Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Een weekje Twente

Vroege finale tegen Jong FC Twente?

 Het is waarschijnlijk een beetje te vroeg om te spreken van een finale. Maar de wedstrijd die ONS Sneek komende zaterdag speelt tegen Jong FC Twente is wel een belangrijke. Na drie speelronden staan beide ploegen in de onderste regionen van de ranglijst  van de Derde Divisie za. En ze hebben beiden de punten hard nodig. In de eerste plaats om wat te stijgen op de ranglijst. In de tweede plaats om het vertrouwen in eigen kunnen te laten groeien.

Jong FC Twente speelde afgelopen zaterdag tegen de huidige (verrassende) koploper in de Derde Divisie, VVOG uit Harderwijk. Het verloor met het kleinst mogelijke verschil: 1-0. Maar, volgens onze correspondent ter plaatse, was dat vooral loon naar (hard) werken. Jong FC Twente heeft een (jonge) ploeg die goed kan voetballen. Met de nadruk op ‘voetballen’. Dat betekent dus, dat ONS Sneek zich in de allereerste plaats moet wapenen tegen het reeds in het begin van de wedstrijd weggetikt worden. Chris de Wagt en Hans Schrijver zullen ongetwijfeld op de hoogte zijn gebracht van deze kwaliteiten van de jonge Twentenaren. En ook al het nodige daarop hebben bedacht. Zodat verrassing niet meer aan de orde hoeft te zijn.

Het bedachte scenario kan natuurlijk altijd op andere wijze worden doorkruist. Ziedaar de wedstrijd die ONS Sneek afgelopen zaterdag speelde tegen vv Capelle. De ploeg uit het Zuidhollandse was niet beter dan de oranjehemden. Maar door het vroege wegsturen van Klaas de Vries was de ploeg toch ‘even van de mik’ en hoewel je in de rest van de wedstrijd niet kon merken, dat ONS Sneek met 10 en vv Capelle met 11 man speelden (een compliment voor ONS Sneek voor het harde werken), maar wanneer zo’n situatie drie-kwart van de wedstrijd bestaat heeft dat toch zijn effect. Een voorbeeld van de risico’s die je dan moet nemen is de tweede goal die vv Capelle maakte. Waardoor de winst definitief naar de Capellenaren ging.

Aanvallend versterkte ONS Sneek zich in de afgelopen dagen met de aanvallend ingestelde Genridge Prijor. Een speler die heeft geroken aan het Betaalde Voetbal bij FC Volendam, en samen met zijn broer Denzel speelde bij FC Lisse. Op grond van een geslaagde trainingsstage is hij toegevoegd aan de A-selectie. Het is nog even afwachten, wanneer hij ingezet kan worden. In principe kan hij voorin spelen, maar ook de positie van aanvallend middenvelder is hem niet vreemd. We hopen veel plezier te beleven aan deze behendige en snelle voetballer.

Wat onze tegenstander betreft: de trainer van Jong FC Twente heeft ook ervaring met het Betaalde Voetbal. De 42-jarige Dennis Demmers is trainer geweest bij  Go Ahead Eagles. En vanuit die positie zal hij zeker de nodige ervaring meebrengen om de erfenis van Paul Bosveld (die vorig seizoen met Jong FC Twente helaas degradeerde) opnieuw op de rit te krijgen.

Al met al een interessante ontmoeting op het sportpark ‘Waarbeek’ in Hengelo (de thuishaven van Jong FC Twente en hvv Hengelo), waar de wedstrijd begint om 16.00 uur onder leiding van scheidsrechter Sam Dröge uit Groningen. En de opmaat voor de bekerwedstrijd die de oranjehemden aanstaande woensdag spelen tegen de ‘grote jongens’ van FC Twente.

We hopen voor zaterdag op een kleine overwinning voor ONS Sneek.

 

door:                    Jan van der Veen

Delen