Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Dubbel verlies voor ONS Sneek in Hendrik Ido Ambacht

Dubbel verlies voor ONS Sneek in Hendrik Ido Ambacht

 ONS Sneek is er opnieuw niet in geslaagd om één of meer punten mee te nemen uit Hendrik Ido Ambacht. Evenals vorig jaar werd het na 90 minuten 4-1 voor thuisclub ASWH. Maar wat een totaal andere wedstrijd! Vorig seizoen was (toen nog) ONS Boso Sneek vele maten te klein voor de thuisclub. Deze middag waren de Snekers heel dicht bij een punt, al doet de uitslag anders vermoeden. Halverwege de eerste helft namen de oranjehemden zelfs brutaal de leiding. En dat was op dat moment niet onverdiend. Ietwat gelukkig kwam ASWH op gelijke hoogte. Scheidsrechter Van der Laan kende de thuisclub een penalty toe, waar hij in vergelijkbare situaties daarvoor de grens wat ruimer had getrokken. Bovendien liep de ‘dader, Ale de Boer, tegen een gele kaart op. En die zou later heel belangrijk worden. In de tweede helft zou Ale nl. nogmaals een dergelijke prent toebedeeld krijgen. En dat betekende, dat ONS Sneek vanaf de 70e minuut met 10 man verder moest. ASWH liep vervolgens van 2-1 (bij het wegzenden van Ale de Boer) uit naar 4-1. Daarmee een geflatteerde zege boekend op een ONS Sneek, dat het grootste deel van de wedstrijd uitstekend had gespeeld.

door:                    Jan van der Veen

foto’s:                   Rob Bosma Fotografie

Het is misschien voor het oog niet passend bij de uitslag om te stellen, dat ONS Sneek deze middag één van de beste wedstrijden van deze competitie speelde. Je moet er zelf bij zijn geweest om genoten te hebben van het frisse, agressieve en frivole spel van de Snekers. Met als hoogtepunt een prachtige aanval, waaruit de 0-1 op het scorebord kwam in Hendrik Ido Ambacht. En als gevolg daarvan de supporters van de thuisclub de angst om het hart sloeg. Hoe kan het dan tóch gebeuren, dat de mannen van Chris de Wagt (Hans Schrijver was deze middag wegens ziekte afwezig) met een 4-1 nederlaag in de bus terug kwamen? Een aantal redenen springen daarbij in de gedachten. En de vakmensen zullen waarschijnlijk nog een aantal diepere gronden weten te ontdekken………….Maar het was opvallend, dat de 2-1 voorsprong voor ASWH tot stand kwam ongeveer 25 seconden nadat ONS Sneek voor het eerst had gewisseld (een kwestie van organisatie en/of concentratie?). De 3-1 en de 4-1 ontstonden vervolgens in een situatie van overtal, nadat Ale de Boer met ‘2 maal geel’ in de 70e minuut naar de kleedkamer was verwezen. Beide kaarten waren min of meer terecht, al dient aangetekend te worden, dat de grenzen van het toelaatbare niet altijd op dezelfde plek bleken te liggen.

DSC_1663

Ale de Boer in de 2e minuut dichtbij treffer

Bijna raak!

Niet opnieuw sensatie, zoals 14 dagen geleden in Veenendaal, dus. Al had dat wel zo moeten zijn in de 2e minuut van de wedstrijd. Arton Musliu mocht op links een corner nemen. De bal belandde ongeveer ter hoogte van de rand van het doelgebied vóór ASWH-keeper Stef Doedée, waar Ale de Boer scherp inkwam en de bal tegen de touwen leek te jagen. Helaas voor de gasten ging de bal rakelings voorlangs. Het antwoord van de thuisclub kwam pas een kwartier later. Na die periode, waarin ONS Sneek had gedomineerd met fel, gretig en frivool spel was het aanvoerder Jesper van den Bosch die van rechts voorzette op Kyle Doesburg, die de bal panklaar kopte naar Nick Slotboom, die de bal voor het intikken had. Maar hij deed dat veel te zacht, waardoor keeper Barry Ditewig gemakkelijk de kans kon neutraliseren. Drie minuten later leek ex-Hoek aanvaller Kyle Doesburg alleen op Ditewig af te gaan en vervolgens te scoren. Dat eerste deed hij wel, maar op het moment, waarop hij de trekker wilde overhalen redde Klaas de Vries met een machtige, maar wel gewaagde sliding (over ‘grenzen’ gesproken). In de rebound miste Peter de Lange op een hernieuwde inzet van Doesburg.

DSC_1727

Gendridge Prijor scoort 0-1 voor ONS Sneek

ONS Sneek op voorsprong

Ongeveer op de helft van het eerste bedrijf mocht ONS Sneek een corner nemen op rechts. Via het hoofd van Michael Lanting belandde het leer op de kruising! Het bleek de opmaat voor de eerste treffer in de wedstrijd. Twee minuten later verzond Lanting een scherpe dieptepass op Jan Dommerholt. Over rechts rukte de snelle vleugelspits op om voor het doel Genridge Prijor te vinden, die met een diagonaal schot scoorde: 0-1. In de 32e minuut was het bijna 0-2 geworden, ware het niet dat keeper Stef Doedée de bal uit het ASWH-doel ranselde na een hard schot van Genridge Prijor.

