Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Dinsdag 22-03-2022 – 20.00 uur ONS Sneek-HZVV Voorbeschouwing

Op herhaling tegen HZVV

DINSDAG 22 MAART 2022 wordt de inhaalwedstrijd gespeeld tussen ONS Sneek en HZVV uit Hoogeveen op het Zuidersportpark in Sneek. Aanvang: 20.00 uur.

Beide ploegen ontmoeten elkaar op een bijzonder tijdstip. En dat heeft alles te maken met de gevolgen van de pandemie, waarin we overigens nog altijd leven. Maar we mogen weer voetballen. Dat heeft wel tot gevolg, dat er zo af en toe wedstrijden uitvallen. En één van die wedstrijden is ONS Sneek-HZVV. Oorspronkelijk was deze wedstrijd vastgesteld op zaterdag 26 februari jl. Om de competitie enigszins recht te trekken, en omdat er op zaterdag hoegenaamd geen inhaalmogelijkheden zijn vindt de ontmoeting nu op deze dinsdagavond plaats.

Voor thuisclub ONS Sneek is het een zeer belangrijke wedstrijd. De Snekers leken de weg omhoog ingeslagen te hebben door anderhalve week geleden AZSV uit Aalten, niet de eerste de beste, te kloppen met 3-0. Helaas voor de oranjehemden kreeg deze opmerkelijke zege afgelopen zaterdag geen vervolg in Emmeloord tegen Flevo Boys. Hoewel ONS Sneek niet slecht speelde verloor men met 2-0. De rood-witte formatie uit de polder was effectiever in het afwerken van de kansen. ONS Sneek bleef door dit resultaat 14e met 15 punten uit 17 wedstrijden

HZVV versloeg zaterdag jl. in eigen huis NSC Nijkerk met 2-1. HZVV viel in deze wedstrijd aan, NSC Nijkerk probeerde voornamelijk tegen te houden. Er moest een strafschop aan te pas komen om het verschil in doelpunten uit te drukken. Een belangrijke ‘driepunter’ voor HZVV. Door deze zege blijven de Hoogeveners op koers richting veilige haven. Een 10e plaats met 21 punten uit 17 wedstrijden is hun deel.

Hoewel we graag een gulle gastheer zijn hopen we toch dat de drie punten dinsdagavond in Sneek achter blijven, zodat ONS Sneek de Hoogeveners kan volgen op de weg omhoog. Maar bovenal hopen we op een goede en sportieve wedstrijd.

Spelmoment uit de wedstrijd Flevo Boys-ONS Sneek op zaterdag 19 maart 2022

Historie HZVV

Op 13 april 1906 werd in Hoogeveen de Christelijke Gymnastiek Vereniging Olympia opgericht. Deze vereniging kreeg in 1934 een aparte voetbalafdeling die tot 8 augustus 1949 bestond onder de naam OLVO (Olympia Voetbal) en vanaf 1 augustus 1949 een zelfstandige vereniging werd die verder ging onder de naam H.Z.V.V. (Hoogeveense Zaterdag Voetbal Vereniging).

De oprichtingsdatum die door de KNVB werd geregistreerd is echter 20 mei 1940, en tevens was het de KNVB die bepaalde dat de vereniging in het vervolg door het leven zou moeten gaan onder de naam HZVV. De vereniging had in haar eerste jaar zeventien leden. In 2014 heeft de commissie Klein de historie onderzocht en het bleek dat HZVV enkele rechtsvoorgangers kende. Sindsdien is de officiële oprichtingsdatum bepaald op 5 december 1929.

HZVV heeft ca. 1000 leden en vrijwilligers en is daarmee één van de grotere verenigingen in het noorden van ons land. De thuishaven van de rood-witten is sinds 1953 het Bentinckspark in Hoogeveen. In 2012 is HZVV van het gezellige terrein richting centrum op hetzelfde complex verhuisd naar de overkant, waar het een schitterende accommodatie heeft met 5,5 wedstrijdvelden, waarvan 3,5 met kunstgras. Het fraaie clubgebouw heeft beneden 17 kleedkamers en boven een ruime kantine.

Het Eerste elftal komt sinds het seizoen 2019/2020 weer uit in de Hoofdklasse za. ONS Sneek en HZVV ontmoetten elkaar voor de reguliere competitie 27 maal. ONS Sneek zegevierde 13 maal, 7 keer werd er gelijk gespeeld en 7 maal ging de winst naar de Hoogeveners. Het doelsaldo is ruim in het voordeel van ONS Sneek: 47-30. De meest recente ontmoeting was alweer 1½ jaar geleden, in Sneek, op 3 oktober 2020. HZVV won toen met 0-2. Covid-19 maakte een revanche voor ONS Sneek tot nu toe onmogelijk.

Spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek-HZVV op zaterdag 3 oktober 2020

Het HZVV van nu

Zoals gememoreerd: HZVV speelt vanaf het seizoen 2019/2020 weer in de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Aan het einde van de competitie 2018/2019 werden de Drenten kampioen. En het lukte tot nu toe om het Hoofdklasserschap te continueren. Trainer Rick Mulder is bezig aan zijn tweede seizoen bij de hoofdmacht van de rood-witten, nadat hij daarvoor het Tweede Elftal onder zijn hoede had. Mulder tekende onlangs bij tot 2024. Hetgeen ervan getuigd, dat de club en de trainer het goed met elkaar kunnen vinden.

De spelers van HZVV zijn voor een groot deel onbekende grootheden voor ONS Sneek. De spelers die enigszins bekend zijn, zijn aanvoerder Alex Zomer en Tim Riksman. Alex Zomer kwam in 2017 over van MSC (Meppel), nadat hij een voetbalgeschiedenis had opgebouwd bij vv Hollandscheveld. De 32-jarige centrum-verdediger mag gerust één van de dragende krachten van het elftal worden genoemd. Gekomen van Jong FC Groningen speelt Tim Riksman tegenwoordig bij HZVV. Riksman kwamen we bij de Groningers tegen in de 3e Divisie. Hij speelt doorgaans als rechtervleugelverdediger.

Over het eindresultaat van deze wedstrijd valt moeilijk iets concreets te voorspellen. Veel zal opnieuw afhangen van de vorm van de dag. Zou thuisclub ONS Sneek erin slagen om de drie punten thuis te houden dan zijn er nog volop mogelijkheden om de gevarenzone te ontlopen. Dinsdagavond rond 22.00 uur weten we meer.

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. M.Roeleveld uit Vinkeveen.

Jan van der Veen

 

 

 

 

 

Delen