Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Eindelijk bloemen voor ONS Sneek in Lisse?

Eindelijk bloemen voor ONS Sneek in Lisse?

20190309_171008

door:     Jan van der Veen

Voor aanstaande zaterdag staat op het programma in de 3e divisie A: de wedstrijd tussen FC Lisse en ONS Sneek. Niet zomaar een wedstrijd. Want voor beide ploegen geldt: we willen hogerop! Ondanks veel wisselingen had FC Lisse zich waarschijnlijk ook meer van dit seizoen voorgesteld dan er tot nu toe is uit gekomen. Hetzelfde geldt voor ONS Sneek. Hoewel er wel rekening was gehouden met een stroeve seizoenstart, omdat er een elftal in het veld staat, dat vele nieuwe gezichten kent, de rode lantaarn past niet bij een team, dat leuk en goed voetbal speelt.

Wisselende resultaten

Behoudens 1 seizoen, waarin FC Lisse in de 2e divisie speelde zijn de Snekers en de geel-blauwen uit het bollendorp de afgelopen jaren steeds elkaars tegenstander geweest. De resultaten van de onderlinge duels waren heel wisselend. Maar heel vaak óók verrassend! Tot die laatste categorie behoort ook de 0-1-zege die ONS Sneek dit voorjaar meenam uit Lisse. Daardoor werd toen een belangrijke stap gemaakt naar lijfsbehoud. Dat betekent, dat alles mogelijk is. En bij voorbaat niets zeker is! Prachtige ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal op het echte gras van sportpark Ter Specke in Lisse.

DSC_7474

Iets over onze tegenstander.

De in het begin van de 20-er jaren van de vorige eeuw door een groepje jongeren opgerichte Lissese Football Club, ging in 1922 over in RKVV Lisse. Deze club had een verband met de Rooms-Katholieke Kerk. Mensen die los stonden van de kerk veranderden later de naam in Lisse Racing Club. Op 17 maart 1981 is FC Lisse opgericht door een fusie van de 2 toenmalige voetbalverenigingen Sportclub Lisse (tot 1968 RKVV Lisse) en Lisser Boys. Het eerste elftal (bij de mannen) speelde sinds 1989 in de Eerste klasse A en vanaf het seizoen 1996-1997 in de Hoofdklasse A (het hoogste amateurniveau werd toen de Hoofdklasse). FC Lisse promoveerde in 1989 naar de Eerste Klasse van het zaterdagvoetbal. In 1994 veroverde FC Lisse de KNVB-beker voor amateurs. In 2008 werd FC Lisse kampioen bij de zaterdagamateurs, en in enen door ook Algemeen Amateurkampioen van Nederland. De zondagamateurkampioen Hollandia werd in de uitwedstrijd met 3-1 verslagen, nadat FC Lisse thuis met 2-3 had verloren. Trainer was toen de niet geheel onbekende Niek Oosterlee. Hij werd in dat seizoen geassisteerd door Arno Lancel. De laatste hoopt aanstaande zaterdag opnieuw als assistent-trainer op de bank te zitten, nu naast de huidige trainer: Robbert de Ruiter. Via de nacompetitie promoveerde FC Lisse in 2017 naar de 2e divisie. Maar helaas voor de Zuid-Hollanders was het verblijf daar slechts één seizoen. Vandaar, dat zaterdagmiddag FC Lisse opnieuw gastheer is van de oranjehemden uit Sneek. En we komen in en rond het veld hopelijk weer veel bekende gezichten tegen.

Nieuwe inbreng

Maar FC Lisse kent ook een behoorlijk aantal wijzigingen ten opzichte van het vorig seizoen. Clubicoon Koen Fokkema vertrok naar Swift, Mark de Loor naar Purmersteijn, Thierry Monteny stopte, Rowdy van der Putten ging naar Scheveningen en Justin Valk verruilde het Lisser shirt voor dat van VVSB. Tom Duindam, de topscorer van SJC kwam naar Lisse. Evenals Jeffrey Klijbroek en Jordi Tiktak van ODIN’59 en Niels Ens van ADO Den Haag. Aan trainer Robert de Ruiter de taak om daar weer een nieuw geheel van te smeden. Iets van de progressie die FC Lisse de laatste weken maakte kwam tot uiting in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Jong Almere City FC. Het werd in een doelpuntrijk treffen: 3-3. Voorwaar een knappe prestatie van onze tegenstander van zaterdag! En een hart onder de riem voor het komende duel met ONS Sneek.

DSC_8049

Kansen voor ONS Sneek?

Na de goede wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen DVS’33 Ermelo is er echter ook bij ONS Sneek alle hoop op een gunstig resultaat in de uitwedstrijd tegen FC Lisse. Door een discutabele strafschop een punt missen tegen een zo sterke tegenstander (DVS) geeft wel aan, dat ONS Sneek eigenlijk te laag staat. Het wachten is op de beloning die het team zichzelf zal geven. Hopelijk lukt het zaterdag. Wanneer de Snekers er eentje meer maken dan de thuisclub kunnen de punten mee naar Sneek! Hoewel een gelijkspel ook niet onverdienstelijk zou zijn gaan we voor de volle winst!

 

Delen