteiten te bezitten die hem die aandacht doen verdienen. Tiems is een echte Flevo ‘boy’, afkomstig uit de jeugd van de Emmeloorders. En dan is daar nog altijd routinier Timon Rorije die in het verleden meermalen beslissend zijn stempel op een wedstrijd heeft gedrukt. Ook een speler om in de gaten te houden.

In een flow

Beide teams treffen elkaar, nadat ze door de resultaten van afgelopen zaterdag in zekere zin in een flow zijn geraakt. Flevo Boys won, na een ruststand van 1-1 met 4-2 in Nijkerk van NSC. De overwinning kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Met name in de eerste helft ontmoetten de mannen van trainer Arjen Postma van NSC de nodige tegenstand en was de gelijke stand redelijk terecht. In de tweede helft liet Flevo Boys zien, dat het toch net iets meer in huis heeft dan de Nijkerkers. Uiteindelijk was de 4-2-overwinning wel verdiend. Bij Flevo Boys werd de zege gezien als uiterst nuttig om wat afstand te nemen van de degradatiezone. De ambitie is om eerst zich veilig te spelen en dan te zien wat er nog meer mogelijk is. Maar dat de rood-witten uitgaan van continuering van het Hoofdklasserschap blijkt uit het feit, dat de club voor het komende seizoen Drachtster Sicco Brouwer en Harkemase Boys-middenvelder Willem Huizing heeft binnengehaald. Een onderstreping, dat de ambities voor het volgend seizoen niet beperkt blijven tot lijfsbehoud.

Geen kampioenschap

Lijkt een kampioenschap er aan het eind van dít seizoen niet meer in te zitten, Flevo Boys zal het 65-jarig bestaan zeker met een zo hoog mogelijke klassering voor het Eerste Elftal luister willen bijzetten. Flevo Boys werd opgericht op 1 mei 1957 en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste voetbalvereniging van de Noord-Oost Polder. Het ledental is de 1000 gepasseerd en dan mag je echt spreken van een club van, wat de omvang betreft, grote importantie. De club speelt op het sportpark Ervenbos aan de Espelerlaan 80 in Emmeloord. De wedstrijden van het ‘eerste’ beginnen meestal om 15.00 uur. Zo ook de wedstrijd van zaterdag aanstaande tegen ONS Sneek.

Spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek-AZSV  op za.  12-03-2022

Ook ONS Sneek in the winning mood

Ook ONS Sneek is sinds afgelopen zaterdag weer enigszins in de winning mood. Al maakt één zwaluw nog geen zomer. En het is verstandig om met beide benen op de grond te blijven staan. Maar de overwinning met 3-0 op het als 5e geklasseerde AZSV uit Aalten mag er best zijn en was verdiend. Met het feit dat de nul achter werd gehandhaafd zal interim-trainer Arnoud Koster ook zeker niet ontevreden zijn. En dat biedt enig perspectief in een situatie waarin ONS Sneek op een directe degradatieplaats terecht was gekomen. We zijn benieuwd welke waarde aan de prachtige zege op AZSV toegekend kan worden. En de komende duels, tegen Flevo Bos aanstaande zaterdag en HZVV (thuis) aanstaande dinsdag zullen daarover mogelijk wat meer duidelijkheid verschaffen. Met dezelfde instelling als tegen de Aaltenaren komt ONS Sneek ook tegen de komende tegenstanders een heel eind.

 

Jan van der Veen

 

Delen