Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Een beetje licht in de donkere dagen voor kerst?

Een beetje licht in de donkere dagen vóór kerst?

Laatste loodjes in 2018

ONS Sneek trekt aanstaande zaterdag voor de laatste competitiewedstrijd in 2018 naar het Zuid-Hollandse Hoornaar in de gemeente Giessenlanden onder de rook van Gorinchem. Hoornaar is een dorp met een kleine 2000 inwoners. Maar het is het centrum van de gemeente, omdat het het gemeentehuis herbergt. Vanaf de A27 leidt de weg de bezoeker van Hoornaar dwars door het dorp naar de Groeneweg, waar aan de rand van het dorp het complex van de plaatselijke voetbalvereniging SteDoCo te vinden is. Daar is intussen een geheel gerenoveerd complex te vinden met een nieuw kunstgrasveld en een nieuwe tribune. Dat geheel was in aanleg, toen ONS Sneek in 2015 voor het eerst in Hoornaar op bezoek was om tegen SteDoCo te spelen. We kennen dus ook nog de situatie van vóór de renovatie. Het ziet er tegenwoordig heel up to date uit.

download

Historie

SteDoCo is opgericht op 15 april 1946. En de naam betekent: Sterk Door Combinatie. Die naam geeft al aan, dat SteDoCo is ontstaan door fusie van twee clubs die in elkaars buurt speelden.

De ene club was Houdt Braaf Stand (Hoornaar), de ander: de Hoogbloklandse VoetbalVereniging.

Tot 2007 speelde SteDoCo op een wat lager niveau dan tegenwoordig. Vanaf 2007 is het eigenlijk alleen maar excelsior gegaan met de club. Om een beeld te geven van de weg omhoog:

2007: Kampioen van de 4e klasse met promotie naar de 3e klasse.

2008: Winnen van de nacompetitie met promotie naar de 2e klasse.

2010: Versterkte promotie vanwege het vormen van de topklasse, met als gevolg promotie naar de 1e klasse.

2012: Kampioen van de 1e klasse met promotie naar de hoofdklasse.

2015: Kampioen van de hoofdklasse met promotie naar de topklasse, het hoogste amateurniveau.

Na een verblijf van twee seizoenen in de Topklasse degradeerde SteDoCo in 2017 naar de Hoofdklasse om via de nacompetitie in 2018 weer terug te keren in de 3e divisie.

2017-03-04 STED-ONS

Spelmoment uit de wedstrijd SteDoCo-ONS Boso Sneek op 4 maart 2017

Spelers

Ten opzichte van de ploeg waartegen ONS Sneek twee seizoenen geleden speelde is de samenstelling van het elftal dat aanstaande zaterdag in het veld zal staan nogal gewijzigd. In het oog springen in de huidige ploeg Jesse Wielinga, die ook al meespeelde toen ONS anderhalf jaar terug in Hoornaar op bezoek was. Verder is keeper Mark Smith een belangrijke factor in de Hoornaarse ploeg. En niet te vergeten: de verdedigers Bryan Jongeneel en Wesley Pollemans die beiden een Kozakken Boys-verleden hebben. Zeker ook bekend is middenvelder Hayri Pinarci die overkwam van vv Spakenburg.

Aan het begin van het huidige seizoen kwam over van Spijkenisse verdediger Etiën Mariana, middenvelder Jeroen Sterrenburg van OJC Rosmalen en Benjamin van Wanrooij van Zwarte Leeuw -Hoogstraten. SteDoCo raakte daarentegen zijn topscorer Jordy van Dam (samen met Remco Buist) kwijt aan Heinenoord. Van Dam scoorde in de afgelopen competitie maar liefst 18 maal. Zijn rol lijkt te zijn overgenomen door de talentvolle Joran Schröder.  Deze speler, die ooit uitkwam in de jeugdopleiding van FC Dordrecht heeft dit seizoen al 9 treffers op zijn naam staan.

Trainer is Gijs Zwaan. Deze ervaren oefenmeester volgde Frans Adelaar op, die slechts korte tijd bij SteDoCo voor de groep stond.

Hoe staan de clubs ervoor?

Doordat beide ploegen afgelopen zaterdag met het kleinst mogelijke verschil van 1 doelpunt verlopren staat SteDoCo in de ranglijst van de 3e divisie op de 7e plaats met 24 punten uit 15 wedstrijden. ONS Sneek staat 11e met 19 punten uit het zelfde aantal duels. Hoewel je geneigd bent om in eerste instantie naar beneden te kijken, hoeveel afstand er is met de degradatiezone, is het helemaal niet zo gek om juist naar boven te kijken. ONS Sneek heeft de potentie om aan te haken aan het linker rijtje. En het mag daaraan zaterdag een vervolg geven.

Afgelopen zaterdag

DSC_0057

Afgelopen zaterdag speelden zowel SteDoCo als ONS Sneek een goede wedstrijd. SteDoCo was op bezoek bij het (toch wat wisselvallig presterende) DVS’33 in Ermelo. Het speelde daar een uitstekende wedstrijd, zo verluidde het verslag. Pas in de laatste minuut van de wedstrijd moesten de Hoornaarders het hoofd buigen. En ze gingen daardoor sneu zonder punten huiswaarts.

ONS Sneek speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen tegen koploper vv Noordwijk. Lang hadden de Snekers uitzicht op zelfs 3 punten. Maar na het wegzenden van Serge Fatima bij de Snekers kreeg vv Noordwijk wat meer ruimte en voelde, dat er nog kansen lagen. De uiteindelijke 1-2 nederlaag van ONS Sneek was niet verdiend. Maar de Snekers hebben het thuispubliek wel kunnen laten genieten van mooi voetbal.

We treffen dus twee getergde teams tegenover elkaar. En we hopen, dat ze beide weer het beste uit zichzelf zullen halen, zodat we een mooie wedstrijd zullen zien. Als rechtgeaarde ONS-supporter hoopt uw verslaggever uiteraard op de meest plezierige thuisreis: met 3 punten. En dat hoeft zeker geen droombeeld te zijn, wanneer ONS Sneek met dezelfde instelling speelt als afgelopen zaterdag. Het zou daarmee zichzelf een beetje meer licht verschaffen in de donkere dagen vóór kerst.

door:     Jan van der Veen

 

 

Delen