DSC_1813

Tim Oosterbaan bedwingt zijn directe tegenstander Jesper van den Bosch

Toch nog vóór rust evenwicht

Het zag er niet naar uit, dat de thuisclub vóór rust de plooien nog zou glad strijken. De zwart-witten kregen wel mogelijkheden, maar sprongen daarmee zeer slordig om. Echter een struikelpartij van Kyle Doesburg, waarbij Ale de Boer de ‘kwade genius’ was hees ASWH weer in het zadel. Ale geel, en Peter de Lange: de gelegenheid om vanaf 11 meter  zijn voormalige ploeggenoot (bij Spakenburg), Barry Ditewig, te kloppen. Peter bleek nog in de herinnering te hebben welke actie voor Barry in dit geval favoriet is. Want de ONS Sneek-keeper had geen schijn van kans: 1-1.

DSC_1802

Jelle Jan de Graaf in duel met twee tegenstanders

ASWH komt agressiever uit de kleedkamer

Zoals geschetst was ASWH niet zonder enig geluk met een gelijke stand aan de thee begonnen. Maar in de tweede helft tapten de Ambachters uit een ander vaatje. ASWH zette ONS Sneek onder druk. Kyle Doesburg leek dat overwicht in de 51e minuut reeds te verzilveren. Maar zijn schot belandde in het zijnet. Vervolgens had Mels van Driel, voor deze gelegenheid uitgeweken naar links, een voorzet van rechts kunnen promoveren tot doelpunt. Maar zijn inzet ging via het been van Barry Ditewig voorlangs. Chris de Wagt besloot de reeds in de rust geattendeerde Curty Gonzales in te brengen voor Jelle Jan de Graaf, bij wie de wedstrijd toch wel de krachten had gesloopt. Even was de organisatie en/of de concentratie weg. Nick Slotboom, doorgelopen op rechts, had dat dóór en passte de bal over de volle breedte naar Kyle Doesburg, die 2-1 liet aantekenen.

DSC_1696

Ale de Boer: 2 maal geel!

ONS Sneek ging echter niet bij de pakken neerzitten. Een fraaie actie van Genridge Prijor op links eindigde vlak voor het doel bij Curty Gonzales, die zijn omhaal echter naast zag gaan. Net zoals Michael Lanting, die het met een hard schot van afstand probeerde, maar ook het geluk ontbeerde, dat de bal tussen de palen belandde.In de 70e minuut ontglipte de directe tegenstander van Ale de Boer op snelheid aan de ONS-verdediger. In een uiterste poging probeerde Ale de bal te bemachtigen. Maar hij kwam te laat: ongeoorloofd aanvallen, zo vond scheidsrechter Van der Laan uit Cuijk. En daarin had hij gelijk. Voor Ale betekende dat echter: inrukken! Voor zijn medespelers: met 10 man verder. En, hoewel de overgebleven 10 met volle inzet van krachten probeerden het gemis niet voelbaar te maken, lukte dat niet. Geregeld stond er een speler van de thuisclub vrij om de score op te voeren. Jesper van den Bosch schoot vanuit vrije positie op de lat. Mels van Driel deed het beter. Kyle Doesburg zette van rechts vóór, Mels mikte en mikte………..en scoorde: 3-1.

DSC_1897

Klaas de Vries temt zijn opponent Mels van Driel (4)

Een formaliteit

De 4-1 was vervolgens een formaliteit. Lars Bosscha zette in de 89e minuut vóór van rechts, Nick Slotboom raakte de bal maar half. Maar, omdat Barry Ditewig door deze halve inzet letterlijk uit evenwicht was gebracht huppelde de bal traag, doch doelgericht in de rechter benedenhoek: 4-1. Terwijl donkere wolken zich samenpakten boven sportpark De Schildman, waar het verder de hele middag in tegenstelling tot de weersverwachting wel kil, maar droog was geweest ging er een lichtje op voor ASWH, dat door deze drie-punter wat meer lucht krijgt en aansluit bij de middenmoot. ONS Sneek had het geluk, dat de uitslagen betreffende de naaste concurrentie niet heel desastreus bleken uit te vallen, zodat de ramp nog valt te overzien. Wel goed spelen, zelfs heel aantrekkelijk voetballen, maar toch weer verliezen: wanneer gaat de zon nou eens écht voor de Snekers schijnen?

DSC_1869

Curty Gonzales dueleert met Guilmaro van de Werp

Wedstrijdgegevens:

ASWH-ONS Sneek:                                       4-1    (1-1)

25  Genridge Prijor                         0-1

38  Peter de Lange  (pen)               1-1

57  Kyle Doesburg                           2-1

78  Mels van Driel                           3-1

89  Nick Slotboom                          4-1

 

Schr.:                    J.W.M.van der Laan  (Cuijk)

Ass.schr.:            J.Jongenotter & J.J.van der Ley

4e official:           geen

 

Kaarten:              (56) Stanley Husen  (ASWH)

(33) Jelle Jan de Graaf, (38) Ale de Boer, (70) Ale de Boer (2e /=rood), (72) Barry Ditewig  (ONS Sneek)

Opstellingen:

ASWH:

doel:                     Stef Doedée

achter:                 David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp

midden:              Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Mels van Driel (87: Peter Verhoeve)

voor:                    Nick Slotboom, Peter de Lange, Kyle Doesburg

ONS Sneek:

doel:                     Barry Ditewig

achter:                 Klaas de Vries, Rein Werumeus Buning, Ale de Boer, Tim Oosterbaan

midden:              Arton Musliu (72: Frits Dantuma), Michael Lanting, Tom Arissen (81: Lars Jesse Dommerholt)

voor:                   Jan Dommerholt, Genridge Prijor, Jelle Jan de Graaf (56: Curty Gonzales)

Delen